Modificarea zonelor de impozitare ale Galațiului, în dezbatere publică

Modificarea zonelor de impozitare ale Galațiului, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Strada Domnească inclusă în întregime în zona A de impozitare, aceasta este una dintre cele mai importante modificări pe care Primăria municipiului Galați vrea să le aducă zonelor de impozitare. Proiectul de hotărâre privind zonarea teritoriului municipiului Galați poate fi citit pe portalul Primăriei, unde se află în dezbatere publică până pe 22 octombrie 2022.

În condițiile în care Senatul a votat majorarea impozitelor pe proprietate cu 50 la sută, dar decizia finală le aparține deputaților, iată că Primăria municipiului Galați vrea să modifice zonele de impozitare. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul primariagalati.ro, la secțiunea Transparență decizională sau la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, Biroul Managementul calității, transparență decizională, strategii și politici publice. Noi l-am consultat și vă putem spune care sunt cele mai importante modificări pe care le cuprinde.

Potrivit documentelor, din 2023, o serie de străzi și alei vor fi incluse într-o zonă de impozitare superioară. Astfel, strada Domnească este încadrată cu totul în zona A de impozitare, în condițiile în care, în prezent, artera este împărțită în două: zona A, între nr. 1 - 191 şi nr. 2 - 160 bis și zona B, între nr. 193 - capăt şi nr. 162 – capăt.

Tot în zona A de impozitare ar urma să fie incluse strada Ion Neniţescu, aleea Marea Neagră și strada Timișului, care în acest moment fac parte din zona B de impozitare.

În zona B de impozitare ar urma să urce, din zona C, strada Enăchiţă Văcărescu, strada 13 Decembrie, strada Pescărușului, strada Plevnei, strada Zimbrului și aleea Bravilor. Nou-intrate pe lista străzilor sunt strada prof. Mihalache Brudiu, din zona B și strada Orhideelor, din zona C.

Primăria așteaptă propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare până la data de 22 octombrie 2022. Acestea pot fi transmise prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați, strada Domnească nr. 54.

Citit 3177 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.