Zeci de şoferi ai Transurb nu mai au ce să conducă!

Zeci de şoferi ai Transurb nu mai au ce să conducă!
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Nu mai puţin de 22 de şoferi ai Transurb s-au prezentat ieri dimineaţă la poarta Autobazei, pentru o nouă zi de muncă, dar, din păcate, nu şi-au putut începe activitatea pe traseele de transport public ale Galaţiului. Treziţi cu noaptea-n cap, de la ora 3,30, şoferii au constatat că nu există mijloace de transport funcţionale pe care să le poată conduce. În consecinţă, gălăţenii îngheaţă şi mai mult în staţii, aşteptând autobuze care nu mai vin.

În condiţiile în care reţelele de socializare abundă de imagini cu primarul Clujului, Emil Boc, inaugurând câte un nou lot de autobuze nou-nouţe, şoferii companiei publice de transport local SC Transurb SA nu mai au ce conduce. De când a venit frigul, mijloacele de transport, fiind vechi, se strică tot mai des.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca, ieri dimineaţă, 22 de şoferi să nu poată ieşi pe trasee pentru că nu aveau ce conduce! Singura maşină disponibilă nu avea căldură nici măcar pentru şofer, cu atât mai puţin pentru călători, dar unul dintre angajaţii Transurb a acceptat să iasă cu ea pe traseu măcar câteva ore, ca să muncească! Chiar dacă un şofer cu picioarele îngheţate nu mai are aceeaşi viteză de reacţie! Despre reproşurile călătorilor înfriguraţi nu mai vorbim!

"În fiecare zi, noi înregistrăm nerealizări la diagrama de transport din oraş. Asta înseamnă că sunt maşini mai puţine, călătorii stau mai mult în staţii, îngheaţă mai mult decât de obicei. De suferit, suferă şi călătorii, dar şi noi, şoferii. Iar pentru şoferi, problemele sunt şi mai grave. Nu-i de ajuns că adesea lucrează în frig, pentru că nu au căldură nici măcar în cabina şoferului! Mijloacele de transport sunt tot mai puţine şi defecte, pentru că nu sunt piese de schimb şi materiale", ne-a declarat liderul de sindicat, George Preda.

Faptul că maşinile nu sunt pe trasee pune sub semnul întrebării banii pe care şoferii îi vor încasa, ca retribuţie, la final de lună. Aşa cum nu se ştie dacă vor primi la timp tichetele de masă şi drepturile care li se cuvin, pentru că vin Sărbătorile şi pentru ei!

"Am spus că aici se va ajunge"

Susţine liderul sindical, George Preda, amintind semnalul de alarmă pe care l-a tras, în urmă cu mai bine de un an, într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social de la Prefectură. Din păcate, fără ecou!

Situaţia actuală este acutizată de frig, pentru că maşinile cedează mult mai uşor. Aşa s-a ajuns la situaţia în care şoferii şi mecanicii să stea cu ochii pe prognozele meteo, de teamă că nu vor avea cum să-şi facă treaba. Presiunea este mare nu doar pe şoferi, ci şi pe mecanicii care se plâng că nu au cu ce să repare maşinile vechi, că nu au piesele de schimb necesare pentru a menţine funcţionale mijloace de transport hârbuite.

Această situaţie este, în opinia angajaţilor Transurb, rezultatul managementului pe care Transurb l-a avut ani de zile, dar şi responsabilitatea Consiliului Local, care este unicul acţionar al companiei publice de transport.

Citit 18615 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.