Oțelul se bazează tot pe garda veche pentru noul sezon. Transferuri neconvingătoare

Oțelul se bazează tot pe garda veche pentru noul sezon. Transferuri neconvingătoare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Dorinel Munteanu și-a exprimat nemulțumirea față de jucătorii transferați în această vară, iar acest lucru este îndreptățit, după evoluțiile acestora în meciurile amicale.

Oțelul a câștigat în fața unui adversar așezat în programul jocurilor de verificare tocmai pentru a se impune înaintea startului de sezon. A fost 4-1 cu Farul II, o formație bună ca nivel tehnic, dar total lipsită de experiență. Tot jucătorii din garda veche au fost cei mai importanți de pe teren și în acest amical, cu Nica în mare formă, Cîrjan câștigând duelurile cu fundașii adverși, în timp ce Yabre a dat siguranță apărării.

Dintre cei nou-veniți, patru și-au făcut loc în primul 11, iar doi dintre ei au arătat că ar putea să se integreze în viitor în angrenajul echipei. Este vorba despre românii Gorovei și Mitoi, ambii titulari. Primul a fost folosit pe poziție de inter, în 4-3-3, o postură în care e de așteptat să evolueze Cisotti ca titular, după ce revine.

Dorinel Munteanu a trimis în teren formula: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Azinovici, Nedelea - Jardan, Markovici, Gorovei - Mitoi, Cîrjan, Nica. Meciul s-a încheiat cu întreaga echipă schimbată: Pop - Farcaș, Sîrghi, Reyes, Râpan - Kip, Bordun, Cireș - Maxim, Berisha, D. Ilie.

În partea a doua, dintre jucătorii proaspăt transferați, cel mai bine a arătat juniorul Maxim, care a avut mai multe acțiuni decât toți ceilalți jucători de atac din repriza a doua la un loc.

Nica, implicat la toate golurile Oțelului

Scorul a fost deschis repede (min. 6), după ce Nica a speculat o eroare a fundașilor adverși, ajungând în postură de singur cu portarul, de unde n-a ratat ținta. Farul II a devenit apoi periculoasă la câteva acțiuni (printre care și o bară), în special prin Enes Sali, fotbalist ce a fost convocat și la echipa mare a României. Tot Oțelul a fost, însă, echipa mai matură în joc și care a punctat, după o acțiune a lui Gorovei, un-doi cu călcâiul cu Nica, iar primul a înscris apoi cu un șut bine plasat (min. 35). 3-0 s-a făcut rapid după pauză, după încă o acțiune reușită a lui Nica pentru Cîrjan, care i-a așezat mingea la marginea careului mic lui Jardan, pentru o finalizare simplă (min. 49). Farul II a speculat pe contraatac o eroare de așezare în teren a lui Markovici și a punctat pentru 3-1 (min. 52), pentru ca același Nica să încheie prestația foarte bună cu un nou gol (min. 58), șut cu stângul din afara careului, fără nicio șansă pentru portarul advers.

Absențe importante la Oțelul

Dorinel Munteanu va fi nevoit să treacă peste primele meciuri din campionat fără patru dintre jucătorii importanți din sezonul precedent, care sunt mai bine cotați în ochii antrenorului decât cei veniți în această vară. Este vorba despre Mihai Adăscăliței, revenit la antrenamente, Costin Ghiocel, care se antrenează separat, Yuri Cisotti, în recuperare după o fractură, plus Ionuț Neagu, care a suferit o intervenție chirurgicală la menisc.

Dur-Bozoancă, noul căpitan

În absența lui Ghiocel, căpitanul de până acum al Oțelului, banderola a fost preluată de portarul Cosmin Dur-Bozoancă, unul dintre jucătorii deveniți rapid printre cei mai importanți și apreciați ai echipei. După ieșirea sa de pe teren, banderola a trecut la Yabre, iar până la final a stat pe brațul lui Sîrghi.

Patru transferuri oficializate

După ce a fost anunțată despărțirea de comun acord de Mabussi, fundașul stânga care n-a dat randamentul dorit, cei de la Oțelul au oficializat patru transferuri: Vanja Markovici - mijlocaș central, 28 de ani, sârb, ultima echipă Ruch (Polonia); Maykel Reyes Villarreal - fundaș central, 24 ani, columbian, ultima echipă în campionatul din Nicaragua; Antonio Azinovici - fundaș central, 30 ani, croat, ultima echipă Bregalnica (Macedonia); David Ilie - atacant, 17 ani, român, ultima echipă Petrolul.

Victorii pentru Braniștea și Liești

Cele două echipe din Liga a III-a din județul Galați au susținut în weekend noi partide de verificare.

Unirea Braniștea - Siretul Cosmești (locul 2, în Liga a V-a). Disputa a fost inegală, nou-promovata în eșalonul al treilea a făcut legea. Și nu numai o dominare pe teren, ci și pe tabela de scor, care la final a arătat 13-0 (5-0).

Antrenorul Ionuț Niculcea a folosit două echipe diferite pentru fiecare repriză. În prima parte: Ursu - Tănasă, Antofe, Manea, Hilohi - Postelnicu, Năpârlică - Țicămucă, Gherghișan, Cireș - Spânache. A doua repriză: Vlasie - Popa, Gâță, Enache, Stavrositu - Drăgan, Murgoci - Custov, Răducan, Oniciu - Dumitru. Plus încă două apariții: Dima și Petrea.

Marcatori au fost: Custov (3), Gherghișan (2), Țicămucă (2), Spânache, Stavrositu, Răducan, Oniciu, Gâță și Dumitru.

Următorul meci amical, în weekend, pe 6 august, la CSM Rm. Sărat.

Sporting Liești a întâlnit o fostă divizionară secundă, Dacia Unirea Brăila, iar meciul s-a încheiat cu succesul gazdelor, scor 5-0. Miercuri, lieștenii vor juca împotriva celor de la Sporting Juniorul Vaslui.

Citit 4238 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.