Pluguşorul de Paşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Auzim colinde, ne vizitează capra (voi reveni imediat pe marginea subiectului), dar afară sunt peste 10 grade Celsius. Guvernul nu mai reuşeşte să ne dea nici măcar zăpada promisă, aşa că de unde pensii majorate?

* Capră ziceam? Păi, da. Cum să vii cu patrupedul zdrenţuros în zilele de Crăciun? Şi n-a fost una, nu fură două, ci o multitudine de cete – nici nu ştiai pentru ce te duci la uşă. Suna încontinuu şi nu puteai să ignori vizorul. Putea fi omul de la cablu, cel de la gaze sau „lumina”, lăptarul, liftierul or „girantul, dragă”. Dar, curat ghinion, de fiecare dată auzeam pe lângă uşă ritmul „ţa, ţa, ţa, căpriţă, ţa!”. N-am avut timp să-mi adresez întrebarea pentru că ştiam din prima răspunsul. Pe timp de ceaţă financiară, îl inventezi şi pe dracu’ şi mergi cu el pe la cetăţenii de la bloc. Să vedeţi ce pluguşoare o să auzim de Paşti!

* Vă vor suna „cei dragi” despre care nu mai ştiaţi nimic de aproape un an de zile. Sau poate că au făcut-o deja. Se vor da simpatici la telefon, vă vor peria şi ura, însă nu vor evita să vă chestioneze pe marginea bairamurilor de final de an. Dacă le veţi spune că aţi fost sau vă veţi duce la munte, de Sărbători, vor face totul pentru a întrerupe cât mai brusc convorbirea. După ce conexiunea fi-va încheiată, vor bolborosi lângă partenerul de viaţă „iote-al dracu’, se duce la munte! Ce să-ţi zic, dacă-i ceri nişte bani împrumut, se face că plouă, că n-are, că nu-i merge bine. Naiba m-a pus să-l sun...” 

* Chiar aşa, cum aţi petrecut Crăciunul, hă? Dacă mai toată lumea a ars-o în jurul bradului, în apartamentul Oanei Roman lucrurile au stat invers: brăduţul a petrecut în jurul fetei lui Petrică.

* Un alt gălăţean, Nour, a fost aproape de câştigarea concursului de cântat „Vocea României” (şi merita să învingă), după ce Ristei luase trofeul de la „X Factor”. Dar populaţia a votat altceva. Pentru că toată lumea are drept de vot. La fel procedează bipedul şi la scrutinul mânjit cu mici şi muştar. Nu iese cine trebuie, iese „al nostru”. Măcar stăm bine la capitolul voci. Ăstora le intră pumnul în gură?

Citit 962 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.