Ieşirea spre Tecuci va fi modernizată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile locale au ajuns la concluzia că drumul naţional DN2B, care asigură intrarea şi ieşirea din oraş în partea de vest pe direcţiile Brăila şi Tecuci, are nevoie de investiţii şi de resistematizare, fiind artera principală care asigură traficul de tranzit.

În timpul ploilor torenţiale, apele inundă platforma drumului punând în pericol desfăşurarea traficului, dar şi stabilitatea căii de circulaţie. Drumul în cauză a fost inclus printre lucrările de intervenţii propuse pentru anul 2011, iar documentaţia investiţiilor a fost avizată.

Prin proiect se prevede realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale şi dirijarea lor la canalizare, amenajarea unei rigole pe partea dreaptă a drumului pe sensul de intrare în oraş, a unui şanţ lateral pe partea stângă şi a unor podeţe tubulare.

De asemenea, proiectul prevede şi extinderea părţii carosabile cu a treia bandă de circulaţie, pe sensul intrării în oraş, de 3,50 m lăţime pentru vehicule grele. Pentru toată investiţia, municipalitatea consideră că 1.751.151 de lei de la bugetul local sunt bani suficienţi, iar lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de un an.

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.