Tbilisi. După Miami

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Abia întors din concediul ieftinache de pe coasta de est americană, premierul Victoraş a tras o fugă până în Georgia, ca să vadă Supercupa Europei la fotbal. De fapt, ca să mai socializeze, căci el ţine cu Steaua, deci nu se uită la ţopăiala după chişca de porc adaptată vremurilor. Într-o fotografie făcută la cina prim-ministrului de la Tbilisi, Ponta apare într-o ipostază românească, de lumea a III-a: se vede cum, ajutat de modestul său telefon mobil, imortalizează eticheta unei sticle de vin. Concluzii, deşi aş fi vrut să încep cu idei legate de meciul propriu-zis dintre Barcelona şi Sevilla:

1. Nea Nicu Văcăroiu, şi el fost şef de Guvern (precizare pentru mai tinerii mei cititori), n-ar fi stat la discuţii, or telefoanele cât de cât deştepte începuseră să apară. Cum să pozezi o sticlă de molan îmbrăcată în etichetă?

2. Ce-ţi mai place, Victore, compania conducătorilor din estul extrem al bătrânului continent! Te duci întins la masă la alde Garibaşvili din convingere (şi aştepţi cu nerăbdare o invitaţie din partea Partidului Comunist din China) sau o faci din snobism? Aici e cazul să explic: aşa cum Timişoara e Occident faţă de Galaţi sau Brăila, Bucureştiul ar trebui pară mai aproape de Germania decât Tbilisi. Ponto, trebuia să le explici georgienilor că avem metrou, stadion naţional care a costat o avere şi autostradă... Mă rog, pe ultima n-o mai lua în calcul.

3. Cinstit, mă aşteptam să-l văd şi pe vărul Ghiţă la evenimentul de acum două seri. Chiar dacă omul se pricepe la baschet, căci şi Victor e artist în disciplina năpădită de coşuri...

4. Meciul? Da, aş fi putut ocupa spaţiul destinat rubricii cu niscaiva consideraţiuni fotbalistice. Uitându-mă la acest 5-4, după prelungiri, am uitat de taxe şi impozite, de Daciana, Dragnea, găuri în asfalt, câini maidanezi, tunel pe sub pod sau invers, manelişti care ameninţă că ne lasă mai trişti (şi mai goi) etc. Pe bune, şi aici mi se pare că a fost mâna lui Ponta: cum să joci un asemenea meci, cu nouă goluri, cu aşa ritm? E clar, diversiune!        

Citit 742 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 13:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.