Topul şcolilor şi liceelor gălăţene, după numărul de premianţi la olimpiade

Topul şcolilor şi liceelor gălăţene, după numărul de premianţi la olimpiade
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, elevii gălăţeni au obţinut, în anul şcolar 2021-2022, 92 de premii şi menţiuni la concursurile şi olimpiadele naţionale, aproximativ o treime dintre ele fiind obţinute, ca în fiecare an, de elevii de la  Colegiul  Naţional "Vasile Alecsandri".

Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 50 dintre reprezentanţii judeţului nostru au reuşit să câştige astfel de distincţii - 16 premii I, 14 premii II şi 20 de premii III. Celelalte 42 de distincţii sunt menţiuni.

23 de distincţii au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, 11 dintre cele 23 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA. Celelalte 12 sunt menţiuni.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Colegiul Economic "Virgil Madgearu", cu 14 distincţii, dintre care şapte sunt diplome de premiul I, trei de premiul al III-lea şi patru menţiuni.

Pe locul al treilea se află Colegiul Naţional "Costache Negri", cu 11 distincţii. Elevii de aici s-au întors cu şase premii (două premii I, două premii II şi două premii III) şi cinci menţiuni.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt două unităţi de învăţământ cu câte şapte distincţii fiecare. Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" are cinci premii (două premii I, trei premii II) şi două menţiuni, în timp ce Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" are şapte menţiuni.

Urmează apoi patru unităţi de învăţământ care au câştigat câte trei premii fiecare: Şcoala Nr. 29 (un premiu şi două menţiuni), Liceul Tehnologic "C. Conachi" Pechea (două premii şi o menţiune), Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" (două premii şi o menţiune) şi Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" (două premii şi o menţiune).

Sunt opt unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi care au câştigat câte două distincţii: Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci, Şcoala Nr. 7, Şcoala "Miron Costin", Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Şcoala "Lascăr Catargiu", Şcoala "Iorgu Iordan" din Tecuci şi Şcoala din Piscu.

Câte o singură distincţie a fost câştigată de zece unităţi de învăţământ din judeţul nostru: Liceul Tehnologic din Corod, Şcoala "Ștefan cel Mare", Şcoala "Dan Barbilian", Şcoala Nr. 22, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic de Transporturi "Traian Vuia", școlile din Buceşti, Rediu şi Băneasa.

Citit 11656 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:06

3 comentarii

 • postat de Dori
  Miercuri, 21 Septembrie 2022 19:08
  95.76.0.***
  Unii elevi obțin premii și mențiuni la faza națională fără nicio oră de pregătire în privat, bazându-se doar pe pregătirea suplimentară cu profesorul de la clasă. Profesor pe care nu catadicseste nimeni să-l răsplătească, cumva, pentru munca și zecile de ore prestate suplimentar, chiar și în zilele ,,libere".
  2
  2
  Raportează
 • postat de Părinte elev cu mențiune MEN
  Marți, 20 Septembrie 2022 12:43
  92.86.48.***
  Felicitări tuturor copiilor participanți, părinților și profesorilor implicati in pregatirea lor. Participarea la olimpiade presupune foarte mult studiu individual sub îndrumarea profesorilor dedicați performanței si cu sprijinul, mai ales financiar pentru achiziția de material didactic din partea părinților. Trist este, ca la nivel local, performanta lor nu a fost apreciată în raport cu eforturile depuse, mai ales că prezența lor pe podium implica si promovarea județului nostru. Nu am inteles de ce institutia Primărie i-a felicitat doar pe ocupanții locului I-îi, pentru care am toata admiratia. Sa fii ocupantul locului al-2-lea, al-3-lea, .......al 6-lea in astfel de competiții, din ce in ce mai grele si la care participa copii din toata tara foarte bine pregătiți este la fel de laudativ si onorant, mai ales că sunt situații când doua-trei sutimi fac diferenta intre locul al III-lea si prima mențiune MEN. Le urez copiilor noi reușite în acest an scolar si autorităților, mai multa apreciere pentru acești copii. După părerea mea, au nevoie sa fie apreciati, susținuți si motivați să rămână în țară.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Ion Ion
  Marți, 20 Septembrie 2022 10:37
  86.124.201.***
  Cate ore de meditații in privat au la activ acești premianți?
  8
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.