A început EVACUAREA OŢELULUI de pe STADION (GALERIE FOTO)

A început EVACUAREA OŢELULUI de pe STADION (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Clubul Oţelul a predat, deja, aparta­men­tele închiriate de la ArcelorMittal, iar în cursul serii de marţi, 2 iunie, a început eliberarea birourilor


Prima zi lucrătoare în care Fotbal Club Oţelul nu mai avea contract de închiriere cu ArcelorMittal pentru stadionul cu acelaşi nume a fost cea de marţi, 2 iunie. “Reprezentanţii Combinatului ne-au transmis că marţi (n.r. - 2 iunie) trebuie să predăm stadionul”, declara vineri, 29 mai, Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului, însă, în curtea stadionului, nici vorbă de zarva specifică mutatului. Dimineaţă, era chiar aproape pustiu, fiind prezenţi doar unul dintre maseuri şi şoferul de la autocar.

Iniţial, la fapte s-a trecut doar în ceea ce priveşte apartamentele Combinatului de pe strada Domnească, pe care Oţelul le avea închiriate cu un contract care îşi pierduse valabilitatea la 1 iunie, similar celui pentru stadion. Acestea au fost predate de club, apoi trei reprezentanţi ai Combinatului şi administratorul clubului au venit la stadion, unde au început să facă inventarul.

Deşi, în ceea ce priveşte evacuarea clubului din arenă, celor din club li s-a spus în jurul pranzului că este vorba de o păsuire pentru vreo două săptămâni, perioadă în care clubul să-şi poată lua tot ce are acolo, în jurul orei 17.00 reprezentanţilor Oțelului li s-a transmis să înceapă imediat eliberarea încăperilor și părăsirea stadionului. Printre primele lucruri pe care Oțelul le-a mutat de la stadion s-au aflat trofeul de campioană și Supercupa, ambele câștigate în 2011, acestea fiind mutate la stadionul "Ancora".

Foto Sonia Baciu

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind astfel suma de 200.000 de euro. Negocierile au intrat în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condițiile în care Oțelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

Se preia şi administrarea bazei „Siderurgistul”

Într-o situaţie oarecum similară se află şi baza sportivă „Siderurgistul”, a cărei administrare va fi preluată de la Oţelul de către reprezentanţii Combinatului ArcelorMittal.

Proprietar al bazei sportive „Siderurgistul” este Primăria Municipiului Galaţi, care a cedat-o în folosinţă gratuită unei fundaţii a combinatului ArcelorMittal. Aceasta din urmă a încredinţat la rândul său baza spre administrare, în comodat, celor de la FC Oţelul SA, cu aceeaşi condiţie, de a nu schimba destinaţia spaţiilor. Spus mai simplu, cei de la Oţelul au fost lăsaţi să folosească gratuit baza, fără să plătească nici măcar utilităţile, dar să lase şi celelalte cluburi să-şi desfăşoare activitatea acolo.

Acum, contractul de comodat nu va mai fi prelungit, administrarea urmând să fie făcută direct de către reprezentanţii ArcelorMittal. Astfel, Oţelul trebuie să elibereze birourile care funcţionau ca sediu în Galaţi, însă în ceea ce-i priveşte pe copiii şi juniorii clubului, aceştia vor putea să-şi continue activitatea la „Siderurgistul”.

FOTO: Sonia Baciu

Citit 26181 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 03:15

17 comentarii

 • postat de REVOLTATUL
  Joi, 04 Iunie 2015 11:46
  81.12.149.***
  Aşa ceva NU SE POATE!
  Pentru criza asta în care s-a ajuns trebuie acordat 4 BILE NEGRE pentru:
  - Patronul Arcelor Mittal şi Adrian Năstase, pentru privatizarea defectuoasă a Combinatului. În acest sens cerem:
  DESECRETIZAREA CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE şi Altă PUŞCĂRIE pentru ADRIAN NĂSTASE !
  - Primarul Marius Stan, pentru trădarea politică după alegeri şi pentru schimbarea promisiunilor. În acest sen cerem:
  DEMITEREA PRIMARULUI şi Construirea unui NOU STADION al municipalităţii, aşa cum s-a promis la alegeri!
  - Patronului actual al clubului Oţelul, Dan Adamescu, pentru devalizarea clubului. În acest sens cerem:
  ANCHETAREA de către DNA şi PUŞCĂRIE patronului, Renunţarea de către toţi gălăţenii la asigurările RCA realizate de firma lui, ASTRA ASIGURĂRI !
  2
  14
  Raportează
 • postat de vlasie george bogdan
  Joi, 04 Iunie 2015 07:18
  89.137.225.***
  sa iesim cuy toti in strada miting de protest nu sa stam in case sa ranjim cacamas pe rce rds boilor de galateni la miting nu sa ne uitam la transferurile stelei si campionatului viitor
  9
  2
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 03 Iunie 2015 15:34
  91.208.234.***
  Intr-adevar Combinatul n-are nevoie de Kaufland, Carrefour sau alte asemenea. Are nevoie de bani.
  Indianul n-are nicio treaba cu Galatiul, cu galatenii, cu traditiile orasului, samd. A venit aici sa faca profit. Cand nu o sa mai produca, combinatul va fi inchis, topit si terenul vandut. Fara mila, fara pareri de rau.
  Daca nu va mai scoate bani din acel stadion, il va vinde (fie ca atare, fie doar terenul). Un stadion, teren, masina, etc care nu produce, consuma bani (cel putin pentru impozit). Si atunci de ce l-ar tine? Singura speranta ca stadionul sa nu fie demolat este sa fie inchiriat si sa produca. Daca nu il va inchiria nimeni ca stadion, va fi demolat. E solutia cea mai clara dpdv economic.
  Treziti-va! Nimanui nu ii mai pasa de nimeni, cu atat mai putin unui indian de traditiile Galatiului.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 03 Iunie 2015 14:03
  5.254.65.***
  Niciunul din cei de acolo nu au nicio legatura cu Otelul. Sunt niste impostori care cu ajutorul lui Bors au pus mana pe acea echipa.
  Nici macar un singur salariat al echipei campioane Otelul, nu mai lucreaza acum acolo. Toti galatenii au fost dati afara, cu exceptia a 1-2 jeguri ordinare gen Anghelinei care toata viata lui a fost un vanzator. Atat ca jucator cat si ca arbitru.

  Otelul Galati a fost un vis frumos Un vis care s-a incheiat in urma cu vreo 2-3 ani si care ar putea fi readus la viata doar cu galateni, pentru galateni.
  Degeaba ne dam de ceasul mortii acum, degeaba comentam. Asta e singura solutie, ca Otelul Galati sa renasca din propria cenusa precum pasarea Phoenix.
  Speram ca Marius Stan sa redea Galatiului, galatenilor, echipa pe care a facut-o candva sa iasa campiona. Nu ne slujesc lamentarile domnule primar. Faceti din nou Otelul si mai stam de vorba. Dar FACETI CEVA! Nu mai asteptati sa cada inspiratia din stele ca nu o sa cada.

  Ala care mai jos s-a semnat cu numele meu, e un impostor. Stadionul Otelul nu va fi demolat, e al combinatului si am certitudinea ca cei de acolo nu au nevoie de niciun rahat de Carrefour, Kaufland, etc. Oricum sunt prea multe si in curand o sa se imputineze si astea din lipsa de clienti.
  3
  11
  Raportează
 • postat de Pol
  Miercuri, 03 Iunie 2015 11:34
  5.13.193.***
  Va salut suporteri adevarati ai OTELULUI ! Vreau sa va spun o mica poveste despre stadion si echipa OTELUL. Eram un pusti de vreo 9- 10 ani, cand Metalosport Galati ( asa se chema atunci) a castigat cu 12-0 contra celor de la Granitul Babadag si a promovat in Divizia B .Am fost la meci. Imediat dupa promovare sa schimbat gazonul.Se montau niste cuburi de pamant cu iarba.Sa muncit f. mult ca sa fie un stadion frumos ptr. B.Din urmatorul sezon Metalosport sa numit si se numeste in continuare OTELUL GALATI. In 1986 promoveaza in A .In 1988 jucam cuJuventus Torino in UEFA si castigam cu 1-0 la galati pe std. Dunarea.In 1989retrogradeaza in B. In 1991promoveaza in A si de atunci si pana acum (24 ani) jucam in prima liga.Povestea poate continua... Intrebarea mea este DE CE SUFERIM NOI SUPORTERII Ptr. UN FALS patron ca adamescu ? FORTZA OTELUL !
  5
  16
  Raportează
 • postat de clau
  Miercuri, 03 Iunie 2015 10:35
  89.46.5.***
  Marele afacerist de rahat - adamescu ! "cel mai bogat dintre romani"s-a manjit cu 2-3 milioane de euro cat mai avea in cont Otelul la momentul achizitionarii. Asta dupa ce l-au devalizat mari afaceristi metalurgisti : alde tovarasu'bors&co. Si-au cumparat un mertan si au ingropat fotbalul galatean. Propun sa-i spanzuram de nocturne pe cei responsabili de distrugerea Otelului. Subscriu si la ce spune "ion iliescu".
  1
  16
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 03 Iunie 2015 09:04
  91.208.234.***
  Cand incepe constructia Noului Kaufland?
  Cand incepeti demolarea sa ma chemati si pe mine sa dau cateva ciocane!!!
  16
  6
  Raportează
 • postat de in orasul pro-stanilor
  Miercuri, 03 Iunie 2015 07:34
  5.13.245.***
  vede-ti ce s-a intamplat daca l-ati imbogatit pe baronul munchhausen el, a devalizat echipa si a trecut la alt stagiu, pentru el totul este un joc care da cu plus


  Baronul mincinos este trecut pe așa-numita „listă neagră” a familiei nobiliare Münchhausen. În timpul vieții nu era considerat un reprezentant onorabil al familiei, în contrast, de exemplu, cu primul ministru Gerlach Adolph von Münchhausen. Baronul Karl Friedrich Hieronymus devine, la vârsta de 13 ani, paj la curtea prințului din Wolfenbüttel (Fürstentum Braunschweig-Wolfenbüttel). La 18 ani este însoțitorul prințului Anton-Ulrich, al cărui regiment era staționat în Riga. Între anii 1740 și 1750 va fi aici locotenent și maistru de călărie. Este invitat de mai multe ori pe moșia prietenului său baltic Georg Gustav von Dunten, unde participă la câteva vânători. Probabil baronul a început să-și povestească aventurile imaginare în vreo cârciumă.
  10
  4
  Raportează
 • postat de Ion Iliescu
  Miercuri, 03 Iunie 2015 07:14
  5.13.177.***
  Mulţumiţi PSD cu Adrian Năstase şi Dan Nica care au dat la pachet şi stadionul construit de taţii şi bunicii noştri şi priza de la Dunăre.


  Dar votaţi PSD ca proştii în continuare...
  11
  40
  Raportează
 • postat de Adi
  Miercuri, 03 Iunie 2015 03:44
  95.77.107.***
  foarte bine. scoteti-i pe milogii astia care nu sunt in stare sa plateasca o chirie. eu mi-o platesc cum pot pe a mea si nu sunt miliardar in euro si nici nu ma milogesc la proprietar sa ma lase moaca. rusine cristi munteanu, te faci de rusine!
  15
  15
  Raportează
 • postat de O idee pt a face bani pe bilete la stadionu fara echipa !!!
  Miercuri, 03 Iunie 2015 03:24
  5.13.154.***
  Unde e gazon acum pe stadion sa se sape o groapa adanca sa bagam toti corupti in ea , dar cu conditia sa lase scaunele in jurul ei sa sa admiram spectacolul la o samanta, e si tot asa in fiecare luna la data fixa , ies bani pe bilete garantez ca va fi plin stadionul , iar gunoaie de bagat in groapa suuuunt e plin guvernu , sunt pt toate orasele si spectacolele vor dura ani buni.
  1
  18
  Raportează
 • postat de intrebare
  Miercuri, 03 Iunie 2015 01:11
  5.13.239.***
  ce apartamente are Combinatul pe Domneasca?
  5
  7
  Raportează
 • postat de babicu
  Marți, 02 Iunie 2015 22:21
  109.166.133.***
  Vor juca pe Ancora, ca este al lor....
  7
  3
  Raportează
 • postat de Golgheterrierul
  Marți, 02 Iunie 2015 21:36
  82.77.110.***
  În sfârșit, bine că s-a terminat circul! Poate acum va începe în orașul ăsta și ceva sport/fotbal adevărat. Mai puțini bani, mai multă pasiune.
  15
  13
  Raportează
 • postat de hgtdgigg
  Marți, 02 Iunie 2015 21:21
  82.78.252.***
  O sa joace pe portu rosu mai bine k nu au fatza sa joace pe otelul echipe de doi lei ce sunt.
  16
  12
  Raportează
 • postat de Alin19
  Marți, 02 Iunie 2015 20:52
  5.13.223.***
  TRIST!Am fost in al noualea cer si am ajuns in iad.De la extaz la agonie.TRIST!Otelul nu moare!
  7
  22
  Raportează
 • postat de ss
  Marți, 02 Iunie 2015 20:05
  5.13.152.***
  Otelul va reveni mai devreme sau mai tarziu acasa totul e sa scape cat mai repede de (...) adamescu!
  9
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.