Tuluceștiul devine, oficial, prima stațiune turistică gălățeană
Foto: Marian Calestru

Tuluceștiul devine, oficial, prima stațiune turistică gălățeană
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Comuna Tulucești devine, în mod oficial, prima localitate de interes turistic local din județul Galați. Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat, pe 22 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare. Comuna Tulucești se numără printre cele 13 localități atestate prin actul normativ citat.

În documentația depusă de Tulucești a cântărit decisiv faptul că pe teritoriul comunei se află Pădurea Gârboavele, altfel ar fi fost imposibil, recunoștea primarul Petrică Bratu, într-un articol publicat de ”Viața liberă” pe 26 august. Tot atunci, primarul menționa câteva posibile proiecte care ar putea fi depuse pentru obținerea de finanțări grație statutului nou-dobândit. Erau pomenite proiecte pe Programul Operațional Regional, atât pe turism (baze de agrement, crame etc.), cât și pe drumuri, canalizări, dar și finanțări pentru dezvoltarea unor obiective deja existente, cum ar fi herghelia de la Tulucești, "Vatra cu dor" a artistului popular Paul Buța de la Șivița, Valul lui Traian – dovadă materială a prezenței vechii civilizații romane, sau exploatarea zonei de ape a comunei, pentru pescuit și agrement. Rămâne de văzut câte din aceste idei se vor materializa.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. Printre ele se numără și Lacu Sărat, din județul Brăila.

Citit 25255 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.