Bugetul s-a întărit cu bani de împrumut

Bugetul s-a întărit cu bani de împrumut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Prin votul aleşilor locali, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2012, în valoare totală de 540 milioane de lei a fost rectificat pozitiv cu peste 30 milioane de lei. Grosul banilor, 27,5 milioane de lei, vine din împrumutul în valoare totală de 61 milioane de lei contractat de Primărie de la BRD. În acelaşi timp, din fondul de rezervă al oraşului s-au retras 6,3 milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor cu alegerile locale din anul 2012, cu utilităţile în învăţământ, pentru subvenţia necesară SC Transurb SA dar şi pentru acoperirea anumitor cheltuieli de investiţii.

Concret, iată unde s-au dus banii:

Pentru plata chiriei la sediul din Domnească şi a cheltuielilor de judecată, Primăria a pus de-o parte încă 740.000 de lei. Alte 200.000 de lei au fost alocate pentru a ajuta financiar Consiliului Judeţean Vrancea, grav afectat de ninsorile din februarie. Pentru plata facturilor de încălzire ale unităţilor şcolare, au fost suplimentate fondurile cu 2 milioane de lei, iar pentru asigurarea burselor elevilor s-au repartizat 259.000 de lei.

Subvenţia alocată societăţii Transurb a fost majorată cu un milion de lei pentru a acoperi facilităţile - abonamente reduse cu 50 la sută – acordate şomerilor. Asistenţa socială a primit şi ea un „bonus” de un milion de lei pentru finanţarea Centrului Alzheimer în cadrul Centrului multifuncţional de Servicii Socio-Medicale Galaţi. La finalul raportului de specialitate al hotărârii votate de aleşi să arată că, anul acesta, din împrumutul de 61 de milioane de lei se vor face trageri estimate de 27.508.000 de lei pentru plata lucrărilor de asfaltare a celor 29 de străzi afectate de ISPA şi pentru modernizarea şi reabilitarea arterelor Ana Ipătescu şi Traian (tronsonul Brăilei - Metro) a zece străzi din Cartierul Traian Nord şi a nouă străzi din Valea Oraşului.

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2012 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.