Proiectul Electrica pentru iluminatul inteligent al Țiglinelor continuă

Proiectul Electrica pentru iluminatul inteligent al Țiglinelor continuă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Distribuție Energie Electrică România - DEER, companie membră a Grupului Electrica, cel mare operator de distribuție din România, ce deservește aproximativ patru milioane de utilizatori, în 18 județe, s-a angajat să pună în aplicare un program foarte ambițios de investiții pentru anul 2023, de circa 100 de milioane de euro, și să continue, pe un trend ascendent, în următorii ani, potrivit unui comunicat de presă.

"Ne mândrim cu faptul că au avut succes demersurile companiei pentru identificarea de noi resurse financiare pentru proiectele de investiții", a afirmat Mihaela Rodica Suciu, director general al DEER, care a menționat, printre proiectele cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 10, și proiectul "Realizarea unui sistem de distribuție inteligentă într-o zonă omogenă de consumatori de energie electrică din municipiul Galați".

Proiectul, despre care "Viața liberă" a mai scris, constă în implementarea unui sistem de măsurare inteligentă a energiei electrice pentru peste 11.000 de consumatori din cartierele Țiglina I, II, III și IV, cărora le vor fi montate contoare inteligente. Printre obiectivele urmărite se numără reducerea timpilor de întrerupere a serviciului și a numărului de deranjamente și incidente, reducerea duratelor de întrerupere a serviciului, atât planificate, cât și neplanificate, intervenţia rapidă, de la distanță, pentru remedierea unor situații neplăcute pentru consumatori, inclusiv privind întreruperea distribuției de energie în cazuri justificate și repunerea acesteia în stare normală de utilizare.

Citit 1554 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 08:37

2 comentarii

  • postat de Power
    Marți, 06 Iunie 2023 06:41
    86.127.88.***
    O reală modernizare a sistemului de distribuție publica a energiei electrice ar trebui sa presupunea modernizarea statiilor de transformare de 110 kV, inlocuirea cablurilor subterane de medie tensiune, modernizarea posturilor de transformare medie/joasa tensiune - cele multe si foarte vechi ... doar inlocuirea contoarelor de energie existente cu unele "inteligente" (care se pot citi automat si de la distanta) si care pot fi conectate/deconectate de la distanta etc. inseamna doar modernizarea sistemului de masurare/gestiune a energiei electrice ... precum vorba "celebra" - Iarna nu-i ca vara !
    0
    0
  • postat de X
    Sâmbătă, 03 Iunie 2023 11:17
    109.166.129.***
    O mica corectie in titlu as recomanda. Cuvantul "iluminat" nu prea reflecta subiectul. Iluminatul public nu este atributia DEER. Alimentarea cu energie electrica e ceea ce face companie si acest lucru modernizeaza, mai precis schimbarea contoarelor. Energia electrica are apoi diferite utilizari casnice preponderent si ff putin pt iluminat public.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.