EXCLUSIVITATE VL A început nebunia electorală: Poveşti cutremurătoare cu politicieni gălăţeni

EXCLUSIVITATE VL A început nebunia electorală: Poveşti cutremurătoare cu politicieni gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnalul primei zile de campanie electorală. Dan Nica le cumpără telefoane tuturor alegătorilor. Protest violent în faţă la Evidenţa Populaţiei. Statuia lui Eminescu este, de fapt a lui Petofi Sandor. Preţul găleţilor din plastic a explodat. A apărut primul colecţionar de parlamentari rari.


Pentru că vineri a început campania electorală, vă ţinem la curent cu cele mai recente evenimente din viaţa candidaţilor şi a alegătorilor gălăţeni. Ştiri cu şi despre candidaţi, bursa găleţilor de plastic, ultimele bumbăceli nocturne între lipitorii de afişe, precum şi dezvăluiri incendiare din spatele cortinei politice. Totul în acest "Jurnal de campanie", care apare o dată pe săptămână, sâmbăta.

Protest violent în faţă la "Evidenţa Populaţiei"

265 de gălăţeni care locuiesc în Siderurgiştilor Vest (Colegiul 8) au făcut scandal ieri dimineaţă în faţă Serviciului Evidenţa Populaţiei, întrucât nu li s-a acceptat cererea de schimbare temporară de domiciliu în Mazepa (Colegiul 6). "Nu există nicio variantă legală prin care să li se aprobe cererea. Eu îi înţeleg că doresc musai să voteze cu domnul Pâslaru, dar nu se poate. Singura soluţie ar fi să facă schimb de apartament, legalizat la notariat, cu prietenii din Mazepa ai lui Bogdan Ciucă", a explicat, sub protecţia anonimatului, un funcţionar de la Evidenţa Populaţiei.

Liderul protestatarilor, Săvel Babuşcă, a negat, însă, că ar fi vorba despre implicaţii politice în cererea celor 265. "Nu am făcut această cerere ca să votăm cu Pâslaru. Pur şi simplu, la noi în cartier, TV Galaţi are semnal slab şi am auzit că în Mazepa se prinde HD", a spus Babuşcă.

Pâslaru însuşi a dezamorsat conflictul: "După ce o să pierd alegerile, voi candida pentru funcţia de şef de scară la blocul C1 din Siderurgiştilor. Până atunci, vă doresc, la mulţi ANI!".

Colecţionarul de parlamentari rari

Numitul Vasile Bidinea, zis Spoială, a fost prins în noaptea de joi spre vineri în timp ce demonta de pe un stâlp din Micro 19 un panou cu Lucreţia Roşca. De asemenea, în maşina lui Bidinea au mai fost descoperite alte cinci portrete ale candidatei. "Nu ştiam cum arată doamna Roşca, de-aia îmi luam tablourile acasă", s-a apărat Bidinea. În urma percheziţiei la domiciliu, poliţiştii şi-au dat seama că Bidinea nu a minţit. Au mai fost descoperite, în pivniţă, patru poze de colecţie cu Viorel Ştefan, an de fabricaţie 1996, şi două tablouri datând din 2000. "Nu îi colecţionez decât pe cei rari. Îi ţin aici, în beci, şi, din când în când mă mai uit la ei ca să îmi amintesc cum arată", a mai spus omul.

Poliţiştii şi-au cerut scuze pentru intervenţia în forţă şi s-au dus să îşi ia şi ei câte o poză cu Cheţi Roşca. "În mod normal, le-am fi luat după campanie, dar nu am vrut să riscăm", a explicat unul dintre poliţişti.

Doruleţ cu lapte

Gicu Plămădeală, elev în clasa a III-a B într-o şcoală din Colegiul 6, a fost dat afară de la ora de muzică şi riscă exmatricularea pe patru ani, după ce a cântat greşit versurile melodiei "Cornuleţ cu lapte". La refren, Gicu, altfel elev eminent, cu zece pe linie la purtare, a urlat cât l-au ţinut plămânii: "Doruleţ cu lapte, Doruleţ cu lapte, bine ai venit în şcoala mea".

La auzul melodiei, directoarea şcolii, proaspăt numită în funcţie, a făcut tensiune mare şi era cât pe ce să îi explodeze o venă de la timpan. "Nu ne vine să credem că a putut cânta aşa ceva. Probabil că a auzit de pe stradă, de la golanii din cartier, pentru că la noi în casă nu se ascultă decât Paraziţii", s-a apărat Plămădeală senior.

Ceremonie Guinness Book

Luni, în faţă la Păpădie, va avea loc ceremonia de omologare a noului record mondial în proba de partid-lungime. Astfel, partidul cu cele mai multe iniţiale sub titulatura căruia a candidat cineva vreodată este PSMAPRPCPURPDPSDRPNLPCUSL, iar fericitul candidat este nimeni altul decât inegalabilul, inimaginabilul, intangibilul, eternul şi mereu reinventatul Euuuuuugeeeeen Durbaaaaacăăăăă. Vă rugăm aplauze!!! În cadrul ceremoniei, Durbacă va primi o plachetă, un buchet de flori şi se vor returna familiei, într-un cadru festiv, bijuteriile de la Milano. Gold, baby, gold! Precedentul record la partid-lungime era deţinut de Mwamba Cercel, din Zimbabwe, comuna Cristofor.

Statuia lui Eminescu este, de fapt, a lui Petofi Sandor

UDMR a reuşit să adune suficienţi candidaţi în Galaţi ca să acopere toate colegiile electorale. Nici nu a fost greu, câtă vreme, potrivit teoriilor neo-roesleriene, Galaţiul s-a format la sud de Dunăre, dovadă fiind faptul că statuia lui Eminescu din parcul cu acelaşi nume seamănă din profil cu Petofi Sandor. Deocamdată, la sărbătorile Galaţiului s-au băgat masiv colaci secuieşti, însă planul lui Márian Fýlýmon pe următorii ani este să ceară autonomia ţinutului Brateşo-Danubiano-Siretic şi plăcuţe bilingve.

Contraatacul vine din partea unei alte minorităţi. Cea a comunităţii chinezo-coreene din Galaţi, care a reuşit să îşi introducă un candidat chiar pe lista social-liberală: Pau I. Kim. Dacă nu câştigă, I. Kim îi taie pe toţi cu cuţitul, îi pune în valize şi la aeroport cu ei!

Concurs culinar la Hanu Conachi

În paralel cu alegerile parlamentare, duminică, 9 decembrie, are loc la Hanu Conachi un interesant concurs culinar. "Care e mai bun? Micul sau chebabul?". Cele două echipe de bucătari care se vor înfrunta vor fi conduse de Chef Scarlat şi de Chef Chebac.

Dacă nu mă îmbăt pe 9 decembrie, mă las! Iar!

În familia soţilor Mihai şi Mihaela Molar a izbucnit joi un scandal. Mihaela i-a reproşat lui Mihai faptul că a băut zece pahare de vin la sifonăria din colţ deşi, în vară, după alegerile locale, a jurat că nu mai pune gura pe băutură. Mihai şi-a explicat, însă, gestul pe Facebook: "Oricât aş bea, nu reuşesc să mă îmbăt. Sunt tânăr şi viguros, de aia nu mă matolesc. Mai încerc o dată să mă îmbăt, pe 9 decembrie. Dacă nu îmi iese, mă las de băut". Singurul care a dat like la postare a fost Nicuşor Ciumacenco. "Nu îmi place băutura, nu beau, dar te înţeleg, frate", a comentat Ciumacenco.

Nica le cumpără telefoane alegătorilor

Dan Nica a anunţat că va investi 7 milioane de dolari în campania electorală. Nu va face afişe, nu va avea bannere, nu va plăti publicitate în presă. Va cumpăra, în schimb, câte un telefon Sony-Ericsson pentru fiecare alegător. "Recurg la acest gest pentru că am de plătit o datorie către oamenii mei", a declarat Nica, fără să precizeze însă dacă se referă la electorat sau la altcineva. Surse din anturajul campaniei lui Nica spun, însă, că telefoanele sunt dotate cu cameră foto performantă, cu opţiune de zoom pe buletinul de vot.

Găleata roz, de zece ori mai scumpă

Mircea Toader a reclamat la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului supermarketurile din Galaţi pentru faptul că au scumpit nejustificat preţurile la unele găleţi. Supărarea lui Toader vine din faptul că găleţile roşii, galbene, albastre, mov, verzi şi portocalii costă 5 lei, iar cele roz-bombon cu dungi albastre costă 50 de lei bucata. "Nu e corect. În urmă cu patru ani am cumpărat 200.000 de găleţi cu leafa pe o lună de la Parlament. Acum, pe 200.000 de găleţi trebuie să dau tot ce am scos pe lângă salariu în patru ani. Cum la ce îmi trebuie 200.000 de găleţi? Vreau să scot apa din Dunăre, că pod nu putem face!", a spus Toader.

Replica nu a întârziat. "Găleţile pe care le doreşte domnul Toader au fost vopsite de două ori. Iniţial au fost portocalii, apoi le-am vopsit în verde, acum le-am făcut cu roz şi cu albastru. E normal ca preţul să crească. Vă daţi seama câtă vopsea intră ca să faci roz ceva ce a fost portocaliu şi apoi verde?", a declarat Gelu Veveriţă, manipulant la Metro.

(Colegiul Pectoral)

IMPORTANT

IMPORTANT! Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse în acest articol sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3694 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.