Mall-ul nu e al nostru

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Am intrat în noul lockdown românesc, ceva mai prietenos, iar supermarketurile au fost încă o dată golite. Deja mi se pare că mâna întinsă și păroasă a multinaționalelor face și desface după bunul plac. Oare la Brăila se mai găsește hârtie igienică? E o întrebare bazată pe un moment istoric de acum câțiva ani.

* Raed Arafat s-a arătat preocupat de faptul că noțiunea de mall nu există în limba română, că e un împrumut pe ochi frumoși. Nu s-a mers la notar pentru acapararea (sau măcar însușirea legală a) acestui termen: "Legat de centrele comerciale, nu veți găsi cuvântul mall în Hotărârea de Guvern pentru că nu există în legislație, nu există juridic cuvântul." Carevasăzică, nu mai e voie unde? N-am auzit pe nimeni să plece seara sau în weekend în plimbare pe la "centrul comercial".

* A venit la Cluj-Napoca aia mică din Marea Britanie, despre Emma Răducanu e vorba, și i-am făcut cadou țuică, ciocolată și ulei de măsline. Tradiționalul ulei de măsline, aș spune, căci în Transilvania se face. Rost. De la greci. Țuica, probabil, o va consuma taică-su, finanțistul emigrat de mult în țările calde din punct de vedere economic. Cu toate că se găsește și pe acolo tărie, nu la fel de ieftină ca la noi.

* Regina britanicilor este "epuizată" și a ajuns la spital din cauza programului încărcat și a faptului că "se uită la televizor până noaptea târziu". Carevasăzică, îl prinde și pe Mircea Badea, deși peste Canalul Mânecii funcționează alt fus orar. Nu vă mai uitați, majestate, la Prelipceanu, acele bretele vă pot păcăli! Există și oameni neserioși care se folosesc de ele în garderobă.

* Potrivit unui studiu recent, angajații români s-au săturat de munca de acasă. E vorba de spălatul vaselor și de dat cu aspiratorul, nu știu dacă oamenii se referă la altceva. Telemunca e distracție, să ne înțelegem - iar cel mai mult ne lipsește bârfa de la birou, că nu m-am gândit și la nenumăratele pauze de țigară. Acasă îți poți lua câte reprize de relaș dorești, însă nu e ca și cum ai păcăli pe cineva.

Citit 5591 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.