Reguli noi privind accesul autoturismelor în cimitire (DOCUMENT)

Reguli noi privind accesul autoturismelor în cimitire (DOCUMENT)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Galați a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a cimitirelor. Documentația poate fi consultată pe site-ul instituției primariagalati.ro, la secțiunea Transparență decizională sau la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calității, transparență decizională, strategii și politici publice.

Printre numeroasele modificări am descoperit și prevederi noi privind accesul autoturismelor în cimitirele din municipiul Galaţi. Conform documentului, acesta ar urma să fie permis: în perioada octombrie - martie, între orele 8,00 - 16,30; în perioada aprilie - septembrie, între orele 8,00 - 20,00.

"Accesul în cimitirele din municipiul Galaţi pentru cei ce execută lucrări de construcţii funerare este între 8,00 - 16,30, cu excepția perioadei martie - octombrie, când accesul este permis între 8,00 - 17,30. În caz de deces, cu solicitare scrisă și aprobarea conducerii operatorului, se vor putea executa lucrări funerare și în afara programului mai sus menționat", se precizează în documente.

Claxonatul în cimitir este interzis, la fel și accesul cu autovehicule mai mari de 3,5 tone.

Proiectul mai prevede că unei persoane i se va putea atribui în concesiune numai un singur loc de înhumare, într-un singur cimitir din municipiul Galaţi.

Gălățenii care au propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus consultării publice le pot transmite până pe 28 octombrie 2022. Cum? Fie prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției, la secțiunea Transparență decizională, fie ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a Primăriei Galați, strada Domnească nr. 54.

Citit 4152 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 23:15

1 comentariu

 • postat de cernea
  Joi, 20 Octombrie 2022 13:58
  46.97.176.***
  Administrarea cimitirelor cât și locurile de parcare este în grija Serviciului de Gospodărire urbana și este făcută foarte prost. Dealtfel în cazurile de ABUZ,
  incepand de la amenzile idioate date de niste gealati in parcari fara o baza legala apoi despotismul din cimitire, primaria nu le tratează zicând ca nu ea se ocupa cu asta.ORICUM, CINE ARE LOCURI DE VECI STIE CA IN CIMITIRE ,SERVICIUL AMINTIT , ISI FACE PROPRIA LEGE, STABILESTE TAXE ENORME SI MAI NOU IN LOC SA ISI REVINA STABILESTE ALTE REGULI BINEINTELES NU IN FAVOAREA CETATENILOR. ASTA PENTRU CA LE PERMITEM. SI O S O FACEM PANA CAND, PRIMARIA , O SA CONSIDERE CA MORTII NU SUNT BINE IMBRACAT SAU CINE STIE CE VOR MAI GANDI CAPETELE GOALE. O PARERE ESTECA NU AR TREBUI TAXATA INTRAREA IN CIMITIR, BANI ENORM DE MULTI CU CARE NU SE FACE NIMIC SI CETATENII , MACAR IN CIMITIR, SA NU FIE INGRADITI
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.