Galaţiul îşi vinde la fier vechi nava pe care n-a folosit-o niciodată
Foto: Cristian Deceanu

Galaţiul îşi vinde la fier vechi nava pe care n-a folosit-o niciodată
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Pentru valorificarea deșeurilor metalice provenite din casarea prin dezmembrare a mijlocului fix nava bază "Delta", autorităţile locale anunţă pe portalul Primăriei Galaţi că organizează o licitaţie publică, cu strigare. Nava "Delta" a fost preluată fără plată din administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi - în proprietatea municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local, dar nu a fost folosită niciodată.

"Consiliul Local al Municipiului Galați, prin Primăria Municipiului Galați - Comisia numită prin Dispoziția Primarului, organizează licitație publică, cu strigare, pentru valorificarea deșeurilor metalice provenind din casarea prin dezmembrare a mijlocului fix nava bază «Delta»", scrie într-un anunţ postat pe portalul Primăriei Galaţi, la finele lunii trecute. În ceea ce priveşte locul unde poate fi văzută, autorităţile precizează că "nava se află în zona Km 161 + 500, Dunăre, mal stâng - Parc rece CNFR Navrom SA".
Licitaţia va avea loc pe 15 decembrie 2021, la sediul Primăriei Galaţi. Cei interesaţi pot depune documentele până pe 14 decembrie 2021, la Registratura Generală a Municipiului Galați, iar garanţia de participare este de 5.000 de lei.

Preluată gratis, niciodată folosită

Nu este prima dată când scriem despre această navă cu care Galaţiul s-a pricopsit în primăvara anului 2013. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 133 din 28 martie 2013, aleşii locali şi-au dat acceptul pentru "preluarea fără plată a navei bază «Delta», proiect 420, din administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în proprietatea municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local Galaţi".
Nava bază "Delta" proiect 420 MAI 7201, an fabricaţie 1981, fusese scoasă din funcţiune şi nu mai făcea trebuinţă ministerului, în schimb, autorităţile gălăţene considerau că este "necesară pentru desfăşurarea unor activităţi sociale, culturale, educative, situaţii de urgenţă".
Cristian Dima, la acel moment consilier local PNL, explicase că ambarcaţiunea este o vedetă militară folosită ca navă de intervenţie de către poliţiştii de frontieră: "Este o navă militară, nu avem intenţia să o folosim în scopul pentru care a fost construită, încercăm să o ridicăm pe mal, undeva, într-un element reprezentativ. Toţi am admirat, la intrarea în Constanţa, cele două nave militare care «apărau» intrarea în oraş".
Nava nu a fost folosită niciodată, dar, în fiecare an, Primăria a plătit Navrom Galaţi pentru păstrarea ei în custodie. Acum ar putea scăpa de această cheltuială, vânzând-o la fier vechi.

Citit 12751 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 11:49

7 comentarii

 • postat de Atanas
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 18:05
  95.77.107.***
  Idiotenie... incompetenta... lipsa de viziune... ?!
  Oare ce au facut acei profesori de la Liceul, actual colegiu Mihail Kogalniceanu?
  L-au pedepsit? L-au desemnat responsabil cu recuperarea fierului vechi ?!
  Unii dascali din acel liceu, devenit colegiu (respectabil dealtfel prin rezultatele elevilor supermeditati, dar si a unor profesori dedicati educatiei si nu spagilor sau influentelor parintilor cu functii in administratie sau firme evazioniste, inclusiv private, nu numai de stat) se mai si mandreau cu odrasla educata sa ajunga edil pe relatia nicadan via nicolae!
  2
  11
  Raportează
 • postat de Diaconita
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 13:37
  86.124.202.***
  .....fără o fotografie nu cred că această informație este completă.....
  3
  14
  Raportează
 • postat de Nenea Iancu
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 12:04
  5.14.143.***
  Bravo, monșerilor! "Felicitari!"
  4
  25
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 12:00
  77.111.246.***
  CFR-ul a salvat o locomotiva cu abur expunand-o la gara. NAVROM-ul de ce nu promoveaza actiuni similare cu nave vechi și/sau emblematice?
  2
  50
  Raportează
 • postat de costel
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:00
  89.39.81.***
  Daca o dati la fier vechi luati niste bani !!
  4
  4
  Raportează
 • postat de Un dunarean
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 06:21
  5.13.150.***
  Primaria galati, cu primarul ce l are, e departe de orasul port braila, ca si galatiul port, uitativa la braileni si ve ti vedea, cum un primar, cu adevarat alaturi de braileni, fructifica adevarata mana cereasca de a fi riveran dunarii ce o au putine orase.
  Daca fostul edil, a ,,construit,, o firava ,,marina,, pentru galateni, total insuficienta pentru ambarcatiunile din galati, unde acostare are pret de monaco, actualul edil, a lasato in paragina, aruncand la gunoi miloane de euro, asta i preocuparea pentru galateni, totul la fier vechi.
  4
  39
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 04:53
  5.13.207.***
  Ca monument da , cum este si la intrarea in Braila , dar primaria are nevoie de bani de pe urma fierului vechi
  6
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.