PRIMĂRIA Galaţi a luat (iar) BANII de la investiţii. 12,2 milioane de lei în plus, pentru funcţionarea oraşului

PRIMĂRIA Galaţi a luat (iar) BANII de la investiţii. 12,2 milioane de lei în plus, pentru funcţionarea oraşului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cele mai mari sume au fost alocate pentru activităţi social-sportive şi culturale şi pentru subvenţia la Transurb


Cu votul aleşilor locali, Primăria municipiului Galaţi a luat din nou din banii alocaţi, la începutul anului, pentru dezvoltarea oraşului, pentru a „petici” bugetul de funcţionare. Concret, potrivit documentelor care însoţesc hotărârea de rectificare a bugetului local pe 2015, veniturile şi cheltuielile bugetului local de funcţionare au fost suplimentate cu suma de 12,2 milioane de lei, prin diminuarea, cu aceeaşi valoare, a veniturilor şi cheltuielilor de la secţiunea dezvoltare.

Topul suplimentelor financiare

Cea mai mare sumă de bani, 3,5 milioane de lei, a fost alocată la capitolul bugetar „Cultură, recreere şi religie” pentru „asigurarea cheltuielilor privind activităţile sportive şi socio-culturale care se vor desfăşura în municipiul Galaţi”, se arată în raportul de specialitate al rectificării bugetare. Alte 3 milioane de lei au fost transferate la capitolul „Transporturi”, pentru acordarea subvenţiei către SC Transurb SA Galaţi.

Pentru „Învăţământ” au fost alocate 2,2 milioane de lei, necesare pentru achitarea cheltuielilor cu utilităţile la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Alte 2 milioane de lei au suplimentat cheltuielile de funcţionare la unităţile de asistenţă socială. Alţi 900.000 de lei s-au dus pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a Primăriei municipiului Galaţi. Pentru „Locuinţe servicii şi dezvoltare publică”, 600.000 de lei au fost suplimentul pentru asigurarea cheltuielilor juridice.

Ce investiţii au rămas cu gaură

Potrivit Primăriei, veniturile la secţiunea dezvoltare au fost diminuate cu 12,2 milioane de lei. Implicit, au fost diminuate cheltuielile de dezvoltare de la următoarele obiective de investiţii: construire locuinţe sociale Micro 17 şi amenajarea de locuri de joacă pentru copii în municipiul Galaţi.

Ar mai trebui spus că, tot la rectificare, au fost suplimentate cu suma de 400.000 de lei şi cheltuielile de funcţionare din bugetul de venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local. Suma este necesară pentru asigurarea cheltuielilor la unităţile de asistenţă din municipiul Galaţi.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1722 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 17:56

5 comentarii

 • postat de Vlad Tepes
  Marți, 29 Septembrie 2015 08:12
  5.13.141.***
  Lucrurile merg din ce in ce mai bine in NOUL GALATI !!!
  Cap de minge are o minte mediocara, asa cum a fost si ca fotbalist...
  Vai de noi galateni !
  Un sfat "bun" vi-l dau gratis: nu mai stati pe ganduri si la anu' votati-l pe primarul nostru de "nadejde". Ne va asigura un viitor "luminos" !
  PS
  Sa nu uitam sa-l rugam sa-si pastreze minunata, exceptionala purtatoare de cuvant, d-na Turcu ! Ne minte asa de frumos ...!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nicușor
  Luni, 28 Septembrie 2015 20:55
  94.52.142.***
  Marius Uită Iarăși Electoratul (...)
  0
  4
  Raportează
 • postat de DRAGU
  Luni, 28 Septembrie 2015 16:43
  89.137.231.***
  retineti, la constructii locuinte sociale si parcuri de joaca nu s/au alocat bani , dar s/au alocat bani - ptr. buna functionare a primariei sau a CHELTUIELILOR DE JUDECATA ALE PRIMARIEI ADICA A FIRMELOR DE AVOCATURA ANGAJATE DE PRIMARIE , PE SPAGI. ASTA ESTE CIRCUITUL BANILOR NOSTRI SI ASTEA SUNT PRIORITATILE EDILILOR.
  0
  7
  Raportează
 • postat de corneliu
  Luni, 28 Septembrie 2015 11:45
  5.2.205.***
  Poate face dom' primar o toaleta in parcul ala de care e mandru, VIVA. Domn primar matale incalci constitutia la capitolul "egalitatea de sanse" Unde se duce un infirm la toaleta in parcul matale? Cand ai de gand s-o citesti (pe ea constitutia) sau macar sau sa rogi pe cineva sa o citeasca cu voce tare si pe altcineva sa o traduca in romana lu' matale. Rusinea secolului 21 este la Galati. Crezi ca daca pleaca pe jos de la Galati la Bucuresti un grup de infirmi cu televiziunile dupa ei, in carucioare, ajung oare la Braila pana sa fii demis?
  1
  11
  Raportează
 • postat de Angel
  Luni, 28 Septembrie 2015 09:19
  194.105.20.***
  Da-i naibii de copii, doar nu ei sunt viitorul! La ce le trebuie locuri de joaca?
  3
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.