Victima încadrărilor din surse externe

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* De câteva zile sunt adăugat cu fanatism pe un grup de WhatsApp al unei școli de maiștri. Eu ies, ei mă bagă la loc. Ca pe puiul de curcă ieșit ca nătângul la stradă. Le-am explicat că e o eroare, că n-am nicio treabă cu această clasă, că am depășit vârsta: "Cu tot dragul, n-am înclinații spre domeniile tehnice. Ar trebui să fiu mai întâi ucenic." Degeaba. Vedeți, doamnă Andronescu, unde s-a ajuns dacă ați distrus școlile de meserii? Sunt victima încadrărilor din surse externe.

* Niciodată n-am călcat prin brazdele retoricii lui Rareș Bogdan, mi s-a părut un actoraș care nu-și cunoaște îndeajuns rolul nici după luni de repetiții. El a avut totuși un scop bine definit: din fața prompterului a trecut direct la Bruxelles, ca eurodeputat PNL. Mai vine în weekend pe acasă, mai mârâie la unul, la altul, dar nu-i crește acel profil de prezidențiabil la care visează. Zilele trecute, acest Bogdan a dat-o, totuși, bine: "Care este starea reală a UE? Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă?" Dacă tot facem economie de energie, ca să trăiască bine și neamțul, și francezul, adică toți membrii familiei europene, ce-ar fi să trecem și noi din vestibul măcar în dormitorul mic?

* Evident, mereu se găsesc umilii fără cauză de pe la noi să susure, cu propriile vorbe și emoții, că nu merităm să fim în Schengen. Deh, Miorița este universală.

* Comisia Europeană propune interzicerea pe piaţa UE a produselor obţinute prin muncă forţată. Știu unde se va umbla. Copilașilor de 8-9 ani, de prin Asia, care bagă de zor ca să avem uniforme de cumpărat de la mall, li se va sugera să muncească și ei mai în joacă...

* Mai mulți șoferi s-au ales cu mașina defectă după ce au alimentat cu motorină în loc de benzină la pompă, într-o stație din Baia Mare. E vina așa-numitei benzinării, chiar dacă pe plan european benzina e la fel de prost văzută ca motorina. Niciuna n-are priză. De aceea, e obligatoriu ca procesul să rămână între granițele României. Se subînțelege că le țin partea păgubașilor.

* Se întrezăreşte finalul pandemiei de COVID-19, spune directorul general al OMS. "Nu știu, pe mine nu m-a întrebat nimeni, mă mai gândesc dacă o să fie așa", ar fi tentat să-i dea peste nas Raed Arafat. Pentru cine nu-l cunoaște pe cel din urmă, îi reamintesc doar cum ne sugera să stăm cu geamurile deschise, la masa de Crăciun. Să zboare carcalacul odată cu rațiunea.

Citit 615 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 19:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.