Elevi retestați pentru TBC, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”

Elevi retestați pentru TBC, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Îngrijorarea elevilor de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Galați, unde un elev a fost depistat cu TBC, persistă.

Una dintre elevele unității de învățământ, care ne-a rugat să îi protejăm identitatea, ne-a trimis un mesaj la redacție și ne-a explicat care sunt temerile ei și ale colegilor săi. Adolescenta susține că mai mulți elevi din rândul celor care învață la acest liceu au fost trimiși la retestare pentru a se confirma sau infirma suspiciunea de boală. Eleva reclamă și faptul că, la sfârșitul anului trecut, grupurile sanitare din școală nu aveau nici hârtie igienică și nici săpun, elemente de bază pentru igiena zilnică. 

Apel la calm și încredere

„Pe lângă fata confirmată cu TBC, săptămâna trecută aveam încă opt colegi suspecți trimiși la retestare. La nivelul școlii, înainte de finalul anului trecut nu aveam nici săpun și nici hârtie igienică la grupurile sanitare. Am ridicat atunci problema apariției bolilor, în cazul lipsei săpunului și toată lumea a închis ochii. Nu ne-a băgat nimeni în seamă și nu s-a înțeles că săpunul și hârtia igienică sunt esențiale pentru sănătatea noastră”, ne-a povestit eleva. Aceasta susține că nu se mai simte în siguranță la școală, se teme să nu se îmbolnăvească și că ar prefera să stea acasă, pentru a nu se expune. Aceasta nu înțelege de ce nu li se spune exact care este situația, pentru a se proteja. „Unii profesori veneau la ore cu masca. Nu am înțeles de ce. Nimeni nu ne spune exact care este situația reală. O singură doamnă profesoară ne-a spus ce înseamnă TBC-ul și cum ne putem proteja”, a mai spus eleva.

Așa cum era firesc, am solicitat opinia celor avizați să ne lămurească în cazul de față atât în ceea ce privește existența materialelor de igienă în liceul respectiv, cât și referitor la suspiciunile de TBC.

Profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, ne-a explicat faptul că unitatea de învățământ este una în care se organizează anual examene, motiv pentru care nu se poate vorbi despre lipsa materialelor de igienă aici. În plus, profesorul Adrian Silivestru a făcut apel la calm și a solicitat elevilor să vină liniștiți la școală, pentru că situația este ținută sub control. „Menționez faptul că Liceul «Racoviță» este cel în care se organizează numeroase examene, cum ar fi și cel de titularizare. Doamna directoare este foarte atentă, mai ales în ceea ce privește produsele de igienă. Despre suspiciunile referitoare la existența unor noi cazuri de infecții cu TBC, pot să vă spun că sunt elevi ale căror teste inițiale au ieșit neconcludente și au fost retrimiși la testare. Nu există motive de îngrijorare. Fac apel la calm și la încredere. Ne dorim ca elevii să vină liniștiți la școală și fără teamă”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al ISJ Galați.

Citit 4212 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 04:58

2 comentarii

  • postat de Bau-Bau
    Miercuri, 08 Februarie 2023 17:02
    86.124.200.***
    Oameni buni daca la un liceu in care se sustin examene exista probleme legate de igiena dar la gradinite unde parintii TREBUIE SA ADUCA cele necesare cum este? Sunt sute de scoli unde nu au cele necesare. Sunt si copii ce fura, distrug sau isi bat joc de cele puse la dispozitie ... dar nimeni nu fa
    0
    0
  • postat de Cer
    Miercuri, 08 Februarie 2023 13:12
    95.76.3.***
    Nesimțiți. Mai pot susține ca nu este nici un pericol si mai fac "apel la calm". Afara toți, cu plata medicației tuturor copiilor infectați. ATUNCI SA MAI VEDEM CE CALM VOR AVEA ACESTI INDIVIZI IRESPONSABILI.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.