Motanii mei mă cred țicnit

Motanii mei mă cred țicnit
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Bine ați revenit în comunism! Sau bine am revenit, căci e obligatoriu să mă subsumez... Parlamentul European a votat joi, 30 martie, o directivă care îi obligă pe angajatori să le divulge angajaților informații despre remunerația celor din aceeași categorie de activitate profesională. Doar n-o să-mi spună careva că tărășenia asta ține de normalitate - în cazul în care mai era nevoie de dovezi că și la Bruxelles se fumează calitativ. Cu toate că explicația nu surprinde pe nimeni, o s-o prind în această felie de pagină. Deh, lumea mai are și treabă, nu e cuplată la cele mai noi tâmpenii furnizate de corectitudinea politică: "Potrivit noii legislații, companiile din Uniunea Europeană trebuie să le ofere angajaților informațiile utile pentru a compara salarii și a expune diferențe de remunerare între femei și bărbați." Să trăiți, tovarăși și prieteni! Și să aveți lefurile la fel!

* Titlu cules de pe portalul ziare.com: "Fenomenul dramatic care va lovi lumea - Catastrofa globală unde apa va crește cu 7 metri." Mi-am închis motanii, mai mult din reflex, am lăsat jaluzelele să curgă șiroaie, am căutat fluierul și conservele. Așa cum scrie la gazetă. Nu poți sta nepregătit. Apoi, în coada articolului, am găsit următoarele: "Experții au descoperit că, în prezent, calota de gheață din Groenlanda este aproape de punctul fără întoarcere, iar topirea ei ar putea crește nivelul mării la nivel global cu până la 7 metri în viitor." Am eliberat pisoii. Imediat! Se uitau ciudat la subsemnatul, semn că numai noi, oamenii, ne țicnim.

* CFR Călători retrage din circulație toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul de la Galați. În consecință, ar trebui să aflăm că, preț de câțiva ani, ne vom întoarce suav la călătoria cu maxi-taxi. Sau la limuzinele grele din garaj.

* Despre disperarea unui român care are de plătit 27.000 de lei pentru energia electrică scrie presa națională, dar nu pare să dea cu unii de pământ. E drept că se scrie aproape exclusiv după comunicate, anchetele au dispărut. Revin la subiect. Aproape că a devenit o virtute să-ți crească ditamai factura la utilități. Ion Țiriac e invidios...

Citit 2309 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 23:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.