Revelionul omicroniștilor

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Andrei Caramitru, fiul lui taică-su care nu se mai află printre noi, consideră că românii nu vor certificat verde pentru că sunt analfabeți. Nu mă pricep decât la fotbal și la gândire, nu am făcut nicio analiză sociologică și nici nu am vreun plan în acest sens. Dar constat altceva: e o problemă când un agramat îi face analfabeți pe alții. Caramitru junior este, textele sale de pe Facebook sunt dovadă premium.

* Culeasă de pe o publicație care își consolidează vigoarea pe baza unor informații venite "pe surse": "Un român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron." Mă simt de ca și cum aș fi revenit dintr-o comă profundă. Care vești bune? Nene, n-ați zis nimic, ați făcut Revelionul omicroniștilor, iar pe mine mă lăsați să trăiesc în trecut. De fapt, ar trebui să întreb ce-i acela Omicron: se dă în tranșe, pe 15 sau la finele lunii? De unde să știu eu atunci, abia revenit de pe un metaforic pat de spital, că unii din presă nu mai știu cum să strunească hiperbola?

* Probă de scurtcircuit comunicațional, dacă nu și fractură deschisă de logică. E la cel mai înalt nivel al statului, asta ca să știm pe cine mai acuzăm la următorul val. Raed Arafat a vorbit despre situația suporterilor care revin de la meci după ora 21.00, considerată oră-limită pentru a participa la un eveniment sportiv: "Să arate doar biletul dacă vor fi întrebați de autorități și nu vor avea probleme." E vorba totuși de amatori de sport care sunt vaccinați sau "au trecut prin boală" (oribilă, jenantă expresie, se vede că băieții care scrijelesc texte oficiale au citit doar ”Capra cu trei iezi”), ceilalți neavând permisiunea de a intra pe stadion. Or aceste ființe deținătoare de certificat cu pureci aveau oricum voie să circule la orice oră din zi și din noapte. Prin urmare, ca într-un film absurd, Arafat ne transmite aproape mot-à-mot că oamenii care trăiesc trebuie să demonstreze că au puls. Eu nu știu dacă mai am, dar nici n-am habar dacă m-ar ajuta la ceva.

* O pensionară din Statele Unite ale Americii a câștigat la loterie pentru a treia oară în ultimii trei ani. Oricum, distinsa doamnă de peste Atlantic mai are de așteptat până să intre în Cartea Recordurilor. Județul Galați, ca să dau un exemplu și mai luminos, e abonat la asemenea câștiguri.

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 22:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.