Eminescu. Și restul

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* E ziua marelui poet sau ne concentrăm pe formalitatea în care erou pozitiv va fi președintele Iohannis? Pentru cine nu știe, astăzi va fi vaccinat șeful statului. Pop-corn și sucuri, cum s-ar zice, cu toate că nu știu dacă evenimentul va fi transmis la televizor. În Israel a fost live totul, parcă și în alte state, nu mă ajută memoria să le pomenesc...

* Dacă reprezentam una dintre marile platforme online (Amazon și Hulu încă n-au descălecat în aceste ținuturi), aș fi preluat prin operațiunea de broadcasting acest show. Și l-aș fi difuzat în sistem pay-per-view. Pe pariu că m-aș fi îmbogățit?

* Dar 15 ianuarie trebuie să fie despre Eminescu. Vorba unui prieten, bă, vezi să nu mai fure careva mâna muzei de pe statuia din parcul cu același nume! La Galați se referea omul. Și, firește, la vaccin. „Dacă duc ăia mâna Veronicăi Micle la circa sanitară?”, s-a întrebat el nu numai în spirit de glumă. Potoliți-vă, cleptomanilor!

* Situație scandaloasă în mai multe prefecturi: angajaţii au primit spor de pandemie de 30 de procente, cu toate că în majoritatea timpului – unii totalmente, de la apariția virusului pe planetă – își fac treaba de la domiciliu. Eh, și de asta regret că e nebunie în America. N-ai cum să mai emigrezi acolo, rămâi la jungla de acasă. Măcar știi când traversează tigrii și unde se ascund șerpii.

* Marele actor american Bruce Willis a fost prins într-un scandal într-o farmacie. A fost dat afară pentru că refuzase să poarte mască. Întrebare legitimă de cinefil născut mai devreme decât generația X. Sau Z: Bre, dar ce caută Bruce în farmacie? Nu el era angajat să salveze lumea? S-or mai fi schimbat eroii pozitivi între ei.

* Organizația Mondială a Sănătății anunță sec: „Al doilea an al pandemiei de Covid-19 ar putea fi mai dificil decât primul.” Cu toate că au apărut vaccinurile, 2021 va fi și mai sever decât 2020? Nu mai înțeleg nimic, dar nici nu mai fac și alte comentarii. Pândesc unii pe la colț să dea cu trâmbița, cum se întâmpla pe vremea lui Nea Nicu. Culmea e că aceștia chiar se consideră utili societății.

Citit 724 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.