Când vorbește bossul cel mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Îmi permit să descompun mesajul președintelui României, oferit ieri la deschiderea noului an școlar. Apoi îl bag la loc, cum se spune, adică îl reambalez. E posibil să rămână un șurub și o piuliță, dar sunt dotat cu sertarul-minune în care intră și alte mărunțișuri de care e posibil să mă mai împiedic vreodată. Așadar, Klaus Iohannis a spus: "E important să respectăm cu strictețe regulile sanitare." Le iau pe căprării:
1. Dacă nu ți-ai băut cafeaua până la soporificul spici al șefului statului, cu toate că și unele licori de tip energizant își demonstrează limitele, ești sortit somnului. Direct din picioare. Așadar, e bine să te ții de ceva când deschide gura soțul doamnei Carmen.
2. Greșit mesaj, bossule, erau altele de aruncat din tolbă. Da, și regulile sanitare sunt importante (chestiuni care pot/trebuie enunțate de specialiști), dar mai bine era să vorbești despre inșii care încă administrează școli cu veceul în fundul curții. Rupeai amorțeala și poate îi speriai pe împricinați.
3. România educată, proiect lăudat și la baie, nu poate să aibă de-a face cu regulile sanitare sau doar într-o mică măsură. Una-i una, alta-i alta. Cum ar veni, depolitizarea învățământului mi se pare mai importantă. Asta înseamnă reformă, cunosc, dar e pe o listă babană de promisiuni.
* Am prins din zbor recomandarea buclucașă a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Era pentru ziua de ieri: "Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar. Recomandarea este să nu vină ambii." Nici n-au cum să vină ambii, acolo unde e cazul, căci există și destule familii monoparentale. Economia s-ar resimți, vorba poetului, și nu ne-am mai face bine.
* Virgil Popescu, ministrul Energiei, n-a rezolvat chestiunea facturilor care deja au început să lovească, însă are grijă să-l înțepe pe un oarecare Ludovic Orban, tip în biroul căruia anul trecut, la izbucnirea pandemiei, fumau turcește și beau tării atent maturate. Însuși Virgil se vede în poză cu paharul de whiskey (era de culoarea ceaiului, însă nu merge cu tutun). Acum, petrecărețul îi transmite lui Șică: "Ar trebui să-și dea seama cât rău face PNL și românilor." Categoric, e vorba de românii care deja suferă din cauza scumpirii gazelor și a energiei electrice.

Citit 981 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 22:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.