UPDATE Străzi inundate în mai multe zone ale Galațiului (FOTO și VIDEO)
Foto: Anca Spânu

UPDATE Străzi inundate în mai multe zone ale Galațiului (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Precipitațiile abundente căzute în noaptea de joi spre vineri au dus la acumulări mari de apă pe majoritatea străzilor din oraș, inclusiv arterele importante transformându-se, pe alocuri, în imense lacuri. Strada Brăilei, în zona Spitalului Județean, zona blocului Privilege, în micro 19, la Liceul Dunărea, pe strada Oțelarilor, în Port ori în Micro 13 s-au înregistrat acumulări mari de apă, făcând dificilă circulația autovehiculelor, dar și a pietoinilor.

Canalizările nu au mai făcut față, mai cu seamă în Valea Orașului. ”Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea Orașului se poate evacua doar prin pompare.

Cele trei pompe de la Stația de pompare 13 iunie funcționează la capacitate maximă, cu 5.000 de metri cubi/oră fiecare și s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a informat Primăria Galați la primele ore ale dimineții de vineri.

De intervenție de urgență a fost nevoie și la ieșirea din Galați spre DN 25, la Tirighina, unde carosabilul a fost inundat de șuvoaie care au adus aluviuni și puneau în pericol siguranța circulației.

Galațiul este vizat de ploi abundente până sâmbătă noapte. Un ciclon extratropical format în bazinul Marii Negre va aduce în zona noastră precipitații abundente.

În județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

UPDATE. Peste 50 de apeluri au fost primite pe 112 și de la cetățenii din cartierul Barboși sau în Bariera Traian, și care cereau sprijin. De intervenție de urgență a fost nevoie și la ieșirea din Galați spre DN 25, la Tirighina, unde carosabilul a fost inundat de șuvoaie care au adus aluviuni și puneau în pericol siguranța circulației. 15 străzi s-au aflat, în total, pe lista zonelor unde a fost nevoie de intervenție, alături de 27 de curți, grădini și subsoluri.

Foto, de Marian Calestru

”Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru evacuarea apei cu cinci autospeciale, trei motopompe transportabile și cu o motopompă de mare capacitate, cu un debit de 1,3.mc/minut. În sprijinul pompierilor au venit și echipele de la Apă Canal, care au pornit cele 3 pompe de la Stația 11 Iunie, care deservește municipiul Galați, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră. În urma intervenției, toate situațiile semnalate prin apel la Numărul Unic de Urgență 112 au fost rezolvate operativ”, s-a precizat într-un comunicat remis de Prefectura Galați în cursul după-amiezei de vineri, la finalul ședinței Grupului de Suport Tehnic la Inundații din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În urma ședinței, s-a stabilit activarea Centrului Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției pentru perioada supusă avertizărilor meteorologice și hidrologice de Cod Portocaliu (18 iunie 2021, ora 12,00 – 19 iunie 2021, ora 23,00) și Galben (18 iunie 2021, ora 12,00 – 21 iunie 2021, ora 24,00), respectiv pornirea, în caz de necesitate, a stațiilor de desecare aflate în gestionarea ANIF Galați.

Codul portocaliu de ploi continuă în judeţul Galaţi [detalii]

Foto: Anca Spânu, Silviu Anton, Cătălin Paraipan, Marian Calestru, captură video ISU Galați

Sursa video, Grupul Șoferilor Din Galați (Facebook), ISU Galați, Anca Spânu, Marian Calestru

Citit 12619 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.