S-a stins din viață Dan Lilion Gogoncea

S-a stins din viață Dan Lilion Gogoncea
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

„Demolatori sunt pe toate drumurile, cei care construiesc sunt greu de găsit!”, spunea Dan Lilion Gogoncea, fondatorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, în 2014, într-un interviu acordat colegului nostru Ovidiu Amălinei. Din nefericire, numărul celor care construiesc s-a împuținat din nou.

Dan Lilion Gogoncea a încetat din viață duminică, 31 iulie, la orele după-amiezei. S-a stins la Spitalul Militar din București, unde se afla internat de zece zile. Ia cu sine dragostea celor care l-au iubit, respectul celor care l-au cunoscut, dar ne lasă amintirea lucrurilor bune pe care le-a făcut.

A fost considerat unul dintre cei mai capabili președinți pe care i-a avut Consiliul Județean Galați. De numele său se leagă unele din reformele instituționale ale administrației publice locale și a fost printre inițiatorii primei strategii coerente de dezvoltare a județului. Aşa s-au dezvoltat Zona Liberă, Complexul de Ştiinţele Naturii, Muzeul de Artă, s-au făcut primele investiţii în centrele de asistenţă socială, sănătate şi educaţie etc. „Proiecte europene” și „parteneriat public-privat” erau sintagmele pe care cei care vorbeau cu Dan Lilion Gogoncea le auzeau aproape fără contenire. Astfel s-au făcut primii paşi în deprinderea aparatului administrativ din Galați cu realizarea de proiecte şi atragerea de fonduri europene.

Dan Lilion Gogoncea a contribuit decisiv la reînființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Galați, apoi a structurilor Bursa Română de Mărfuri și Școala de Afaceri a CCIA.

Născut pe 28 februarie 1953, Dan Lilion Gogoncea a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială, după care a lucrat la Turbomecanica şi INMT. La Galaţi a lucrat în Şantierul Naval, Navimpex, Centrala Navală. A fost responsabil şi cu partea de investiţii în cadrul Direcţiei Tehnice a administraţiei judeţene. Deputat în perioada 1992-1994, Dan Lilion Gogoncea a fost preşedinte al CJ Galaţi  în mandatul 2000-2004, iar apoi a fost consilier judeţean. A fost președinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură până în 2011.

Condoleanțe, familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citit 17834 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.