Record absolut de apeluri la Ambulanță

Record absolut de apeluri la Ambulanță
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Agravarea crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 pune la grea încercare sistemul medical din Galați. În ultima perioadă, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) se confruntă cu record după record de solicitări de intervenție, fapt ce înseamnă timpi mai mari de așteptare pentru pacienți, dar și concedii anulate pentru angajați.

Doar în cursul zilei de marți, Ambulanța Galați a înregistrat 454 de solicitări în decursul a 24 de ore, ceea ce înseamnă un record absolut pentru instituția gălățeană. ”În perioada iulie-august, aveam, în medie, 180 de solicitări în 24 de ore, ceea ce înseamnă că acum numărul de solicitări a crescut cu 150 la sută. Avem 300 de recoltări (testări pentru COVID-19 – n.red.) în așteptare, ceea ce înseamnă ca timp de așteptare 48 de ore, uneori chiar mai mult. Suntem într-un trend crescător, fără discuții, și dacă iarăși comparăm, de data aceasta cu situația anului trecut, care a fost tot un an pandemic, când am avut 66.000 de solicitări pe întreg anul, anul acesta, doar până în prezent, avem deja peste 70.000 de solicitări”, a explicat Daniela Enciu, managerul SAJ Galați.

”Suntem depășiți de situație”

Pentru a putea face față numărului record de solicitări, concediile de odihnă ale tuturor angajaților au fost amânate. ”Le-am anulat atât pe cele în curs, cât și pe cele care urmau în următoarele 30 de zile, aducem oameni de acasă. Doar astăzi (marți – n.red.) am adus patru ambulanțieri și doi asistenți. Chiar și așa, suntem depășiți de situație. Angajații noștri sunt copleșiți. Avem și situații de salariați cărora li s-a suspendat concediul de odihnă de trei ori până acum. Oamenii sunt epuizați, dar nu avem încotro. Dacă nu ne mobilizăm, nu reușim să depășim situația în care ne aflăm acum. Din fericire, celor 19 angajați care aveau contracte de muncă pe perioadă determinată le-au fost prelungite contractele cu încă șase luni. Fără ajutorul lor, nu am fi putut face față. Ne-am fi blocat activitatea, am fi intrat în colaps”, a adăugat Daniela Enciu.
În prezent, după anularea concediilor de odihnă și după chemarea oamenilor la serviciu din timpul lor liber, Ambulanța Galați dispune de 25, cel mult 26 de echipaje în tot județul. Pentru a putea face față fără întârzieri numărului foarte mare de solicitări, ar fi nevoie însă de un număr dublu de echipaje medicale față de cele disponibile în prezent.

Citit 2976 ori Ultima modificare Joi, 28 Octombrie 2021 00:07

4 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 27 Octombrie 2021 22:16
  89.39.81.***
  Dar sms uri cate s au dat..pai sună aia de acasa cu simptome să ii testați..
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gălățean
  Miercuri, 27 Octombrie 2021 20:16
  86.124.122.***
  Sunt unii ce vor să muncească la voi dar nu pot.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Rosca
  Miercuri, 27 Octombrie 2021 09:42
  5.13.153.***
  Reintroduceți restricțiile la pensionari pentru ca toată ziua se plimba pe autobuze fără un scop anume.... Cine vrea abonament moaca faceți program ca în alte orașe nu toata ziua pe autobuz când pleacă salariatul la munca ei sa stea acasă vor sa se plimbe atunci pe jos.... Altfel riscam sa ajungem la spital toți datorita lor.... Poporul asta s a învățat numai la moaca... Pensionarii au gratuități dar tineri când or sa aibă???? Ca de iesit la pensie nu or sa mai ajungă cu siguranță ???
  12
  33
  Raportează
 • postat de vaccin
  Miercuri, 27 Octombrie 2021 08:31
  185.220.101.***
  S-au înghesuit gălățenii la vaccin,au crescut și numărul apelurilor la ambulanță...Ciudat,nu ?
  24
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.