Patru profesori gălățeni, printre cei mai importanți oameni de știință din lume

Patru profesori gălățeni, printre cei mai importanți oameni de știință din lume
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Conform rezultatelor celei de-a treia ediții a Top World Ranking of Scientists 2%, al celor mai importanți oameni de știință din lume, la capitolul "opera omnia", patru dintre cei 140 de cercetători de top din România sunt de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Este vorba despre academician Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Şcolilor doctorale din universitate, prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei, de la departamentul de Chimie, fizică și mediu al Facultăţii de Științe și Mediu, prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor, și prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie, departamentul de Inginerie mecanică.

"E o recunoaștere a cercetării care se face la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați, ne bucurăm că suntem și în acest an în Top World Ranking of Scientists 2% și sperăm să ne menținem aici cât mai mult timp. Ne dorim să reprezentăm un model pentru tinerii cercetători din Galați, care vor dori să ducă mai departe renumele instituției", a spus Eugen Victor Cristian Rusu.

Top World Ranking of Scientists 2% este o bază de date realizată de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citați cercetători din lume.

Anul trecut, instituția gălăţeană a fost reprezentată la nivel mondial de trei profesori, doi dintre ei fiind soții Rusu, specialiști în studiul valurilor, ambii colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia).

Citit 4321 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.