Detalii despre CONCERTUL DE REVELION: Ce a cerut Bregovici să i se asigure la Galaţi

Detalii despre CONCERTUL DE REVELION: Ce a cerut Bregovici să i se asigure la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Pentru gălăţeni, Primăria a prelungit programul TRANSURB, în noaptea dintre ani


După cum v-am anunţat deja, celebrul Goran Bregovici şi The Wedding and Funeral Orchestra vor fi vedetele ce vor asigura buna dispoziţie a petrecerii de Revelion, pe care Primăria municipiului Galați, Teatrul Muzical ”Nae Leonard” şi Shopping City Galaţi o organizează anul acesta. Alături de celebrul artist bosniac şi originala sa orchestră, vor mai concerta, pe scena de la mall, trupa Over din Galaţi şi Vali Boghean Band (din Republica Moldova).

Potrivit Primăriei, concertul de Revelion va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band, de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul lui Goran Bregovici. Celebrul muzician, unul dintre cei mai prestigioşi compozitori balcanici ai ultimelor decenii, va interpreta pe scena de la Galați cele mai cunoscute melodii ale sale: Ederlezi, Mesecina, Kalashnikov, Gas gas, Marushka, In the death car (piesă de pe coloana sonoră a filmului "Arizona Dream") şi multe altele. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovici va continua până în jurul orei 0,30.

Goran Bregovici s-a născut acum 65 de ani, la Sarajevo (Bosnia Herţegovina), din tată croat şi mamă sârboaică. Şi-a început cariera muzicală în anul 1969. A compus şi interpretat muzică cu puternice influenţe balcanice şi ţigăneşti, muzică de film pentru bunul său prieten, regizorul Emir Kusturica. A compus melodii pentru Cesaria Evora, Ofra Haza şi Iggy Pop.

Când urcă pe scenă, dar nu numai, Goran Bregovici se îmbracă în alb. Vestimentaţie albă va purta şi în concertul de la Galaţi.

Artistul nu are pretenţii exagerate în privinţa condiţiilor de cazare, mâncării sau băuturilor.

Goran Bregovici va ateriza în România, de la Viena, pe 30 decembrie seara şi va ajunge la Galaţi în cursul nopţii, alături de muzicienii din orchestra sa, care vin de la Sofia, Skopje şi Belgrad. Bregovici a solicitat să fie transferat de la aeroport la Galați şi retur cu limuzină Mercedes.

În privința preferințelor culinare, Goran Bregovic nu a emis pretenții deosebite. S-a arătat interesat să mănânce preparate tradiţionale româneşti. Muzicienii săi au solicitat şi mâncare vegetariană. În privinţa băuturilor, Bregovici a cerut whisky Jack Daniel’s şi şampanie (Moet & Chandon, dacă se poate).

După concertul de Revelion, Goran Bregovici şi muzicienii săi se vor odihni câteva ore în Galaţi, apoi vor pleca spre Bucureşti, având zborurile de întoarcere programate dimineaţa devreme.

Pentru petrecerea de Revelion de anul acesta, Teatrul Muzical ”Nae Leonard” a cheltuit 92.000 de euro, din care 70.000 de euro din fonduri proprii (vânzare de bilete, organizare de evenimente, etc.) şi 22.000 euro de la bugetul local.

Autobuze şi tramvaie, toată noaptea de Revelion

Gălăţenii care vor să petreacă de Revelion în parcarea de la Shopping City, alături de Goran Bregovici, sau la Patinoarul „Dunărea” nu trebuie să îşi facă griji în privinţa transportului. Primăria a anunţat că a prelungit, în noaptea de Revelion, orarul mijloacelor de transport în comun, care fac legătura între Shopping City, respectiv, Patinoarul ”Dunărea” şi principalele cartiere ale oraşului.

Astfel, pe traseul 17 (Patinoar - cartier Dimitrie Cantemir), între orele 19.00 - 1,00, vor circula două autobuze la 50 de minute, iar între orele 1,00 şi 6,00 va circula un autobuz la 60 de minute, cu plecări de la Patinoar. Pe traseul 34 (Patinoar - INTFOR, prin centru), între orele 19,00 şi 1,00, vor circula două autobuze la 35 de minute, în timp ce între orele 1,00 şi 6,00 va fi disponibil un autobuz la 60 de minute (plecări de la Patinoar). Orarul mijloacelor de transport în comun a fost prelungit şi pentru traseul 26 (Patinoar - Gara CFR, prin Bariera Traian). Între orele 19,00 şi 1,00 vor circula două autobuze la 30 de minute, iar între orele 1,00 şi 6,00 un autobuz la 60 de minute (cu plecare de la Patinoar). Pe traseul 12 (Patinoar - Piaţa Centrală) vor circula, între orele 19,00 şi 1,00, două autobuze la 35 de minute, iar între orele 1,00 şi 6,00 un autobuz la 60 de minute, cu plecare tot de la Patinoar. A fost prelungit şi orarul tramvaielor de pe traseul 39 (Micro 19 - Patinoar). Între orele 19,00 şi 1,00 vor circula cinci tramvaie la 14 minute, iar între orele 1,00 - 6,00, un tramvai la 60 de minute, cu plecare de la Patinoar.

Citit 8056 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.