Oțelul - Brăila, în centrul atenției naționale

Oțelul - Brăila, în centrul atenției naționale
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Duelul de la barajul de promovare în Liga a II-a de fotbal dintre gălățeni și brăileni a captat atenția la nivel național, nu doar la cel local.

Cel mai important duel din ultimii 30 de ani dintre Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila se va disputa, în dublă manșă, în barajul decisiv de promovare în Liga a II-a. Având în vedere problemele financiare de la cele două cluburi, dincolo de rezultatul sportiv, pare a fi și o dublă existențială pentru că echipa ce va pierde va avea mult de suferit pentru următoarea campanie de campionat. Rivalitatea dintre cele două orașe vecine, duelurile încinse din sezonul regulat și miza promovării au captat atenția centrală, astfel că meciul tur dintre Oțelul și Dacia Brăila, ce se va disputa la Galați, va fi transmis în direct de către DigiSport. Partida a fost reprogramată de la ora 13:30, față de 18:00, cum era anunțat inițial.

O eventuală promovare a Oțelului în Liga a II-a ar face ca gruparea gălățeană să reîntâlnească cunoștințe mai vechi din anii de glorie petrecuți în primul eșalon, cum ar fi: Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, Farul Constanța sau "U" Cluj. În cazul în care ar rata promovarea, Oțelul ar începe pentru a cincea oară la rând un sezon în al treilea eșalon, situație de neimaginat la startul proiectului suporterilor.

Suporterii, fără acces pe stadion

Cu toate că președintele României a anunțat public că va fi permis accesul publicului spectator la meciurile de fotbal, se pare că șansele ca Oțelul să poată primi fanii în arenă, în proporție de 25%, sunt aproape nule. Federația Română de Fotbal, forul organizator, a anunțat că finala "Cupei României" va fi primul meci de fotbal organizat cu accesul spectatorilor pe stadion.

"SC Oțelul Galați informează comunitatea de suporteri faptul că managementul clubului a înaintat toate solicitările către autoritățile competente pentru a permite accesul spectatorilor la partida SC Oțelul Galați - Dacia Unirea Brăila. Până la emiterea unui protocol ce va prevede regulile de acces în arenele sportive, clubul încearcă toate căile legale de a avea suporterii alături, așa cum bine știm că și suporterii și-ar dori să încurajeze echipa de pe stadion. Mingea este acum în terenul autorităților competente", se arată în comunicatul oficial emis de către Oțelul.

Vă reamintim faptul că Dacia Unirea Brăila s-a impus în ambele partide cu Oțelul disputate în sezonul regulat din Liga a III-a.

Citit 4208 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.