O Ciucă de șampanie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Astăzi, de Ziua Armatei Române, președintele Iohannis va serba. Va ciocni o cupă cu Nicolae Ciucă, general în rezervă căruia i-a trasat sarcinile guvernării. Foarte curând va afla și militarul de care se tem mulți români că a primit o desemnare la cacealma, care nu știu dacă dă bine la CV. Să spui peste ani că ai fost premier desemnat al unui stat comunitar nu știu cât de mult va conta. Analfabetismul funcțional va fi dublat de neștiința de carte, căci școala nu va reveni peste două săptămâni. Cine va mai înțelege ce e acela un prim-ministru?

* Desigur, Florin Cîțu va rămâne la Palatul Victoria. Pică și varianta Ciucă, cu tot interesul pe care și-l promovează PSD-ul lui Ciolacu "de a-i oferi o șansă României de a ieși din criză", de ca și cum n-am mai fi auzit clișee și minciuni de marketing. Ar fi fost nedrept ca românii să se bucure de binefacerile creșterii economice promovate de fostul student american cu altcineva cocoțat la balconul de la Palatul Victoria! Muncește un om de-și șubrezește sănătatea și vine un ex-militar ca să culeagă roadele? Superman există. Are dicția perfectibilă, dar e viu.

* A fost descoperită o declarație făcută în urmă cu trei ani de senatorul Ciucă. Atunci abia cobora din funcția de șef al Statului Major al Armatei Române: "Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică." Dacă n-ar fi ajuns senator, ar fi fost aproape de a-și ține promisiunea neviciată. Dar au pățit-o mai mulți cu Duminica Orbului - te sună băieții de la partid într-o seară, n-apuci să te dezmeticești, îți dai acordul de a candida, vin în grabă și alegerile și te trezești cu imunitate parlamentară și cu o soldă uriașă. Suntem atât de fragili uneori...

* Umor negru în pandemie, anunță presa de pe la noi: au apărut decorațiunile de Crăciun de tip Covid și jucăriile-bacterie. Nu e umor, ci propagandă, trebuie să ne înțelegem. Producătorii acestor manțocării ar trebui să treacă un test banal - să găsească asemănările dintre Grinch și renul Rudolf. Trebuie să fie câteva pe acolo, însă ai nevoie de cultură generală. "Grinch era în grupa de risc", se aude din ultimul rând. Bravo, ne vedem la toamnă!

Citit 961 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 23:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.