Gălăţean cu VILĂ PE FALEZĂ şi maşini de lux din PROXENETISM. Deşi acuzat, lăsat în libertate de judecători
Foto: Bărbatul acuzat de proxenetism îşi cumpărase vilă pe Faleză

Gălăţean cu VILĂ PE FALEZĂ şi maşini de lux din PROXENETISM. Deşi acuzat, lăsat în libertate de judecători
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au mers în faţa judecătorilor cu o propunere de arestare preventivă, cerere respinsă de judecători. Cel care a scăpat de arest este Neculai Sefer, un gălăţean în vârstă de 34 de ani, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, spălare de bani în formă continuată şi o infracţiune de şantaj. Anchetatorii au strâns probe care să ateste că Neculai Sefer a săvârşit aceste fapte în perioada 2009 - 2012.

”Iniţial, faţă de acest inculpat, în anul 2012, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, iar în 3 iunie 2015 s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiunile de proxenetism şi şantaj”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Proxenetism în Anglia

Neculai Sefer este acum cercetat pentru că, în perioada 2009-2012, a determinat o tânără, care avea doar 18 ani atunci când a cunoscut-o, să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi din Anglia, pe care i-a cunoscut în timp ce lucra la un club de noapte recomandat de inculpatul Sefer Neculai. În urma acestor practici, inculpatul a obţinut suma de 387.346 euro şi 442.598 lei.

Majoritatea banilor au fost obţinuţi în urma relaţiei pe care partea vătămată a avut-o cu un cetăţean indian, cu care i-a făcut cunoştinţă chiar Neculai Sefer.

”În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare de bani, se reţine a fi comisă în aceeaşi perioadă, când inculpatul a utilizat aceste sume obţinute din practicarea prostituţiei de către suspecta care este şi parte vătămată, sumele de bani fiind folosite în interes propriu pentru achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux, precum şi cheltuieli în interes personal”, a mai adăugat procurorul Liliana Istrate. 

Şantaj pe banii ei

Neculai Sefer este acuzat de procurori şi de săvârşirea infracţiunii de şantaj, fată săvârşită în decembrie 2012, când inculpatul a constrâns-o prin ameninţare şi exercitarea de violenţe pe partea vătămată pentru a încheia un contract de partaj voluntar autentificat de un notar public, prin care aceasta a donat cota sa de o jumătate din imobil, în valoare de 442.598 lei, din dreptul de proprietate asupra unui imobil.

”Noi am solicitat instanţei de judecată luarea măsurii de arestare preventivă, această propunere ne-a fost însă respinsă, astfel încât noi am formulat contestaţie asupra acestei încheieri, urmând ca dosarul să ajungă la Curtea de Apel Galaţi pentru a se judeca contestaţia noastră”, a conchis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Contestaţia procurorilor va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care vor decide dacă Neculai Sefer va rămâne sau nu în libertate.

Foto Teodora Miron

Citit 29565 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 00:40

10 comentarii

 • postat de cetatean
  Joi, 11 Iunie 2015 12:29
  193.230.156.***
  SIGUR CA POLITIA ESTE COMPLICE CU ASA PERSOANE. DNA GALATI SI POLITIA GALATI NU AU DESCOPERIT FAPTE DE CORUPTIE ,DESI AU CERCETAT SI POLITICIENI DIN PRIMARIE, PTR. CA NU SI-AU FACUT TREABA. CASELE (90%) DE PE FALEZA , CELE DIN ARCASILOR SI CATEVA ASCUNSE PRIN ORAS FAC DIFERENTA HOTILOR DE CINSTITI. ASA CA NUMAI DACA NU VREI NU GASESTI INFRACTIUNI LA GALATI.IATA CA NU SE VREA. SI CORECT S-A SPUS, URMAND EXEMPLUL DEMNITARILOR NOSTRI , ACTUALMENTE TOVARASULUI PONTA, SPRE ASTA SE MERGE IN ROMANIA. ASTA S-A FACUT DE 20 DE ANI SI ASTA O SA SE FACA MULT TIMP.
  3
  44
  Raportează
 • postat de manipulare pe 7 lugimi de unda
  Duminică, 07 Iunie 2015 13:03
  5.13.245.***
  pana la urma marius stan cate vile are ca din declaratia de avere nu prea se vede clar pare comandat articolul si foarte manipulativ sa nu fie manipulare pe invers ruseasca
  25
  10
  Raportează
 • postat de Șicare-i supărarea? Doar avem Prim Ministru cercetat penal, meserie de hoț în plan guvernamental, de la Palatul Victoria promovare, victoria hoției în a noastră Românie !!!
  Duminică, 07 Iunie 2015 07:45
  178.138.63.***
  Și acum, ce asta? Să fure omul, dacă poate, doar avem Prim Ministru Ponta, cercetat penal....deci avem predictibilitate, direcție de dezvoltare în a crimei organizate specialitate, made România....asta-i normalitate de țară.
  13
  29
  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai ,dar numai la oferta!
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 12:18
  5.13.145.***
  La Galati trebuie sa se nasca un erou precum cel din filmul"The Equalizer"....cunoscatorii stiu de ce!!!
  0
  65
  Raportează
 • postat de marian
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 10:56
  62.121.74.***
  Multi s-au imbogatit din proxenetism si se stie ca justitia de la Galati e printre cele mai corupte si multi din justite, politic, politie , administratie au beneficiat de serviciile fetelor pe care proxenetii le trimiteau la ei si de asta nu au cum sa il aresteze pentru ca scoate la iveala dovezile si ii baga si pe ei adica santaj. Daca il baga la puscarie pe proxenet cad multe capete din Galati.
  0
  84
  Raportează
 • Sâmbătă, 06 Iunie 2015 08:58
  89.136.185.***
  traim , CIT MAI PUTEM IN ROMANICA , cu acesti conducatori , presedinte , ,justitie , politie , sri , PARLAMENTARI ALESI DE NOI PE SPRINCEANA ,,,HEI HEI HEI la d -----cu ei
  1
  39
  Raportează
 • postat de Cititor
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 08:38
  5.13.178.***
  Nu este un caz singular in Galati. Faceti controale la fisc si luati-i la intrebari pe cei care au acareturi multe si terenuri agricole si intrebati-i de unde au avut bani sa le cumpere. Nu este gluma! Ei sunt descurcaretii, noi, ceilalti suntem prostii.
  1
  70
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 08:27
  5.13.239.***
  Unul din miile de proxeneti din Galati,aflati in cardasie cu politia si procurorii. E lesne de dedus ca asta n-a facut bani de pe urma unei singure bucati de carne vie si nici suma vehiculata nu e cea reala. De altfel economia Galatiului se bazeaza exclusiv pe banii din prostitutie si jafuri facute in Occident,asa explicandu-se de ce haita de politisti,avocati si procurori prospera de la o zi la alta.Intangibili in fata legii,ei ii sfideaza pe ceilalti de la bordul limuzinelor luxoase si din vilele impopotonate,fiindca leguitorii tarii sunt mai interesati de bacsisul ospatarilor decat de averile frauduloase.
  3
  91
  Raportează
 • postat de dan d.
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 07:42
  89.136.231.***
  Nu este singular cazul, fenomenul este oarecum generalizat în România. Fel de fel de infractori decarteaza șpaga la judecători, cei care lasă în libertate astfel de scursuri. Vedeti acum de ce au sărit magistrații ca arși la declarația acelui general SRI referitor la urmărirea activităților lor până în faza de finalizare a unui dosar? Astfel de măgării, de se petreceau undeva mai în vestul Europei , acei judecători erau dati afară din magistratura și băgati la pușcărie.
  Alooo DNA, SRI ! Dormiti? La Galați avem numai judecători imaculati? Acest caz ne arată că nu prea.
  1
  80
  Raportează
 • postat de RAUL
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 00:13
  5.13.147.***
  Ați pozat vila greșită. Cea din dreapta e a lui.
  Și mergeți pe partea cealaltă sa vedeți câte camere video are și ca alarma e armata și ziua și noaptea.
  Dacă stați nițel pe acolo, vedeți și mandrele care intra și ies.
  Are omul lac în curte, peisagistica montana, etcetera.
  5
  79
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.