Interviu cu Anamaria Berdilă. ”Sufletul mă trage să rămân să joc acasă”

Interviu cu Anamaria Berdilă. ”Sufletul mă trage să rămân să joc acasă”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Căpitanul din sezonul trecut al CSU Belor Galați și-a încheiat contractul, dar spune că își dorește să continue proiectul început în orașul său natal.

Anamaria Berdilă este o jucătoare de volei din Galați, care a reușit în cariera sa de până acum să adune un palmares impresionant. Încă de tânără s-a impus în lumea voleiului și a câștigat titlul de campioană a României cu CSU Metal Galați. După o perioadă în care a trecut pe la cele mai importante echipe din țară, Ana a revenit în orașul natal și a contribuit la promovarea și apoi stabilizarea echipei CSU Belor în prima ligă. La finalul sezonului 2019-2020 și-a încheiat contractul cu gruparea gălățeană, dar sunt șanse foarte mari să continue și din ediția următoare tot la Galați.

- Cum ai trecut peste perioada de inactivitate din cauza pandemiei? Ce ți-a lipsit cel mai mult?

- Pentru mine, perioada pandemiei a reprezentat o perioada de axare pe nevoile mele. Am fost mai activă ca niciodată, m-am antrenat în fiecare zi pentru obiectivele personale și pentru a-mi păstra tonusul cumulat pe perioada campionatului. Într-adevăr, cu mingea nu am putut lucra, în schimb am consolidat carențele fizice. Cel mai mult mi-au lipsit libertatea de mișcare în spațiul public și, bineînțeles, oamenii.

- Cum ai caracteriza sezonul precedent?

- Sezonul precedent a fost unul echilibrat, cu surprize pe alocuri. Individual, am progresat fantastic. Am dobândit în primul rând maturitate și experiență în joc. Faptul că am fost căpitan, m-a făcut sa fiu mai responsabilă, mai implicată și mult mai atentă la nevoile mele și ale echipei. Am fost o echipă frumoasă, vivace, cu poftă de joc. Tinerețea colectivului și dragostea pentru acest sport ne-au determinat să facem jocuri bune. Ca în orice campionat, am avut şi momente dificile, pe care consider că am știut să le gestionam și am format legături care sunt vii și acum. Încă păstrăm legătura între noi.

- Ce planuri ai pentru viitor? Continui cu CSU Belor?

- Pentru viitorul apropiat îmi doresc să termin doctoratul. Este provocarea mea supremă. Din punct de vedere sportiv, îmi doresc să mă autodepășesc, iar fiecare an să reprezinte un pas înainte în carieră. Doresc să mă mențin sănătoasă, ca să pot oferi maximum din potențialul meu. Sufletul meu trage spre casă și spre a rămâne să joc acasă, dar vom vedea ce va fi.

- Cât de afectate crezi că vor fi competițiile de volei în sezonul următor, din cauza pandemiei?

- Sportul va suferi categoric din cauza acestei pandemii. Nu prea văd modul în care vom respecta cu strictețe măsurile de siguranță, cum vom respecta distanțarea socială, de care toată lumea vorbește. Bănuiesc că vom juca o bună parte din campionat fără spectatori, ceea ce este foarte trist. Ținând cont că din punct de vedere statistic, voleiul este considerat cel mai periculos în transmiterea acestui virus, sunt curioasă în ce condiții vom începe, când și dacă vom începe.

Citit 24943 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.