Cîțu șchiop

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Se vorbește la trecut despre Florin Cîțu. Din punct de vedere politic, întrucât electoratul n-are de ce să dorească dispariția completă a unui personaj. Interesant este felul în care a fost debarcat. Înspăimântător, asta am vrut a spune, dar am cotit-o ca lașul spre un eufemism soporific. Înaintea ședinței Senatului glumea cu jurnaliștii, afirmând că nu știe nimic despre o potențială excludere a sa, pentru ca apoi să iasă șchiop, cu coada între picioare. Cîțu șchiop. Da, se potrivește. Trăim vremuri inte... Înspă...

* Tipul care părea că va duce țara spre un Occident rock'n'roll, liberalul de tip nou, mai degrabă progresist decât urmaș al brătienilor, cuiul care îl scosese în decor pe Sică Mandolină, blestemându-l să oxideze în opoziție, băiatul cu pletele-n vânt și cu mulți termeni murdari de cosmopolitism a fost aruncat pe geam. Cunosc atâția bipezi intrați în joc care vor să ajungă, într-un fel sau altul, la putere. Oare de ce or avea nevoie? La final se știe cum vor părăsi scena. Hei, aceste cuvinte pot fi considerate un pamflet, căci nimeni nu se mai exprimă pe bune în România. Și nici în lume, ca să ocolească algoritmii rețelelor sociale.

* Apropo de Orban. E primul nene care își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. De obicei, ăia care fură startul nu strâng nici 5 procente. Mandolină n-are argumente să sară de acest barem. Își face reclamă ca băieții care vindeau tigăi prin anii '90, din ușă-n ușă.

* Ministrul Virgil de la Energie ne aruncă un fitil. Se îngroașă gluma, căci la francezi și germani deja se vorbește de raționalizare: "Vrem să scădem dependenţa de gazele ruseşti. Să încercăm să stingem un bec." Că de stins lumina în țară are cine să se îngrijească.

* Alt membru al Guvernului, domnul Cîmpeanu de la Educație, dă de pământ cu școala românească: "Nu asigură un nivel de minimum nota 7 fără meditații." Bună dimineața, iarăși copiați fără să solicitați acordul autorului. Nu doar subsemnatul a scris despre acest flagel. Poate facem schimb de joburi, eu sigur n-aș realiza nimic pe la minister. Și n-aș fi primul.

* "Energia se va scumpi în continuare." E singura știre de pe fluxul zilei de ieri, declarația fiind semnată de președintele Iohannis. La vita e bell(e)a, dragii mei. Încercam o concluzie cinematografică.

Citit 987 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2022 18:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.