PRIMĂRIA Galaţi a luat (iar) BANII de la investiţii. 12,2 milioane de lei în plus, pentru funcţionarea oraşului

PRIMĂRIA Galaţi a luat (iar) BANII de la investiţii. 12,2 milioane de lei în plus, pentru funcţionarea oraşului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cele mai mari sume au fost alocate pentru activităţi social-sportive şi culturale şi pentru subvenţia la Transurb


Cu votul aleşilor locali, Primăria municipiului Galaţi a luat din nou din banii alocaţi, la începutul anului, pentru dezvoltarea oraşului, pentru a „petici” bugetul de funcţionare. Concret, potrivit documentelor care însoţesc hotărârea de rectificare a bugetului local pe 2015, veniturile şi cheltuielile bugetului local de funcţionare au fost suplimentate cu suma de 12,2 milioane de lei, prin diminuarea, cu aceeaşi valoare, a veniturilor şi cheltuielilor de la secţiunea dezvoltare.

Topul suplimentelor financiare

Cea mai mare sumă de bani, 3,5 milioane de lei, a fost alocată la capitolul bugetar „Cultură, recreere şi religie” pentru „asigurarea cheltuielilor privind activităţile sportive şi socio-culturale care se vor desfăşura în municipiul Galaţi”, se arată în raportul de specialitate al rectificării bugetare. Alte 3 milioane de lei au fost transferate la capitolul „Transporturi”, pentru acordarea subvenţiei către SC Transurb SA Galaţi.

Pentru „Învăţământ” au fost alocate 2,2 milioane de lei, necesare pentru achitarea cheltuielilor cu utilităţile la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Alte 2 milioane de lei au suplimentat cheltuielile de funcţionare la unităţile de asistenţă socială. Alţi 900.000 de lei s-au dus pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a Primăriei municipiului Galaţi. Pentru „Locuinţe servicii şi dezvoltare publică”, 600.000 de lei au fost suplimentul pentru asigurarea cheltuielilor juridice.

Ce investiţii au rămas cu gaură

Potrivit Primăriei, veniturile la secţiunea dezvoltare au fost diminuate cu 12,2 milioane de lei. Implicit, au fost diminuate cheltuielile de dezvoltare de la următoarele obiective de investiţii: construire locuinţe sociale Micro 17 şi amenajarea de locuri de joacă pentru copii în municipiul Galaţi.

Ar mai trebui spus că, tot la rectificare, au fost suplimentate cu suma de 400.000 de lei şi cheltuielile de funcţionare din bugetul de venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local. Suma este necesară pentru asigurarea cheltuielilor la unităţile de asistenţă din municipiul Galaţi.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1845 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.