Fără liberare

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* S-a bucurat Iohannis că a putut bate palma cu "pe-se-de-ul" pe care îl blamează de când picase varianta ca el să fie premier USL. Băsescu încă locuia la Cotroceni. Ieri, după prânz, a ieșit din ascunzătoare actualul șef al Administrației Prezidențiale și l-a nominalizat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Guvernul va trece de Parlament, de data aceasta nu mai pot apărea surprize, apoi fiecare va merge pe sectoare și plantoane. Nu se pomenește încă niciun sunet despre liberare.

* Supărată că nu mai prinde minister, cu toate că fusese în cărți până în ultima clipă, Raluca Turcan a turnat ieri tot: "Din 26 noiembrie nu mai sunt bani de pensii și alocații." Nu te pui cu femeia la nervi, iar Ralu pare în stare să scrie cu degetul pe praful de pe economie "Crește-mă!". Că "Spală-mă!" n-are legătură cu fenomenul.

* Iar atunci când stăm foarte prost din punct de vedere financiar (am văzut la televizor modelul, pare de succes), apare o duduie între două vârste căreia i se spune "doamna data viitoare". Parcă aduce puțin cu Ursula von der Leyen de la Bruxelles...

* Vai, să nu uit! Doamnă Turcan, dacă s-au rupt baierele sacoșei de rafie în care stătea cașcavalul, de unde se mai dau gologani la Loteria Vaccinării? Să nu-mi spuneți că ați jucat acolo și pensiile speciale ale parlamentarilor, că mă prăpădesc de râs! De fapt, sunt penibil, acelea beneficiază de asigurare, sunt mereu primele pe statul de plată.

* Florin Cîțu, bietul deja fost premier care va rămâne și fără partid, ar trebui păstrat pe undeva, pe la Palatul Victoria, măcar pentru a anunța creșterea economică. Nu va mai fi cazul, la cum arată schema Executivului? Dar cine-l credea și până acum?

* Galațiul a avut în prima zi de lucru a săptămânii altă grijă: mijloacele de transport în comun au fost retrase de pe traseu din cauza unei greve spontane. Cu toate că unii vorbesc despre cât de nocivă e spontaneitatea când vine vorba de o știință exactă, așa cum este conducerea unui autovehicul. Nu e nevoie de imaginație și de acte culturale în branșă, dar acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Citit 2133 ori Ultima modificare Luni, 22 Noiembrie 2021 23:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.