Filosoful de la Palatul Victoria

Filosoful de la Palatul Victoria
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Ne-am dat naibii, un ministru din Guvernul Ciucă ajungând să citeze filosofi din antichitate. Și nu e vorba de orice locatar al Palatului Victoria, ci despre Lucică Bode de la Interne. Fost la Transporturi, fost pe bancheta din spate a mașinii de serviciu. Bode le dă peste nas inșilor care critică Executivul pentru eșecul aderării la Schengen și, printre altele, îl pomenește pe Seneca: "În Dialogurile sale, Seneca spunea un lucru care se potrivește de minune situației actuale. Nu e important ce anume suporți, ci în ce fel." Lumea e prea mică pentru Lucică, riscând să calc într-o rimă naivă: el merită să fie laureat Nobel, nu un biet de boss la MAI într-o țară recent blocată cu ușa în nas. Ce părere aveți, domnule Cărtărescu?

* Am îmbătrânit, încep să plec tot mai greu pe pârtia de fente. De aceea, nu mă entuziasmez când presa scrie despre Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European, care a transmis un mesaj de susţinere pentru aderarea țării noastre la zona denumită după micul sat din Luxemburg: "România aparține Spațiului Schengen!" Generațiile mai tinere nu cunosc replica ipocrită a fetelor de pe vremuri care, mobilate cumva sufletește, nu voiau să te rănească. Dar nici nu intenționau să lege o relație cu flăcăul acneic: "Știi, tu ești băiat bun, îmi place de tine, dar momentan nu sunt pregătită pentru o relație."

* Totuși, când și când, mă las și impresionat. De pildă, Elveția lansează un nou tren revoluționar: poate sări de pe un ecartament pe altul și își reglează înălțimea vagoanelor. Niște înapoiați, trenurile noastre sar de pe linie încă din anii '90.

* Municipalitatea din Amsterdam intenţionează să interzică fumatul de marijuana în anumite locuri din centrul vechi al oraşului. E ca o măsură binevenită în ajunul Crăciunului. Adulții își vor da seama că nu i-au scris chiar Moșului și că, în consecință, n-au de ce să răstoarne bradul în căutarea darurilor.

* Despre Mondialele de fotbal din Qatar se mai pot spune destule. Am lăsat și pe Facebook o concluzie despre croați. Dacă tot știau că se duc în semifinale, mai bine ne lăsau pe noi în Schengen.

Citit 956 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 15:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.