Află care vor fi facilităţile de transport care se aplică de la 1 aprilie

Află care vor fi facilităţile de transport care se aplică de la 1 aprilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonamentele de transport s-au dat la bătrânii puturoşi. O mie de lei pensie au cei care au muncit zece ani. Ăştia care au muncit şi au tras aşa ca mine, 43 de ani, şi au trecut de 70 de ani, merg pe jos, acum. O să primim şi noi abonamente, ăştia cu pensiile până la 1.500 de lei?", a fost reproşul adresat primarului Marius Stan de către pensionarul Neculai Andreescu, la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Intervenţia publică a vârstnicului nu a rămas fără ecou, mai ales că setul de facilităţi aprobat nu a vizat decât lunile februarie şi martie. Pe masa aleşilor locali, la comisii, a ajuns un nou proiect de hotărâre privind facilităţile care se acordă unor categorii de persoane la transportul public local realizat cu mijloacele de transport ale SC Transurb SA Galaţi, începând cu data de 1 aprilie 2014 şi până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului pentru anul 2015.

500 de lei în plus

Principala modificare o reprezintă propunerea de acordare de abonamente gratuite pe o linie pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.500 de lei net pe lună. Practic, proiectul propus de Marius Stan prevedere creşterea cuantumului pensiei pentru care se acordă abonament gratuit cu 500 de lei. El răspunde astfel numeroaselor nemulţumiri legate de faptul că, în lunile februarie şi martie, de transport gratuit au beneficiat doar pensionarii cu pensii de până la 1.000 de lei.

Proiectul menţine facilitatea actuală cu privire la abonamentele gratuite pe o linie pentru persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani, dar ia în calcul aceeaşi înlesnire şi pentru pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006 şi de HCL nr. 126/2007.

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat precum şi persoanele beneficiare de îndemnizaţie de şomaj ar urma să beneficieze, la fel ca până acum, de abonamente pe o linie cu preţul redus cu 50 la sută.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu propunerile primarului şi dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local.

Citit 6659 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.