UPDATE. S-a dat startul sărbătorilor de iarnă! Luminițe festive în Galați (FOTO)
Foto: Anca Spânu

UPDATE. S-a dat startul sărbătorilor de iarnă! Luminițe festive în Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Galațiul a devenit, din această seară, un oraș strălucitor... cel puțin în zonele în care decorațiunile și ghirlandele luminoase s-au aprins. Arterele Brăilei, Domnească, Siderurgiștilor, Parcul ”Eminescu”, Grădina Publică, zonele de la Spicu – Romarta, Ultimul Leu și General se scaldă în luminițe festive. Cu siguranță, sunt gălățeni care se întreabă de ce nu s-au montat decorațiuni și în cartiere, numai că, după cum explică autoritățile, „nu există nicăieri în lume iluminat de sărbători peste tot. Luminile sunt concentrate într-o anumită zonă, tocmai pentru a crea atmosfera necesară”.

Deși pe anumite segmente ale străzii Domnească ghirlandele s-au aprins înainte de ora 17,00, momentul oficial al pornirii iluminatului festiv a fost programat la 17,30, în Grădina Publică. Cel mai mare parc din oraș găzduiește Târgul de Sfântul Andrei. Sute de gălățeni de toate vârstele au umplut aleile parcului așteptând, cu nerăbdare, momentul aprinderii luminilor festive.

Mai întâi, glasurile minunate ale elevilor Școlii de canto „Theo Music Academy” Galați - Antonia Anton, Andreea Radu, Diana Iancu, Selena Lupu, Ana Onofrei, Eliza Irimia, George Constantinescu, Liviu Satmare – au încălzit atmosfera. Apoi, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a urcat pe scenă, dar nu singur, ci ţinându-şi în braţe fiica, pe Mara. Ca şi în anii trecuţi, edilul-şef a apelat la ajutoare de nădejde: „Am să rog să urce pe scenă cât mai mulţi copii, pentru că este bucuria lor şi acest moment este pentru ei!”. După o numărătoare inversă, copiii şi primarul au apăsat, împreună, butonul magic care a aprins luminile festive. Spre încântarea celor prezenţi, care nu mai pridideau făcând fotografii şi selfie-uri cu decoraţiunile multicolore şi strălucitoare.

„Cu toții suntem încântați de frumusețea luminilor de sărbători, iar copiii știu cel mai bine să se bucure de farmecul lor. Și mereu bucuria copiilor este bucuria noastră, a tuturor. Momentul festiv al aprinderii luminilor de sărbători din această seară, din Grădina Publică, ne-a adus din nou împreună”, a mărturisit primarul.

Petrecerea publică a continuat, apoi, cu muzică populară, dându-se, astfel, startul sărbătorilor de iarnă. 

Foto: Anca Spânu

 

Citit 5715 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 12:39

8 comentarii

 • postat de Sandu
  Joi, 01 Decembrie 2022 18:52
  89.136.0.***
  Am fost in Gradina Publica si am numarat cel putin 5 echipe de intreprinzatori care vindeau plasticuri luminoase fara autorizatii si fara a fi SRL, PFA. Pe traseu 2 politisti locali se faceau ca nu observa ce fac intrepinzatorii. In rest aglomeratie, copii bucurosi si randuri cu foarte multi oameni la casutele cu mancare.
  0
  3
  Raportează
 • postat de comunismul
  Joi, 01 Decembrie 2022 17:41
  5.13.137.***
  dar nu au pus iluminat stradal peste tot! am presimtit eu ca cheltuie mult pe asa ceva! da am tacut zis spus lasa ca poate pun! degeaba!
  1
  2
  Raportează
 • postat de sarac 1907
  Joi, 01 Decembrie 2022 13:14
  89.136.5.***
  E prea frig afara si la cate viroze sunt in perioada asta preferam sa stam acasa ca oricum nu avem bani de cheltuit la ce preturi au venit la facturi !!!
  5
  11
  Raportează
 • postat de Dinu
  Joi, 01 Decembrie 2022 11:15
  5.13.164.***
  Sa daca primăria terenuri de sport pentru copii sa fie gratis ca suntem deficitari .Sa faca copii sport , sa fie sanatosi .
  5
  8
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 01 Decembrie 2022 11:00
  78.96.86.***
  Dintotdeauna petrecerile si luminile de la palat au bucurat deopotriva si pe bogati si pe saraci,cersetori,negustori,hoti si calici.Cei mai multi galateni se bucura.......cu fericirea stau mai prost!.....La Multi Ani,Romania!
  5
  9
  Raportează
 • postat de Anda
  Joi, 01 Decembrie 2022 08:30
  5.13.159.***
  @Andrei, nu e chiar atat de trist pe cat pare prin ochii tai, poate depresivi?
  Eram copil si eram mai saraci de atat, cu spitale si drumuri mai proaste, coruptie mai multa si acces la educatie mai anevoios.
  Nu e cazul sa ne uitam la luminile din Galati, acum, si sa spunem "oh, ce trist", e suficient sa ne gandim ce brazdeaza cerul Ucrainei, la cativa km de noi.
  16
  15
  Raportează
 • postat de Andrei
  Joi, 01 Decembrie 2022 04:04
  86.124.203.***
  Trist,foarte trist.Oameni imbracati prost,in culori inchise ,plimbandu-se printre aceleasi lumini,printre aceleasi tarabe de ,,mesteri populari,,cu produse hand=made in china.Bietii oameni cu ochii in sus la lumini colorate,la fel cum a facut Columb cand a oferit oglinjoare indigenilor.
  15
  33
  Raportează
 • postat de P.
  Miercuri, 30 Noiembrie 2022 23:27
  199.255.31.***
  Alo Primaria la voi nu sa scumpit curentul ?
  Eu deja am platit mai mult.
  13
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.