Gălăţean cu VILĂ PE FALEZĂ şi maşini de lux din PROXENETISM. Deşi acuzat, lăsat în libertate de judecători
Foto: Bărbatul acuzat de proxenetism îşi cumpărase vilă pe Faleză

Gălăţean cu VILĂ PE FALEZĂ şi maşini de lux din PROXENETISM. Deşi acuzat, lăsat în libertate de judecători
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au mers în faţa judecătorilor cu o propunere de arestare preventivă, cerere respinsă de judecători. Cel care a scăpat de arest este Neculai Sefer, un gălăţean în vârstă de 34 de ani, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, spălare de bani în formă continuată şi o infracţiune de şantaj. Anchetatorii au strâns probe care să ateste că Neculai Sefer a săvârşit aceste fapte în perioada 2009 - 2012.

”Iniţial, faţă de acest inculpat, în anul 2012, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, iar în 3 iunie 2015 s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiunile de proxenetism şi şantaj”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Proxenetism în Anglia

Neculai Sefer este acum cercetat pentru că, în perioada 2009-2012, a determinat o tânără, care avea doar 18 ani atunci când a cunoscut-o, să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi din Anglia, pe care i-a cunoscut în timp ce lucra la un club de noapte recomandat de inculpatul Sefer Neculai. În urma acestor practici, inculpatul a obţinut suma de 387.346 euro şi 442.598 lei.

Majoritatea banilor au fost obţinuţi în urma relaţiei pe care partea vătămată a avut-o cu un cetăţean indian, cu care i-a făcut cunoştinţă chiar Neculai Sefer.

”În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare de bani, se reţine a fi comisă în aceeaşi perioadă, când inculpatul a utilizat aceste sume obţinute din practicarea prostituţiei de către suspecta care este şi parte vătămată, sumele de bani fiind folosite în interes propriu pentru achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux, precum şi cheltuieli în interes personal”, a mai adăugat procurorul Liliana Istrate. 

Şantaj pe banii ei

Neculai Sefer este acuzat de procurori şi de săvârşirea infracţiunii de şantaj, fată săvârşită în decembrie 2012, când inculpatul a constrâns-o prin ameninţare şi exercitarea de violenţe pe partea vătămată pentru a încheia un contract de partaj voluntar autentificat de un notar public, prin care aceasta a donat cota sa de o jumătate din imobil, în valoare de 442.598 lei, din dreptul de proprietate asupra unui imobil.

”Noi am solicitat instanţei de judecată luarea măsurii de arestare preventivă, această propunere ne-a fost însă respinsă, astfel încât noi am formulat contestaţie asupra acestei încheieri, urmând ca dosarul să ajungă la Curtea de Apel Galaţi pentru a se judeca contestaţia noastră”, a conchis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Contestaţia procurorilor va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care vor decide dacă Neculai Sefer va rămâne sau nu în libertate.

Foto Teodora Miron

Citit 30486 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.