Există deja mâini de fier la Cotroceni

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* De ieri, din așa-zisa zi a păcălelilor, apa și canalizarea s-au scumpit cu 30 de procente. E o majorare firească, Galațiul n-are prin apropiere nicio apă. Nu e ca Slobozia, de pildă, care se învecinează cu ditamai fluviul, râuri și bălți de dimensiunea Brateșului.

* Vom încerca să ne adaptăm, nu avem de ales. Dușurile dese erau oricum privite cu ochi neprietenoși: și ce dacă, dimineața, în autobuz, iradiezi pe cel de lângă tine? Avem nevoie aproape zilnic de provocări.

* Revenit din State, Cîțu refuză să-și prezinte demisia. Zic reporterii de televiziune că ar aștepta semnalul de la Cotroceni. Problema este că Administrația Prezidențială nu prea are semnal. Când se vorbește mai rar, se pierde.

* Iohannis poate să anunțe din toiul unei partide de golf dacă Florinache e bun de disponibilizat, dar cum să-l pui pe Ciucă în locul lui Cîțu? Aceasta este dilema, e ca atunci când efectuezi mai mult din snobism o schimbare la fotbal: iese ăla care abia a stat pe teren și intră un altul care s-a accidentat la încălzire?

* Cumva, sunt nevoit să revin la știrea de can-can de acum două zile, aceea conform căreia Oana Zăvoranu va candida la prezidențialele din 2024. "Voi conduce cu mână de fier", spune vedeta de televiziune. În mod involuntar, a făcut gluma perfectă - și acum, dragă Oana, tot mâini de fier se sprijină pe pupitrul de la Cotroceni.

* Ieșit din spital, Băsescu spune că nu va demisiona din Parlamentul European. Ar fi culmea, e job sigur. În schimb, fostul colaborator al Securității care, întâmplător, a fost și președintele României, a început să-și caute locuință: "Mă uit după un apartament cu trei camere." Deja pare să aibă statut de refugiat. E cineva dispus să-l ia în gazdă pe marinar?

* Conform unui sondaj IRES, creşterea preţurilor îi îngrijorează cel mai mult pe români. Abia pe locul al doilea e teama de război. Și e firesc - în caz de, Doamne ferește, îți trebuie niște bani de îmbrăcăminte, pentru încălțări etc. Nu te poți duce în blugi pe front.

Citit 739 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2022 07:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.