Ceapă netimbrată, depistată şi confiscată în Vama Giurgiulești

Ceapă netimbrată, depistată şi confiscată în Vama Giurgiulești
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un produs de lux, greu de găsit pe piață, a fost depistat în vamă de bravii noștri lucrători de frontieră. Două camioane pline cu ceapă de proveniență necunoscută ar fi urmat să ne umple piețele. E posibil așa ceva?

Unde să mai mergem?

Nu doar reședința județului cunoaște vremuri complicate, ci întreaga țară, mai ales după scumpirile din luna februarie pe care doar specialiștii nu le-au anticipat. Aprozarele au profil de consignație de la începutul anilor '90, în supermarketuri nu mai intrăm, doar n-o să fim fraieri să ne scanăm singuri produsele, iar la tarabele din piață suntem așteptați cu legume și fructe de pe alte meridiane. "Am ajuns să sun la țară, la cunoscuți, ca să cer niște legume de la mama lor. Și ca să nu fiu ascultat de oamenii cu ochi albaștri, sun de pe WhatsApp sau de pe Telegram. E incredibil unde am ajuns, e mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu", ne-a scris un cititor ieri-dimineață.

Ne povestește cine trebuie

Întâmplările depășesc orice așteptări. De pildă, aseară, în Vama Giurgiulești, aflată la câțiva kilometri de Galați, două TIR-uri ticsite cu ceapă netimbrată (e un produs greu de găsit în această perioadă, de unde și necesitatea de a-l controla) au fost trase pe dreapta de oamenii legii. "Când am întrebat șoferii, moldoveni de origine, ce transportă, au dat-o din colț în colț. Ne-au spus inițial că au țigări și droguri sau arme, doar pentru că era mai comod pentru ei. Știau că nu le putem face nimic, că zilnic trec camioane cu cocaină, rachete, drone și alte drăcii care pot fi folosite pe front sau în traficul rutier, dar ceva era suspect. Doar nu stăm pe frontieră de ieri, de azi", ne-a povestit șeful vămii.

Câinii de poliție, marele noroc

Se pare că pe fir au intrat câinii de poliție special antrenați pentru a depista ceapa de contrabandă. "Doar știți că aproape orice poate fi transportat fără mari bătăi de cap, dar ceapa chiar miroase. Am deschis ușile unuia dintre TIR-uri și am găsit baxuri de gumă. Credeau că n-o să ne dăm seama, o avem deja în sânge, de când mergeam la discotecă și fumam, apoi, ca să nu fim prinși, mestecam tot felul de ciungă d-asta. Am dat de sacii de ceapă și am chemat imediat întăriri. Era ceapă calitatea întâi, fără timbru, de proveniență necunoscută, numai bună de tăiat Julien. Urma să ajungă în aprozare, să aibă lumea ce pune pe masă. Așa ceva este grav", a adăugat responsabilul Biroului Vamal de Frontieră Giurgiulești.

Aprozar de fugă

 

Fermier, răpit pentru produse

* Se pare că, în Piața Rușilor, mai mulți tarabagii comercializează fenicul, de ca și cum ar vinde ceapă. "Profită de incultura oamenilor de rând, de neatenția lor, și le oferă această legumă Legendă: crocantă, ușor picantă și dulceagă, cu proprietăți curative, care se cultivă pe toate continentele", ne-a șoptit un pensionar foarte abil. Poliția Locală ar trebui să opereze urgent arestări, nu putem fi martorii acestei înșelătorii de proporții!

* Managerii de tarabă din piețele gălățene sunt foarte căutați în ultimele săptămâni. "Care brokeri, ce inspectori în diverse domenii? Cu un șef de piață cu puțină experiență, ești asigurat. Faci rost de legume și fructe și scapi de o mare grijă", bârfesc indivizii simpli din cartierele mărginașe. Unul dintre ei mărturisește că bossul din piața situată în Micro 39 a fost cerut ieri în căsătorie în mijlocul complexului. E ciudat, mai ales că omul e deja la al treilea mariaj.

* Un fermier din Cuca a fost răpit acum patru zile, iar mafia care l-a dosit solicită în schimbul eliberării sale 5 kilograme de cartofi, 3 kile de morcovi, 10 litri de lapte și câteva pâini. E nevoie de o celulă de criză la nivelul Prefecturii.

Paiața Rușilor

 

Gunoiul Democrat

Put a gunoi şi-a incultură,/ adică sunt un democrat

care-a halit numai lătură,/ bostan cu perje şi rahat!

Miros adânc a pestilenţă/ de prost, de stat şi de partid,

mi-s hahaleră cu licenţă,/ nemernic spermatozoid

care pândeşte pe fereastră/ orice moment, orice ovul

pentru prosperitatea voastră:/ toţi paraliticii mei cool!

Mă doare-n cursa de Craiova/ şi în curbura de Carpaţi

şi-n pupa-vorba populară/ că sunteţi nişte indignaţi

urlând în van „jos puturosul!/ jos panarama cu ghivent!

jos jaful! jos democraţia!”.../ eu fur şi put, eu put şi fur

fiindcă eu fac legea-n ţară,/ degeaba mă arăţi dement,

cu deştu-n colo şi încoace.../ fărmarea ţării merge şnur!

Sunt hoţ şi trădător de ţară,/ caraghios, cocoş castrat,

put a gunoi şi-a incultură.../ adică sunt un democrat!!!

Submarin Cosorescu

 

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

 

* Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3834 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 04:05

2 comentarii

  • postat de Florin
    Duminică, 19 Martie 2023 06:04
    37.251.221.***
    Ceapă este din Rusia, transportată în MOLDOVA,se schimba documentele de proveniență,este apoi exportată in Romania cu certificat de origine moldovenească.Deci Romania nu respectă embargoul impus Rusiei.
    0
    0
  • postat de Bune poantele, toate.
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 01:15
    109.166.134.***
    Cu ceapa, am luat-o de bună, până să mă prind. Restul poantelor, sunt bune, se încadrează în ambientul local, specific vremurilor timp de 33 de ani trecuți, ca gâsca pe apă, noi gâsca, ei apă....să vedem, cine este mai tare, dar cu încălzirea globală, parcă apa a început să mai sece, dacă mai și sta
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.