Investiţie cu fonduri europene pe Centură/ Când va fi gata parcarea de TIR-uri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Investiţie cu fonduri europene pe Centură/ Când va fi gata parcarea de TIR-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vreme ce maşinile grele care străbat oraşul parchează pe unde pot, obturând circulaţia, lucrările la parcarea destinată Tir-urilor, de pe Şoseaua de Centură, au intrat în conservare. Directorul Vega ’93, Doru Chiper, ne-a declarat că, din perspectiva firmei, construcţia parcării este finalizată, şi că au mai rămas de executat doar lucrări colaterale. Municipalitatea, însă, este cât se poate de exigentă: „Primăria municipiului Galaţi nu a recepţionat lucrările la parcare întrucât acestea nu au fost finalizate, conform specificaţiilor din contract. Mai sunt de executat lucrări la instalaţia de iluminat a parcării, la spaţiile verzi şi la rezervor, precum şi de trasat marcajele rutiere. Pentru că aceste lucrări nu se pot executa la cele mai bune standarde pe perioada sezonului rece, lucrarea a intrat în conservarea, urmând ca, la primăvară, să fie definitivată de constructorul care deţine contractul şi recepţionată de Primărie”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Proiect cu surprize

Conform proiectului iniţial, investiţia, în valoare de 7,1 milioane de lei - din care 4,6 milioane - contribuţia Uniunii Europene, 1 milion Guvernul României şi 1,4 milioane beneficiarul, adică Primăria - şi care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, ar fi trebuit să fie gata pe 25 ianuarie 2014.

Lucrările de execuţie au demarat la începutul anului trecut, dar au fost sistate după ce muncitorii au descoperit, la prima sapă de pământ, ca apa nu era la şase metri - cum scria în proiectul bazat pe studiile geo ale Institutului de Proiectări Galaţi, ci la numai un metru! Şi asta n-a fost singura anomalie a proiectului. Lucrările au fost reluate, după modificarea proiectului şi o serie întreagă de demersuri juridice pe care Primăria a trebuit să le facă, abia la finele lunii august, după şapte luni de blocaj.

Firma Vega a realizat atât lucrările suplimentare, de terasamente – în valoare de 626.989 de lei -  cât şi parcarea în sine, contract de 3,48 de milioane de lei plus TVA. Parcarea, împrejmuită, păzită şi iluminată, cu o capacitate de 72 de locuri pentru maşini de mare tonaj şi 11 locuri pentru autoturisme va oferi şoferilor, când va fi gata, acces la grupuri sanitare, un punct gospodăresc, platforme de stingere a incendiilor, staţie de pompare şi rezervor de apă de o sută de metri cubi pentru asigurarea alimentării cu apă.

   

Citit 2501 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2014 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.