Trabucul contraatacă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Rușii ne trimit telegrame, ei doresc ca forțele NATO să părăsească de urgență România. Ministerul de Externe, fără să-și caute de treabă pe alt subiect, a răspuns prompt: "Solicitarea este inadmisibilă." Dacă m-aș numi Lavrov sau mai știu eu cine are drept de semnătură pe la Moscova, m-aș teme de această replică. Doar a văzut toată lumea fotografia cu ministrul Aurescu trăgând din trabuc în biroul lui Orban pe timpul lockdown-ului din primăvara lui 2020. Fuma cu mănuși de plastic, ca boierii.
* Am ajuns să-mi pun speranțele în specialiști pe spusele cărora nu dădeam nicio lețcaie. Dîncu, titularul de la Apărare, iese cu o afirmație puternică: "Nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război." Primul comentariu l-ar trimite în decor - de ce să ne pregătim, dacă tot o să pierdem la scor? Iar altă remarcă nu-mi vine.
* Capitala se blochează tot mai des, pe toate palierele. Nu-mi închipui cum se încălzesc bucureștenii, iar mai nou nu știu nici cum se deplasează. Chiar dacă dețin autoturism "proprietate personală", cum se zicea pe vremuri... Greva RATB-ului te trimite obligatoriu pe jos, n-ai altă opțiune eficientă. Și e grav când face remarca un ins cu buletin de Galați.
* Primarul Bucureștilor, domnul pe care îl aclamau rețelele sociale după victoria electorală de acum un an și jumătate, nu este depășit de situație. Ca să te depășească ceva ori cineva, ar trebui să fii pe traseu, într-o competiție, chiar și într-o întrecere cu sinele. Nicușor Dan nu riscă acest sentiment, el a rămas la stadiul de client rebel al frizeriilor. Probabil fuge înainte de a plăti, de aceea e tuns atât de rar. Sau deloc.
* Nicușor Dan a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: "Se făcuse târziu." Normal, iar filmele de seară ale Pro TV-ului te țin în priză, nici n-ai vreme să dai un SMS. Ca să nu mai spun că somnul e dulce oricând. Citesc pe figura edilului olimpic la mate că e în relații cordiale cu Moș Ene. Cine-i moșul? Lucrează preponderent în tura de noapte, însă te poate atinge și după-amiaza, după ce iei prânzul.

Citit 456 ori Ultima modificare Vineri, 21 Ianuarie 2022 23:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.