Modificarea zonelor de impozitare, în consultare publică

Modificarea zonelor de impozitare, în consultare publică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat spre consultare publică un proiect de hotărâre de modificare a zonelor de impozitare. Documentul, expunerea de motive şi raportul de specialitate pot fi consultate atât pe portalul www.primariagalati.ro, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Domnească nr. 54.

Primăria precizează că propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate pot fi depuse zilnic până pe 22 octombrie 2018, prin completarea formularului on-line disponibil pe site, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la Registratura Generală din strada Domnească nr. 54 sau prin poştă, la aceeaşi adresă.

Argumente

În raportul de specialitate al hotărârii se arată că, în Galaţi, există patru zone de impozitare, a căror identificare se face prin litere: A, B, C şi D. Comisia pentru stabilirea zonelor de impozitare are misiunea de a propune modificarea acestor zone prin încadrarea noilor artere de circulaţie, prin includerea în zone de impozitare superioare a străzilor care au beneficiat de lucrări de infrastructură, dar şi prin îndreptarea unor neconcordanţe în delimitarea zonelor de impozitare. Asta în condiţiile în care, după cum se arată în procesul verbal din 28 septembrie 2018, harta de impozitare pentru suprafaţa teritoriului administrativ al municipiului Galaţi nu a fost finalizată până la această dată.

Schimbări propuse

Una dintre cele mai importante modificări propuse vizează strada Dobrogei, care ar urma să avanseze din zona C de impozitare în zona B.

Două artere de circulaţie recent denumite de aleşii locali - Aleea Nina Cassian şi Aleea G-ral Gheorghe Anghelescu - au fost încadrate în zona D de impozitare.

În zona B apar o serie de artere care, cel puţin până acum, nu figurau pe harta de impozitare a oraşului, ci doar în nomenclatorul stradal. Este vorba despre străzile: Arcului, Covasna, Haţegului, Nicoreşti, Parîngului, Piaţa Eroilor, Pîrîului, Petroşani şi Toporaşului.

Proiectul de hotărâre vine să aducă precizări legate de impozitarea a trei artere importante, Română, Siderurgiştilor şi Enăchiţă Văcărescu.

Astfel, strada Română se împarte între zona A de impozitare (între nr. 1 - 149 şi nr. 2 – 196) şi zona B (între nr. 198 - capăt).

La fel şi bulevardul Siderurgiştilor, care este cuprins în zona A (între nr. 1 - 53 şi nr. 2 - 44) şi zona B (între nr. 55 - capăt şi nr. 46 - capăt).

În ceea ce priveşte strada Enăchiţă Văcărescu, aceasta este cuprinsă în zona B (între nr. 1 - capăt şi nr. 2 - 8) şi zona C (între nr. 10 - capăt).

Prevederile acestea ar urma să se aplice începând cu 1 ianuarie 2019, dacă, după dezbaterea publică, vor fi aprobate de Consiliul Local al municipiului Galaţi.

Citit 3772 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2018 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.