Mii de gălăţeni au sărbătorit trecerea în 2016 alături de Goran Bregovici (FOTO + VIDEO)

Mii de gălăţeni au sărbătorit trecerea în 2016 alături de Goran Bregovici (FOTO + VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Gerul nu i-a împiedicat pe mii de gălăţeni să petreacă noaptea de Revelion în aer liber, la concertul lui Goran Bregovici. Deşi termometrul a arătat în jur de -8 grade Celsius, spectatorii adunaţi în parcarea unui centru comercial din Galaţi s-au încălzit dansând pe ritmurile balcanice ale cunoscutului artist. Momentul trecerii dintre ani a fost marcat de un spectacol de artificii care a făcut publicul să-şi întoarcă privirile dinspre scenă.

Distracţia în aer liber de Revelion a început cu două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii, odată cu urcarea pe scenă a trupei Over, o cunoscută formaţie rock locală. Au cântat apoi muzicienii lui Vali Boghean Band, consideraţi cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău.

Momentul cel mai aşteptat al serii a început în jurul orei 23,00, odată cu primele acorduri de muzică balcanică şi de ritmuri tradiţionale ţigăneşti susţinute de Goran Bregovicić & The Wedding and Funeral Orchestra. Timp de o oră şi jumătate, publicul a putut asculta, printre altele, celebrele piese „Ederlezi”, „Mesecina”, „Kalashnikov”, „Gas gas”, şi „Marushka”. Unii dintre spectatori nu s-au mulţumit doar să fredoneze şi să danseze pe ritmurile acestor melodii, ci au format adevărate hore.

“Ne propuseserăm să facem Revelionul acasă, cu nişte prieteni, dar ne-am răzgândit atunci când am auzit că Bregovici va veni să concerteze la Galaţi. Concertul este super şi ne-ar fi părut rău dacă nu am fi venit. Totuşi, din spate nu se auzea prea bine, aşa că am venit mai aproape de boxele de lângă scenă”, a spus Marius Dumitru, unul dintre spectatori. Imediat după miezul nopţii, locul concertului a fost luat de un spectacol de artificii care a durat câteva minute. Distracţia a durat apoi încă trei sferturi de oră.

În numeroase ocazii Goran Bregovici a spus că este un admirator al poporului şi al tradiţiilor româneşti. Pentru concertul pe care l-a susţinut de Revelion la Galaţi, artistul a cerut mâncare tradiţională românească. Şederea lui Goran Bregovici & The Wedding and Funeral Orchestra la Galaţi a mai durat doar câteva ore după concertul de Revelion, muzicienii plecând apoi spre Bucureşti, de unde au luat avionul.

Goran Bregovici s-a născut pe 22 martie 1950, în Sarajevo, actuala capitală a Bosniei şi Herţegovina, pe atunci un oraş din Iugoslavia. Bregovici a afirmat în numeroase împrejurări că se consideră iugoslav. Tatăl său era de origine croată, iar mama sa de origine sârbă. La doar şaisprezece ani, Bregovici punea bazele trupei Bijelo Dugme, formaţie care avea să devină una dintre cele mai populare formaţii rock din Europa. De asemenea, a creat coloane sonore pentru filme precum: "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" şi "Arizona Dream", special pentru regizorul Emir Kusturica. Creaţiile lui sunt influenţate de muzica tradiţională ţigănească precum şi de muzica din Balcani.

Citit 10617 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 00:29

33 comentarii

 • postat de Pentru Mickey Mouse
  Miercuri, 06 Ianuarie 2016 01:15
  109.166.131.***
  Mai treci pe la scoala si apoi mai imparte o data 90.000 la 3.000. Ti-am pus si "punct" dupa mii, poate te orientezi printre atatea zerouri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pt V.L. repectati-va cititorii care merita .
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 23:35
  12.48.129.***
  V.L. daca mai aveti un pic de decenta ramasa va rog revizuiti-va politica sau regulile de ordine interioara privind acest forum unde diferiti comentatori deranjeaza , ( involuntar, probabil din cauza sanatatii mintale precare) apostrofand impardonabil pe cei care isi exprima opinia aici pe site-ul dvs. Va rog urmati exemplu EVZ , aia blocheaza IP-ul postacilor care practica agresivitatea , ofensand pe altii , asa ar trebui sa faca si VL ziarul dvs pe care cu mandrie il slujiti.
  Cu respect .
  11
  2
  Raportează
 • postat de Pt VL
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 22:16
  12.48.129.***
  Nu inteleg stimabililor de la VL de ce permiteti acestui individ "LUKE" sa blameze/ofenseze , jigneasca pe alti comentatori ????? Se numeste calomnie sau atac la persoana????? Nu intelg de ce stergeti mesajele replica ???? Deci noi nu avem dreptul sa-l injuram numai el poate sa ne injure?????
  Cred ca nici voii nu mai stiti ce faceti acolo la ziarul vostru elevat !!!!!!
  5
  4
  Raportează
 • postat de luke4dedy and the english guy:)
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 10:02
  89.137.225.***
  :))
  Ok:))
  :))
  Pay your bills and all will be fine.:))
  4
  5
  Raportează
 • postat de ion
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 09:39
  82.137.8.***
  Luke Nu am de gând să îmi mai irosesc timpul şi energia cu oameni ca tine, Dar acesti oameni s-au saturat de tine si de jignirile tale..Asa cum a zis si Dedy eu cred ca tu suferi de tulburari psihice (bolile mintale )
  7
  6
  Raportează
 • postat de For Luke , The NASA guy,,,
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 00:56
  12.48.129.***
  Ok , Mr Luke ,under the sun is a place for everyone , but stupid minds like yours make it a bit harder for any society to develop , in this world. " Let the force be with you there in the sky Mr Nasa "
  Go to bed and don't wake up anymore , the society will be better and cleaner without your " shiny" mind.
  6
  5
  Raportează
 • postat de dedy
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 00:55
  89.136.186.***
  Luke in seara asta ai dovedit ca esti foarte destept ..8 oameni te-au trinmis la darcu,...urmareste conentarile tale in care ai luat pe toata lumea la misto...orice comentariu de-al tau se termina cu dedy mocangiu..numai ca mocangiu de dedy asa cum ai zici tu comenteaza de pe ip 89.136.186.*** si nu de pe alte adrese ip in care ai comentat in numele meu....eu in orice coment adrest tia te fac drojdier....sincer nu meriti nici 2 parale.esti un om cu un carcter infect...sint curios si eu sa vad femeia care sta langa tine si care te suporta ..inafara de parinti mai locuiesti cu cineva ?..ba comenteaza aici cite te tin balamalele dar nu jigni pe nimeni... Răutatea ta Luke are întotdeauna o cauză: invidie, prostie, frustrare, complexe de inferioritate sau chiar boli psihice...Numai jigni oameni si ai sa fi respectat
  7
  6
  Raportează
 • postat de luke...the final message
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 00:44
  89.137.225.***
  Fiti mai civilizati in comentarii si nu vor fi sterse...til then:STOP CRYING:))
  THIS WORLD AIN.T BIG ENOUGH 4 BOTH OF US=CLOSED MINDS & OPEN MINDS
  THE CLOSED ONE WILL ALWAYS BE A SURPLUS:)
  6
  6
  Raportează
 • postat de Pt Jean
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 20:33
  108.245.201.***
  Bun asa Jean , ai perfecta dreptate.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 19:11
  5.13.150.***
  Am inteles ca au fost maxim 3000 de spectatori la acel pseudo-revelion. I-as intreba pe cei care au fost, ar fi dat din buzunarul lor cate 300 de euro pentru acel concert? Fiindca atati bani s-au investit, 92.000 de euro pentru concertul Bregovici! Cu acel nivel de sonorizare,la -8 grade! Oare se putea realiza ceva mai mult cu acei bani? La Constanta s-au cheltuit cam tot atati bani pentru petrecerea de revelion si a iesit un scandal intreg, chit ca acolo hotelurile si restaurantele din Mamaia au fost pline cu turisti din toata tara.
  1
  6
  Raportează
 • postat de sos-ia
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 15:07
  94.176.183.***
  Ia maneaua neamule .... Baga Goran ca la Galati e loc de lovele .Iar acum poza viitorului candidat la sefia CJ . Sa fie mic si negru chiar la suflet , sa aiba ochii bulbucati ca melcu , sa calotareasca cu autobuzul , sa nu recunoasca urbea in care traieste el recunoscand doar judetul , sa se opinteasca zdravan in limba romana , limba ce este analizata ca o limba straina , sa jigneasca totul in jur mai putin maidanezii care din fericire nu vorbesc si nu-l deranjeaza si cel mai important sa-si propuna sa nu faca nimic pentru judet , asta ca tel suprem . Si sa aiba vreo 70 de ani , varsta la care cerebelu se detaseaza de realitate la unele persoane . Asta voi vota .
  1
  8
  Raportează
 • postat de Roxana
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 14:58
  5.2.209.***
  La multi ani!
  3
  7
  Raportează
 • postat de luke4dedy an jean luc paul,whatever
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 14:27
  89.137.225.***
  Dedy & jean paul belmondo...habar nu aveti ce inseamna libertatea de exprimare pe internet sau in strada:)
  Dedy...mai incet cu copy paste...habar nu ai pe ce lume traiesti...auzi tu;de ce se sterg comuri:))!
  Invatati sa fiti mai civilizati inainte sa va cereti drepturile de marlani....good job vlg.
  Pariu ca sufera,cei 2,dedy si jean luc picard ...urmeaza je..ul sa se milogeasca in comuri:))
  Fratilor.....nu mai fiti asa de plangaciosi si mocangii...ma refer la dedy si jean paul:)
  9
  8
  Raportează
 • postat de Golan Stanovici
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 14:20
  5.13.186.***
  Muritori de rand,bucurati-va! Cred ca asta cu concertele in 40 ,imi vor aduce basculante de voturi in mai. Pana atunci trebuie sa mai disloc niste mase din toata tara,sa le aduc in casele nationalizate si peste tot in Galati. Un predecesor de al meu,coiot batran asa a facut si -i-a reusit. Pana in mai eu sper ca felicitarea mea sa va tina de cald in apartamente,gradinite si scoli,ca doar am scris pe ea caldura.Hai pa, ma gasiti la Geagiu Bai de Hunedoara la spa.
  3
  10
  Raportează
 • postat de dedy
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 13:32
  89.136.186.***
  Al 5 mesaj sters doar ca am zis cuvantul CENZURA..Felicitari
  Pentru ==Remus Basalic==
  Declaratia Universala a Drepturilor Omului prevede ca "orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare, acest drept cuprinde libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei de orice fel, indiferent de frontiere, sub forma orala, scrisa, tiparita ori artistica sau prin orice alt mijloc, la alegerea sa".
  9
  5
  Raportează
 • postat de Jean Paul
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 12:04
  5.13.143.***
  Daca si asa nu va asumati...
  1
  4
  Raportează
 • postat de Jean Paul
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 12:01
  5.13.143.***
  Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

  Daca sin sa nu va asumati responsabilitatea pentru cele scrise de utilizatori de ce mai stergeti comentariile care nu va plac?
  De ce dati falsa iluzie ca fiecare poate posta liber ce gandeste si ca fiecare isi asuma ce scrie?
  De ce in informare nu scrieti "fiecare poate comenta ce doreste, dar postat va ramane doar ce dorim noi. Putem sterge fara restrictii tot ce nu ne convine!".
  Asa macar nu ne mai pierdem timpul aici!
  3
  6
  Raportează
 • Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 11:39
  82.137.10.***
  SCRISOARE FOARTE DESCHISA ( cu levierul )
  Catre : Organizatori concertului


  no un revelion pe cinste. noi cei din cartierul 40.ne bucuram ca sa organizat revelionu aci la noi.,multa lumea mai un portofel ciordit a fost si distractie si munca puradei au avut unde sa allege ca e ditai mai parcarea iar pirandele au fost foarte incantate de muzica lui Goran ..no mo oare Festivalul scrumbiei si Ziuz Marinei tot la noi in 40 le organizati sa stim si noi cum ne organizam ..amu astia de Viata libera o sa stearga comentariu nu vor sa aflati ca noi am fost printre voi in seara de revelion..No baules
  2
  12
  Raportează
 • postat de john doe
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 10:20
  5.13.217.***
  Pentru comentatori: cati dintre voi ati luat parte la un Revelion in aer liber intr-o capitala europeana (Londra, Paris etc)? Credeti ca e altfel, ma refer la curatenie, betie etc. (poate mai rau - inclusiv droguri - vorbesc din experienta)? Si in al doilea rand cred ca sunteti galateni, atunci sunteti produsul acestei societati, respectati si "tiganeala" cartierelor marginase, ca ei dau la lopata, sudeaza, cara cu carca si in final platesc impozite! Daca va injurati originea va palmuiti parintii!
  10
  16
  Raportează
 • postat de luke pentru huoooo
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 10:12
  89.137.225.***
  "Huooo"...locul tau e la marlea.....
  Habar nu ai ce e aia LIBERTATE....esti un sclav care doar se plange..atat si nimic mai mult...esti un mocangiu
  3
  16
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 08:33
  5.13.128.***
  Testul ADN ,o fo sau nu o fo Goran Bregovici ? Oricum ,intentia a fost buna .La multi ani !
  4
  19
  Raportează
 • postat de prin Galati
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 02:33
  82.137.12.***
  Mai comentatorule care acuzi Viata libera ca cenzureaza/sterge comentariile, sa faca ce vrea ea, e o publicatie care nu 'traieste' din banii publici. E ca si cum ai avea tu un blog/site si ai sterge ce nu iti convine. A, si e o lege privind mass-media, daca nu stiai. Poate vrei s-o citesti?
  13
  30
  Raportează
 • postat de Huooooo
  Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 02:11
  108.245.201.***
  Cate mesaje ati sters in seara/noaptea asta VL????
  Mesaje care nu v-au conevenit nesimititilor comunisti , huooooo
  Securistilor , huooo ,stopati cenzura penalilor
  25
  17
  Raportează
 • postat de dinu marius mihailescu
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 23:03
  109.166.131.***
  .....cei mai virtuoşi......( ?!???? )

  Mai las-o baltă de ziaristică, domnule !
  1
  15
  Raportează
 • postat de Sibiu-Brasov-Sighisoara
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 21:15
  78.97.221.***
  Cine naiba se se duca acolo la un astfel de revelion si sa inghete in frigul ala printre "spuma si crema" din Galati? Treaba e simpla: se organizeaza acolo pt ca primarul se stie cati bani a facut de pe urma supermarketurilor si ca sa nu dea faliment mallul asta se fac spectacole acolo ca sa mai atraga lume spre zona aia sa cumpere si pt reclama etc. Dar ce nu stiu ei e ca orasul e un oras in moarte clinica si oamenii sunt saraci si salariile sunt foarte mici deci ce vanzare sa aiba mallul ala? Lumea se duce acolo doar sa manance eventual. in ce priveste formatiile venite desigur ca primarul si consilierii s-au gandit cam asa: Bai ce ar fi sa aducem noi pe Goran asta ca e cu muzica din asta de balcani si tiganealla si se aduna toti manelistii acolo si rromii si cocalarii care ne vor vota si ii tinem si ca pe oi linistiti acolo ca sa nu mai faca probleme si frurturi prin cartier de revelion. Au fost si multi saraci acolo lipiti, betivi care au baut in aer liber si s-au imbatat apoi nu au aruncat la cos ca fara mizerie nici aia de la ecosal nu au de munca si tot asa e un cerc vicios. Daca venea primarul si statea prin multime la concert pana la capat era ceva dar el da la fraieri circ ca paine mai putin, aia e pe bani la mall. Revelioanele frumoase, selecte se tin in incaperi incalzite, frumoase, cu garderoba, cu muzica de calitate, dans, mese frumoase si pleci si cu o gagica de la bal de acolo deci acolo se merita. Pai ce credeti voi ca astia de la primarie si care au organizat au facut revelioane acolo la mall? Goran a cantat el in frig dar pe bani frumosi ca s-a vazut ca dorea sa plece cat mai repede. Primare daca ma citesti promit sa te votez daca faci in Galati un aqualand sau aventura park ca in Brasov. pana atunci atentie la buzunare la mall, la betivi, hoti, cocalari si corupti, spagari si altii. La multi ani Galati oras rosu, mort si fara viitor!
  16
  33
  Raportează
 • postat de Ce sa mai zici .
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 20:44
  108.245.201.***
  Asta e , o tiganie curata.
  6
  28
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 19:05
  5.13.128.***
  Sincer am fost acolo doar pt programul de artificii ! A fost din pacate doar cantitate, nu si calitate...
  Locatia aleasa - TIGANIE 100 %
  Sunet - f. proasta calitate.
  Nivelul auditoriului - submediocru
  Mi-a fost rusine sa ma duc acolo, am scris - am fost acolo doar pt artificii ...
  Poate ca anul viitor, vom avea un alt edil sef, care sa schimbe locatia, apoi sa angajeze artisti decenti, nu mai vreau manelisti, tigani, cocalari, etc.
  La multi ani !
  16
  35
  Raportează
 • postat de Stanovici,seful cocalarilor din Galati
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 17:08
  5.13.144.***
  Racarii care au venit la harmalaia din parcare proveneau din cartierele limitrofe,multi arsi de prea mult soare. Balcanism putred,tipic si pentru orasul Galati,adus la stare de cocina. Ciurda de cocalari stransa aici sunt votacii tuturor primarilor care au distrus Galatiul. Analfabetism,incultura,come alcoolice,hotii,minoritari certati cu legea si igiena,dispretul fata de munca,de educatie. Cam asta reprezinta balcanismul. Pretabil la Galati, bun pentru alegerile gangsterilor.
  10
  45
  Raportează
 • postat de cenzuristilor
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 16:37
  79.116.102.***
  basalic sterge comentariile cenzura n-a murit nici dupa 26 de ani rusine bataie de joc de banii publici mizerii comuniste
  11
  20
  Raportează
 • postat de dedy
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 14:30
  89.136.186.***
  Ţigăneală generală...un fel de Taraf Tv. ce se putea organziza in cartierule Micro 40..Anul urmator o sa vin Leo de la Strehaia si Dan Bursuc..spre bucuria unora..Ma mir cum nu a organizat si Balcalbasa un concert pentru catei maidanezi :))))
  24
  40
  Raportează
 • postat de gipsy
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 14:10
  5.13.237.***
  Cam ragusit tipul...
  16
  19
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 13:36
  5.13.131.***
  Bluf total?
  15
  22
  Raportează
 • postat de gigione24
  Vineri, 01 Ianuarie 2016 13:29
  5.13.150.***
  La multi ani!
  8
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.