I-aș lua la per tu

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Nu i-am scris anul acesta lui Moș Crăciun. Încă mai știe să citească, dar i-aș face creierii gelatină seacă: am o grămadă de idioțenii să-i transmit, pe multe nici eu nu le pricep. De ce l-aș mai chinui? La altele se căznesc Ciucă, Rafila și Iohannis. Nici lor nu le scriu, aș risca să-i iau la per tu.
* Nord-coreenii au intrat într-o perioadă și mai neagră decât cea pe care parcă o știm de-o viață. Timp de unsprezece zile, oamenii de rând n-au voie să râdă, să consume alcool, iar rudelor persoanelor decedate li se interzice să-și plângă răposatul. Motivul? S-a împlinit un deceniu de la moartea fostului lider al națiunii, Kim Jong Il. Îngrozitor, nici nu mai e senzațional, ne-am obișnuit cu știrile de la Phenian. Cu toate acestea, mi se pare mai terifiantă informația conform căreia Norvegia (am mai pomenit drăcovenia asta și săptămâna trecută) interzice consumul de alcool în perioada sărbătorilor de iarnă. Ca să nu se răspândească virusul. Se aude că-i cam place să tragă la măsea.
* Dar nici Olanda (sau, mă rog, Țările de Jos, că nu m-am obișnuit cu modificarea numelui de fată al acestui regat) nu bate mai departe. De Crăciun, contribuabilii vor putea primi doar doi musafiri, față de patru, cât se poate în prezent. Anul trecut era la fel. Deja nu mai suport vocea insului din reclama în care ni se inoculează că "normalitatea revine". Ba se vede că nu: Europa se închide și mai tare, urmează o pandemie economică fără precedent. Câtă vreme "magazinele neesențiale", expresie care a prăvălit mulți agenți economici în fosa septică a falimentului, se închid mai peste tot în Occident (e inutil să spun că decembrie e luna comerțului), cataclismul va fi de proporții epice. Epic, e un cuvânt la modă, era păcat să nu-l azvârl în soba evenimentelor zilnice.
* O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu. E una dintre acele puține vești frumoase în prag de sărbători. Chiar dacă madam Angela Gheorghiu nu-l consideră legendar. Doamnă, măcar să-i zicem strungar. Dă nume unei piețe? O fi fost strungar de elită.
* Mircea Dinescu vrea să-și vândă celebrul pulover cu care a fost îmbrăcat la Revoluție: "Să câștig și eu măcar ceva." Maestre, carevasăzică, atunci n-ai câștigat libertate?

Citit 664 ori Ultima modificare Duminică, 19 Decembrie 2021 23:40

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Petru D
  Luni, 20 Decembrie 2021 03:22
  82.210.163.***
  Madam…? Adresarea asta inseamna doar o lipsa crasa de respect fata de o adevarata valoare, cel mai mare artist de origine romana din istoria Romaniei, Angela Gheorghiu fiind divinizata si adulata de mai bine de un sfert de secol pe intreg mapamondul, mai putin in Romania unde abia ati descoperit-o… o adresare tipica din Romania pentru oameni care habar nu au istorie si mai ales nu au educatie culturala - la nivel mondial, nu la nivel national. Enescu era francez cand a murit si a murit la Paris, ignorat de toata lumea din Romania… dar presa franceza nu a relatat absolut nimic despre aceasta “piata”, doar in Romania se scrie peste tot. Cam ciudat.
  Angela Gheorghiu a sustinut zeci sau sute de muzicieni romani, in toata lumea, faptul ca in Romania toata lumea este ignoranta nu scuza cu nimic modul in care multa lume habarnista a aruncat cu noroi in aceasta imensa soprana.
  In interviul (original, nu preluat) nu a spus ca Enescu nu a fost mare, a spus ca este o falsa legenda creata in Romania, in timp ce alti artisti au fost mult mai importanti in lume si in Romania nu se vorbeste deloc despre ei, ba chiar i-a si mentionat cu nume si prenume dar nimeni nu a preluat numele lor pe nicaieri: Ileana Cotrubas, Radu Lupu, Haricleea Darclee, Dinu Lipatti…
  Trista Romania de astazi
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.