Bătălie pentru transformarea punctelor termice în centrale de cartier

Bătălie pentru transformarea punctelor termice în centrale de cartier
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Trei companii susţinute de subcontractori şi un consorţiu au depus oferte în cadrul licitaţiei lansate de Primăria Galaţi pentru transformarea unor puncte termice în centrale de cartier, care vor furniza doar căldură, nu şi apă caldă.

Este forma despre Primo, având ca subcontractori firmele Gazterm Proiect şi Criomec, de Cyclon Tech cu subcontractorii Automatserv, Gimvest, Termaexim, de Aqva Termo Sanit SRL şi de asocierea formată din Romterm şi Calorgal.

Valoarea estimată a contractului pentru achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice este de 3,8 milioane de lei cu TVA. Pentru a putea susţine investiţia, consilierilor locali li s-a propus alocarea a 3,8 milioane de lei din creditul de 100 de milioane de lei, contractat de Primărie la CEC Bank, dar aleşii nu au fost de acord. Urmează ca propunerea să revină pe mesele consilierilor, în speranţa unui vot favorabil.

Cert este că în maximum 90 de zile de la semnarea contractului aflat acum în licitaţie deschisă, Galaţiul ar putea avea 20 de centrale termice zonale, în locul unor puncte termice şi staţii centrale de căldură, care, în lipsa agentului termic furnizat în sistem centralizat, s-ar degrada.

Citit 5667 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.