Zeci de şoferi ai Transurb nu mai au ce să conducă!

Zeci de şoferi ai Transurb nu mai au ce să conducă!
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Nu mai puţin de 22 de şoferi ai Transurb s-au prezentat ieri dimineaţă la poarta Autobazei, pentru o nouă zi de muncă, dar, din păcate, nu şi-au putut începe activitatea pe traseele de transport public ale Galaţiului. Treziţi cu noaptea-n cap, de la ora 3,30, şoferii au constatat că nu există mijloace de transport funcţionale pe care să le poată conduce. În consecinţă, gălăţenii îngheaţă şi mai mult în staţii, aşteptând autobuze care nu mai vin.

În condiţiile în care reţelele de socializare abundă de imagini cu primarul Clujului, Emil Boc, inaugurând câte un nou lot de autobuze nou-nouţe, şoferii companiei publice de transport local SC Transurb SA nu mai au ce conduce. De când a venit frigul, mijloacele de transport, fiind vechi, se strică tot mai des.
Aşa s-a ajuns în situaţia ca, ieri dimineaţă, 22 de şoferi să nu poată ieşi pe trasee pentru că nu aveau ce conduce! Singura maşină disponibilă nu avea căldură nici măcar pentru şofer, cu atât mai puţin pentru călători, dar unul dintre angajaţii Transurb a acceptat să iasă cu ea pe traseu măcar câteva ore, ca să muncească! Chiar dacă un şofer cu picioarele îngheţate nu mai are aceeaşi viteză de reacţie! Despre reproşurile călătorilor înfriguraţi nu mai vorbim!
"În fiecare zi, noi înregistrăm nerealizări la diagrama de transport din oraş. Asta înseamnă că sunt maşini mai puţine, călătorii stau mai mult în staţii, îngheaţă mai mult decât de obicei. De suferit, suferă şi călătorii, dar şi noi, şoferii. Iar pentru şoferi, problemele sunt şi mai grave. Nu-i de ajuns că adesea lucrează în frig, pentru că nu au căldură nici măcar în cabina şoferului! Mijloacele de transport sunt tot mai puţine şi defecte, pentru că nu sunt piese de schimb şi materiale", ne-a declarat liderul de sindicat, George Preda.
Faptul că maşinile nu sunt pe trasee pune sub semnul întrebării banii pe care şoferii îi vor încasa, ca retribuţie, la final de lună. Aşa cum nu se ştie dacă vor primi la timp tichetele de masă şi drepturile care li se cuvin, pentru că vin Sărbătorile şi pentru ei!

"Am spus că aici se va ajunge"

Susţine liderul sindical, George Preda, amintind semnalul de alarmă pe care l-a tras, în urmă cu mai bine de un an, într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social de la Prefectură. Din păcate, fără ecou!
Situaţia actuală este acutizată de frig, pentru că maşinile cedează mult mai uşor. Aşa s-a ajuns la situaţia în care şoferii şi mecanicii să stea cu ochii pe prognozele meteo, de teamă că nu vor avea cum să-şi facă treaba. Presiunea este mare nu doar pe şoferi, ci şi pe mecanicii care se plâng că nu au cu ce să repare maşinile vechi, că nu au piesele de schimb necesare pentru a menţine funcţionale mijloace de transport hârbuite.
Această situaţie este, în opinia angajaţilor Transurb, rezultatul managementului pe care Transurb l-a avut ani de zile, dar şi responsabilitatea Consiliului Local, care este unicul acţionar al companiei publice de transport.

Citit 17869 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 00:53

37 comentarii

 • postat de Galatea
  Vineri, 07 Decembrie 2018 09:45
  82.137.12.***
  Imi amintesc de sumele fantastice incasate de Transurb in prima luna cand au ramas singuri pe trasee! Realitatea a demonstrat ca monopolul dauneaza grav performantelor Transurb. Daca in conditii de concurenta Transurb avea profit de zeci sau sute de mii lei, in ultimii 2 sni pierderile au crescut de la 3 milioane la 10 milioane lei.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Melinte Marian
  Miercuri, 05 Decembrie 2018 11:30
  86.125.62.***
  Trăiască votanții PSD,și oamenii care stau în case mulțumiți de succesul lor !
  0
  3
  Raportează
 • postat de Blitzzz
  Miercuri, 05 Decembrie 2018 06:20
  5.13.242.***
  Mafia de pe maxi taxi nu plateau cartile de munca la oameni [soferi] unii , au tras statul in piept cat au putut cu acordul primariei si ai celor de la ITM , banii de pe cartea de munca intrau in buzunarul destul de adinc al propietarilor de pe microbuze dovada? vedeti cati au platit vre-o carte de munca MULTOR soferi macar intreaga la casa de asigurari, Va spun asta aviz celor ce nu stiu,
  0
  3
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 05 Decembrie 2018 01:30
  109.166.139.***
  Cel mai bun este troleibuzul, tot o masina electrica este, fara costuri suplimentare pe baterii. Se instaleaza mai usor ca tramvaiul si e mai usor.
  Dar cine sa ia spaga...
  0
  6
  Raportează
 • postat de Tec
  Marți, 04 Decembrie 2018 20:46
  188.24.230.***
  Daca s-ar termina odata cu toate gratuitatile , mai putin cele oferite elevilor si studentilor , oare nu ar fi bani si de autobuze ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Soks
  Marți, 04 Decembrie 2018 20:39
  188.24.230.***
  Daca nu mai au autobuze de condus ... sa conduca pensionarii ! In cârduri ... prin oraș !
  1
  6
  Raportează
 • postat de consortiul infractional psdalde
  Marți, 04 Decembrie 2018 19:32
  89.136.2.***
  @Alin19 maxi-taxi din galati a fost desfiintat abuziv de mafia politica rosie la galati ca sa sustina o firma de stat numita Transburb si sa falimenteze dar nu la maxi-taxi era buba ci proasta conducere si organizare la galati, indiferent cati directori se schimba . Asa se intampla cand statul neocomunist face monopol cu japca.
  Trebuiau reduse traseele de maxi-taxi nu desfiintate.
  12
  7
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Marți, 04 Decembrie 2018 18:55
  78.96.81.***
  Bai mamelucilor! Ia mai taca- va teleanca.
  Mergeti si pe jos ca face bine miscarea!
  Doua, trei statii, sau chiar din 19 pana in centru, luati-va picioarele la spinare pe rapa Tiglinei, dealul bancilor, si hop!, iaca sunteti la cientru; ala plin de gropi, drogati, curve, betivi, marlani si purtatori de trena mafiotilor din administratia locala!
  Votati de voi dragalasilor!
  Acum nu va convine?!
  Trebuie scos tot din transportul in comun, sa va treziti la realitate.

  Da, ce, ma, inainte de 89 chiar mergeati numai cu avtobuzul si tramvaiul?!

  Nu ati votat voi primari de calibru asta de prostie?!
  Cine a dat ordin sa se scoata liniile de tramvai de pe Traian, Ana Ipatescu, de-ti era mai mare dragul sa mergi in zona Portului cu tramvaiul?
  Ia-ti tras la raspundere pe ce s-au dus banii din vanzarea sinelor de tramvai?
  Stiti cat costa 1 m de cale de rulare infiintata pentru tramvai?
  Va dau apa rece si calda si caldura, daca ma votati pe mine!
  Dupa, v-a dat din fata de la Romarta!
  HUOOOOO!
  Prostalailor!

  Inapoi la caruta, la Gheorloaia, la dihocat de pe prispa, de unde a-ti purces cu loloate la cocosei sa carati hiare si furat surburi prin combinat si santiere!

  Va meritati soarta!

  Galatiule, saracule, ce locuitori toflogiti, ai!
  Muraturi!

  Noroc ca mai primititi MOACA, prescuri, sarmale, fasole cu carnati si bautura pi la biserici dupa care rupeti gardurile si va injurati!

  In loc sa recitati poezia Mama lui Stefan cel Mare!
  11
  11
  Raportează
 • postat de sl. dr .ing Octavian Baston
  Marți, 04 Decembrie 2018 18:46
  5.2.230.***
  Mi-as da pantalonii jos si le -as arata ce trebuie. Asa cum m-a invatat tatal meu....
  7
  6
  Raportează
 • postat de Moromete
  Marți, 04 Decembrie 2018 17:56
  86.125.62.***
  DE CE PSD-ul cand a DAT DE GREU, s-a retras ( a fugit ca dracul de tamaie ) din consiliul de administratie de la Transurb ????
  2
  13
  Raportează
 • postat de Eugen
  Marți, 04 Decembrie 2018 17:32
  5.13.188.***
  Cert este ca aceasta problema este si din vina Consiliului Local Galati care au aprobat desfiintarea concurentei in ceea ce priveste transportul local in Oras. Este necesar sa se intruneasca de urgenta si sa hotarasca ce trebuie facut pentru remedierea acestor neplaceri la adresa cetatenilor, care cu o mare majoritate au votat aceasta alianta(PSDE-ALADE).
  Solutii ar fi:
  1. Aprobarea introducerii din nou a altor firme care sa concureze TRANSURB-ul;
  2.Un management mai bun, al firmei TRANSURB pe termen lung in ceea ce priveste achizitia mijloacelor de transport si a orarului de transport(nu pe zile lucratoare si zile nelucratoare ci pe ore intens circulate, versus mai putin circulate). Dar acest lucru se poate face numai cu niste minti luminate la conducerea societatii de transport.
  3. Crearea unui program de transport mai eficient, astfel incat sa nu mai vina in acelasi timp in statii, autobuze din trasee paralele(Ex. traseul 11,18,22,);
  4.Gasirea celor mai bune metode ca toti calatorii sa plateasca(sa composteze biletul), Sa ia exemplul tarilor occidentale.(In Londra se circula pe baza unor cartele electronice care se valideaza numai la singurul aparat de la urcare la sofer. Soferul este cu ochii pe calator si daca nu a validat cartela nu lasa calatorul sa urce. Dar acolo este vorba de alta civilizatie, care la noi din pacate nu o s-o avem nici peste 50 de ani. Coborarea din autobuz se face numai pe usa 2 si 3. La noi a fost o campanie in acest sens, dar nu a avut succes pentru ca nu au fost autobuzele suficiente ca sa nu se mai creeze aglomeratia).
  3
  11
  Raportează
 • postat de Desfiintati tot
  Marți, 04 Decembrie 2018 16:33
  5.13.143.***
  Bai nene,nu inteleg de ce nu inchideti si Transurb si sa mearga fiecare cu ce are!!!!!Ca doar fiecare se incalzeste cu ce are!!!!Si sa dea primaria ajutor pentru achizitionarea unei biciclete-sa nu se zica ca nu s-a asigurat transportul cum s-a asigurat caldura!!!!
  5
  9
  Raportează
 • postat de razmerita
  Marți, 04 Decembrie 2018 15:18
  188.24.205.***
  marius stan sa traiasca
  4
  3
  Raportează
 • postat de Gicanul47
  Marți, 04 Decembrie 2018 14:05
  100.117.67.***
  Asta ați votat la primărie și consiliul local ,ăsta aveți! Circ ,bătaie de joc și nesimțire, mai și spune PUCHEANU ;o sa aducem autobuze noi!
  1
  11
  Raportează
 • postat de tony
  Marți, 04 Decembrie 2018 13:52
  188.189.26.***
  Cele doua articole cu licitatia si lipsa autobuzelor, miroase de la o posta a lobby din partea celor care detin autobuze pentru conventii si fosti detinatori de microbuze(politai, consilieri, diferiti directori de regii) pentru reintroducerea acestui tip de transport dar in regim privat. Oare aceste personaje ne cred prosti, pe toti?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Alin19
  Marți, 04 Decembrie 2018 11:39
  86.127.73.***
  Vrem maxi-taxi in Galati iarasi pentru ca Transurbul nu face fata deloc si ne-a promis ca va fi bine dar ioc.
  58
  15
  Raportează
 • postat de Remus
  Marți, 04 Decembrie 2018 11:26
  82.137.11.***
  Nu știu ce Partid este la putere la Transurb dar aveți putina milă de ELEVI ȘI DE STUDENȚI DE CE ? PENTRU CĂ înainte cu 24
  DE ORE INAAITE DE PRIMA ZĂPADĂ ATI TRIMIS NIȘTE TOVARĂȘI CARE AU FURAT REFUGIUL STAȚIA DE AUTOBUZ DE PE STRADA DOMNEASCĂ (fostă Republicii)din fața Căminelor studențești Băi strica imaginea Galațiului sau Arhitectura STRĂZII Domnească (fostă Republicii) Cineva are cap sau cu care cap ați Gândit cel de sus sau cel de mai jos Toată Vara nu ați PUTUT demola stația dar acum când a venit iarna ați făcut CEVA ce Nici in filmele cu Stan și Bran nu vezi De Unde OARE AȚI VENIT SI CINE A GREȘIT CÂND VA VOTAT TRĂIASCĂ UNIUNEA SALVAȚI ROMANIA Vreți ca elevii și studenții să se obișnuiască cu frigul din Stații din Școli și din case? Băi nu reușiți să ne FUGĂRIȚI PE TOȚI DIN GALAȚI ȘI DIN ROMANIA /CRĂCIUN FERICIT ALEȘILOR LOCALI
  9
  26
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 04 Decembrie 2018 11:12
  109.166.129.***
  Lipsa de responsabilitate din partea tuturor celor cu putere de decizie și lipsa de reacție din partea oamenilor.

  Șoferii aia și autobuzele stau pe banii noștri. Stau !

  Aia e ! Înghețăm in continuare. Nici nu mai contează ce salarii au cei de sus, pur și simplu e strigător la cer. Aici nu mai este vorba de bani, ci de respect, de lipsa fricii unior repercusiuni dacă nu-ți faci treaba.
  2
  32
  Raportează
 • postat de Je
  Marți, 04 Decembrie 2018 10:40
  20.133.0.***
  Da, in Galati sunt probleme, nimeni nu spune nu.
  Dar mai lasati-ne cu acel Cluj, zici ca ar fi raiul pe pamant.
  48
  8
  Raportează
 • postat de Micu Ionel
  Marți, 04 Decembrie 2018 10:27
  100.117.16.***
  Asta-i lobby pentru a reinvia licitatia autobuzelor SH?
  6
  37
  Raportează
 • postat de Transport civilizat putem avea cu totii ?
  Marți, 04 Decembrie 2018 10:09
  100.117.36.***
  Amintiri de cosmar din anii 1980-1986... cand autobuzele putine ajungeau pline prin statii si se statea minim o ora in asteptare... nefiind suficiente pentru un oras atat de mare.

  Suntem la zeci de ani distanta si sper sa nu ajungem tot in cosmarul acela. Monopolul TRANSURB GL creat prin desfiintarea concurentei, nu face fata ?? S-au desfiintat linii de tramvai si trasee de tramvai, tot pentru siguranta firmei Transurb GL.

  Sa renunte la unele trasee, pentru a intra alte firma de transport pe anumite portiuni.

  Demnitatea unui oras depinde si de cum se asigura trasportul in comun..... Cu siguranta ca responsabilii de transportul in comun nu circula cu autobuze, ci cu autoturismul firmei sau cel personal (suferinzi de ipocrizie).
  7
  21
  Raportează
 • postat de Aderin
  Marți, 04 Decembrie 2018 09:47
  86.125.3.***
  Transurbul va ajunge un Apaterm.
  Totul este să știi pe cine pui la conducere și va merge că pe roate...la vale.
  Un lanț vicios pe care nu și-l asumă nimeni
  1
  35
  Raportează
 • postat de Vlad T.I.
  Marți, 04 Decembrie 2018 09:44
  89.121.200.***
  E un cerc vicios aici.

  Transurb achizitioneaza harburi zgomotoase si poluante, care, surpriza, se strica si creeaza doar probleme.

  Cum vrea sa Transurb sa rezolve problema? Lanseaza licitatie sa cumpere si mai multe harburi!
  4
  31
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 04 Decembrie 2018 09:12
  194.105.20.***
  Pai DA !!!! Ca microbuzele va puteau si aveau soferi cocalari ! Ei, acum aveti macar MONOPOL - ca sa va saturati !!!!
  37
  12
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 04 Decembrie 2018 08:59
  209.206.20.***
  Autobuze putine si vechi au fost dintotdeauna la Galati. Ce-i drept acum s-a ajuns la o situatie critica dar asta nu este singura problema a transportului in comun din orasul asta.

  Autobuzele sunt mizerabile si pline de mirosuri odioase.
  Oamenii strazii se plimba nestingheriti cu mijloacele de transport in comun, pe timpuri mai existau soferi care nu le permiteau sa urce in autobuz, acum nu mai face nimeni nimic in acest sens.
  Programul de circulatie este prost gandit: in zona centru-tiglina la ore de varf statiile sunt pline de calatori care vor sa ajunga in zona general-doua babe-micro 40. Autobuzele care circula pe traseele respective sunt prea putine si sunt pline pana la refuz, in schimb autobuzele care circula spre cealalta parte a orasului (micro 19) vin din cinci in cinci minute si sunt cel putin pe jumatate goale.
  La majoritatea autobuzelor sistemul de incalzire nu este functional.
  7
  31
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Marți, 04 Decembrie 2018 08:55
  86.34.180.***
  Traiasca si infloreasca toti cei care prin demersurile lor au transformat o societate economica intr-una filantropica. Traiasca moaca! Cu ajutorul ei, ne vom putea permite autobuze si tramvaie ultimul racnet!
  4
  34
  Raportează
 • postat de kiko
  Marți, 04 Decembrie 2018 08:40
  5.2.208.***
  Lasati ca mai face Consiliul o petrecere la Universitate cu luminite de Craciun de "n" ori mai scumpe decat face in realitate si la vara cald si bine. Vi se pare ca ii intereseaza pe cei pusi sa conduca orasul asta ca ceva sa functioneze cum trebuie??? Suntem de tot rasul.
  1
  37
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Marți, 04 Decembrie 2018 07:25
  82.137.11.***
  Alegătorii din Galați sunt ghidonati până la votare și prin intermediul mijloacelor de transport în comun Tot timpul trebuie să ȘTIE Cine Este Stăpânul inelelor care le dă Abonamente gratuite Troleibuze noi și Refugiile din stații care sunt de formă nu te poț feri de ploaie șau viscol Cu banii cheltuiți pentru stații se putea Cumpăra Autobuze noi. Băi ALDE ȘI VOI PSD A-ȚI TERMINAT GÂLCEAVĂ CU CINE CUMPĂRĂ AUTOBUZE SH DIN OLANDA (că să ne permită INTRAREA IN SCHENGEN)?
  3
  28
  Raportează
 • postat de pompei
  Marți, 04 Decembrie 2018 06:53
  188.24.225.***
  Aronnax , cineva a vrut sa se ajunga la conditiile actuale si unii stiu cine , dar banuiesc ca se opune mereu cineva pentru aducerea de autobuze noi fie si SH dar functionale macar care trebuia sa se iasa din iarna , Cineva sta la pinda de mult timp , ranjeste si isi freaca mainele de bucurie pentru ce-a ce se intimpla, asa ca,,,,,,,,,,,,,in ajun de sarbatori pentru unii e omenie , pentru altii nu.
  0
  18
  Raportează
 • postat de abc
  Marți, 04 Decembrie 2018 06:36
  92.85.61.***
  Sunt soferi prea multi, nu autobuze putine...
  27
  8
  Raportează
 • postat de Ionuț
  Marți, 04 Decembrie 2018 06:33
  5.2.205.***
  Bravo conducerii, că a cumpărat rahaturile alea cu pretenții de stații, care nu țin dos nici macar unei vrăbii. In loc sa de-a banii aiurea, mai bine cumpărau 2-3 autobuze de bani aia.
  10
  20
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 04 Decembrie 2018 06:32
  5.13.172.***
  vai...mi-au dat lacrimile, soferii au venit la munca, dar ei nu aveau autobuze.
  ba, baieti, starea in care a ajuns Transurb-ul se datoreaza exclusiv PSD ALDE.
  2
  38
  Raportează
 • postat de Andrei Cristinel
  Marți, 04 Decembrie 2018 05:23
  95.76.36.***
  De ce ati scos maxi taxi daca sunteți incapabili sa asigurati un transport civilizat?
  36
  13
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 04 Decembrie 2018 04:51
  188.24.228.***
  Completare : Oare aceasta situatie ,aparuta acum nu-i raspunsul ,conducerii TRANSURB, la refuzul Primarului si CL de a aproba achizitionarea autobuzelor SH , la fel ca alea de zac acum prin garaj ? O sedinta de urgenta a CL care sa analizeze situatia ????????
  0
  18
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 04 Decembrie 2018 04:46
  188.24.228.***
  Asa a inceput si decaderea APATERM ,caldura pe sponci ,apa calda calaie si dupa jumatate de ora robinetul lasat sa curga ... galatenii s-au orientat si au preferat alt sistem de incalzire ...pe cand o piata libera si la transportul in comun din Galati ,poate vin investitori cu autobuze electrice so incalzite ,la microbuze s-a renuntat fiindca aglomerau straziele ,.....hei ...decinentilor acum sunt mai libere strazile sau trei sferturi din cei care foloseau microbuzele acum se deplaseaza fiecare cu autoturismul propriu ... Te pomenesti ca poluarea aerului a scazut .....
  7
  22
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 04 Decembrie 2018 02:48
  82.137.14.***
  La un autobuz electric există mult mai puţine piese care se pot strica, şi mai ales nu cele care ţin de mişcarea propriu zisă.

  Motorul electric funcţionează foarte bine şi la frig, bateria este încălzită (cu apă)....

  Cea mai bună soluţie este autobuzul electric cu încărcare rapidă şi bateria "mică".

  Bateria fiind mică care duce doar tur-retur şi nu 20-24 ore, autobuzul este mult mai uşor şi mult mai ieftin.
  15
  59
  Raportează
 • postat de Aronnax
  Marți, 04 Decembrie 2018 02:05
  86.127.73.***
  Si atunci de ce ati scos maxi-taxiurile?Nu erau bune?Bagati-le la loc daca nu sunteti in stare sa functionati normal,ma refer la Transurb.
  102
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.