Doliul din creierele noastre (II)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

(urmare din ediţia de luni)

Alte concluzii după tragedia care a demonstrat, încă o dată, că ţara asta este în genunchi. Ca stat care se doreşte european, ca detentă a legii, ca tot ce doriţi. Greul, drama ne unesc, impresionăm prin numărul mare de oameni care ştiu să-i plângă pe cei plecaţi dincolo, dar de mâine încolo ne vom scoate iarăşi ochii. Mai jos despre nişte corbi care nu s-au putut abţine nici în zilele de Doliu Naţional:

3. Moartea colectivă din clubul aflat în sectorul Primăriei lui Piedone le-a oferit unora ocazia de a se război iarăşi cu religia, de fapt cu credinţa majorităţii. Când ţi se termină pozele cu pisici, nu mai ai ce posta pe Feisbuc şi te apuci să înjuri preoţii cărora, cu obrăznicie, le zici popi şi, la fel cum scânteia din noaptea de vineri spre sâmbătă a reprodus varianta terestră a iadului, extinzi un stigmat strâmb pe spinarea a milioane de români cu frică de Dumnezeu. Este adevărat, câţiva neevoluaţi din punct de vedere mintal, pozând abuziv în apărătorii dreptăţii divine, au scris pe aceeaşi reţea de socializare că incidentul din buncărul groazei n-ar fi întîmplător, că satanism, că draci, că laci, că aşa şi pe dincolo, că mi se şi strepezesc buricele degetelor de nervi. Pe româneşte, o mână de boi - regret că Ozana Barabancea a frizat cireada cu textul imbecil etalat vineri seară - a creionat o teză absolut falsă, iar masa de aşa-zişi atei parcă abia aştepta să pună la stâlpul infamiei ortodoxia din spaţiul mioritic. Aşa cum netrebnicii care se dau religioşi de mâna a şaptea au emis judecăţi demne de un medic psihiatru, nici cealaltă tabără n-are voie să batjocorească râvna acestui popor, convingerile strămoşilor noştri.

Lor şi celorlalţi care s-au tot întrebat în zilele oficiale de durere naţională, demonstrând că doliul din creier este cel mai apăsător, unde sunt preoţii, inclusiv pioniera ştirismului românesc Andreea Esca fiind ostentativ mânată de această curiozitate: preoţii erau în biserici, dragilor! I-aţi căutat acolo? Erau la slujbă şi, peste tot în ţară, duminică au fost închinate rugăciuni pentru sufletele amărâţilor prinşi în capcana din Capitală. Acolo se spune „Tatăl Nostru”, nu pe trotuar.        

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2015 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.