Reînvestire pentru Gabriel Panaitescu

Reînvestire pentru Gabriel Panaitescu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. Joi dimineață, 20 ianuarie 2022, a avut loc a doua învestire de prefect la Galați din ultimele șapte zile. Repus în funcție după o decizie a instanței, nedefinitivă, dar cu caracter executoriu, Gabriel Panaitescu s-a reîntors la conducerea Instituției Prefectului, odată cu depunerea jurământului.

”Fie că este vorba de situații de urgență generate de vremea severă, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, trebuie să oferiți un răspuns articulat și prompt pentru restabilirea climatului de normalitate, precum și o alocare judicioasă a resurselor de la nivelul județului. Este nevoie, de asemenea, de o bună cunoaștere a problemelor din județ și a legii, dar și de o bună colaborare cu toate celelalte autorități” a declarat cu această ocazie subsecretarul de stat din Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu.


Gabriel Panaitescu se întoarce la conducerea Prefecturii * Situația ușor rocambolescă de la Prefectura Galați a luat o nouă turnură, miercuri, 19 ianuarie. Prin Hotărâre de Guvern (HG), prefectul Claudiu Gavril, numit în urmă cu doar o săptămână, cu sprijinul PSD, a fost demis pentru a se respecta o decizie a Curții de Apel Galați. Este vorba despre suspendarea executării HG 937 din 9 septembrie 2021, prin care Gabriel Panaitescu a fost demis, la acea vreme, de Cabinetul Cîțu.

Urmare acesteia, Gabriel Panaitescu se reîntoarce la conducerea Instituției Prefectului după aproximativ patru luni de zile, fiind a patra oară când ocupă această funcție de reprezentare a Guvernului în teritoriu.

Reamintim faptul că sentința instanței gălățene nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, însă are caracter executoriu.

CITIȚI ȘI: Situațiile de urgență, pietre de încercare pentru prefecții gălățeni

Citit 3520 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 19:02

3 comentarii

 • postat de Popescu
  Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 10:03
  5.14.156.***
  Butoane.. Butoane, cine e la butoane...
  1
  1
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 23:09
  5.13.209.***
  Alba, neagra...c-asa-i la noi !!!
  1
  8
  Raportează
 • postat de Eu cu cine votez!?
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 20:24
  89.204.135.***
  Credeam sincer ca USR e ultimul partid cu o farama de demnitate dar m-am inselat amarnic. Toti, indiferent de culoarea politica, lupta doar pentru ciolan si interesul propriu. Poate ne cucereste cineva sa scapam de coruptie si nevolnici.
  5
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.