Proiectele de irigaţii din judeţ, discutate cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii

Proiectele de irigaţii din judeţ, discutate cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi a găzduit, ieri, dezbaterea „Stadiul implementării proiectelor aferente Submăsurii 4.3 – componenta infrastructura de irigaţii din judeţul Galaţi”. S-a discutat despre stadiul implementării fiecărui proiect şi problemele întâmpinate până acum. La discuţii au participat, printre alţii, Daniel-Eugeniu Crunţeanu – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, gălăţeanul Maricel Floricel Dima – subsecretar de stat în MADR, Eugen Popescu – directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi reprezentanţii locali ai APIA, OJFIR şi ANIF – Alexandru Sîntion, Marcel Lapoviţă şi Petru Bărceanu.

Cea mai recentă statistică arată că, din cele 290.000 de hectare de teren arabil din judeţul Galaţi, suprafaţa irigată a urcat la 50.000 de hectare, ceea ce „nu înseamnă puţin, e un pas înainte”, conform preşedintelui CJ, Costel Fotea.

„Noi ne ocupăm ca apa din infrastructura principală să ajungă la fermier. Sunt 47 de şantiere deschise în toată ţara în care se lucrează la sistemul de irigaţii şi se vor mai deschide încă 30”, a spus secretarul de stat Crunţeanu, precizând că, din 192 de proiecte finanţate în toată ţara, peste 90 sunt în judeţele Galaţi şi Brăila.   

„Galaţiul este, alături de Brăila, unul din judeţele cele mai importante pentru agricultuiră, alături de cele din sudul ţării. Dezvoltarea sistemului de irigaţii este prioritatea nr.1 în Ministerul Agriculturii şi vrem să ajungem până la 2 milioane de hectare irigate până în anul 2020”, a afirmat subsecretarul de stat Floricel Dima, care a adăugat că, odată cu aprobarea Legii 57, Ministerul Agriculturii va începe să sprijine, începând cu 1 septembrie 2019, activitatea de practică în liceele cu profil agricol şi va asigura legătura elevilor cu exploataţiile-model din zonele respective.

Citit 1712 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2019 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.