Mii de gălăţeni au sărbătorit trecerea în 2016 alături de Goran Bregovici (FOTO + VIDEO)

Mii de gălăţeni au sărbătorit trecerea în 2016 alături de Goran Bregovici (FOTO + VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Gerul nu i-a împiedicat pe mii de gălăţeni să petreacă noaptea de Revelion în aer liber, la concertul lui Goran Bregovici. Deşi termometrul a arătat în jur de -8 grade Celsius, spectatorii adunaţi în parcarea unui centru comercial din Galaţi s-au încălzit dansând pe ritmurile balcanice ale cunoscutului artist. Momentul trecerii dintre ani a fost marcat de un spectacol de artificii care a făcut publicul să-şi întoarcă privirile dinspre scenă.

Distracţia în aer liber de Revelion a început cu două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii, odată cu urcarea pe scenă a trupei Over, o cunoscută formaţie rock locală. Au cântat apoi muzicienii lui Vali Boghean Band, consideraţi cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău.

Momentul cel mai aşteptat al serii a început în jurul orei 23,00, odată cu primele acorduri de muzică balcanică şi de ritmuri tradiţionale ţigăneşti susţinute de Goran Bregovicić & The Wedding and Funeral Orchestra. Timp de o oră şi jumătate, publicul a putut asculta, printre altele, celebrele piese „Ederlezi”, „Mesecina”, „Kalashnikov”, „Gas gas”, şi „Marushka”. Unii dintre spectatori nu s-au mulţumit doar să fredoneze şi să danseze pe ritmurile acestor melodii, ci au format adevărate hore.

“Ne propuseserăm să facem Revelionul acasă, cu nişte prieteni, dar ne-am răzgândit atunci când am auzit că Bregovici va veni să concerteze la Galaţi. Concertul este super şi ne-ar fi părut rău dacă nu am fi venit. Totuşi, din spate nu se auzea prea bine, aşa că am venit mai aproape de boxele de lângă scenă”, a spus Marius Dumitru, unul dintre spectatori. Imediat după miezul nopţii, locul concertului a fost luat de un spectacol de artificii care a durat câteva minute. Distracţia a durat apoi încă trei sferturi de oră.

În numeroase ocazii Goran Bregovici a spus că este un admirator al poporului şi al tradiţiilor româneşti. Pentru concertul pe care l-a susţinut de Revelion la Galaţi, artistul a cerut mâncare tradiţională românească. Şederea lui Goran Bregovici & The Wedding and Funeral Orchestra la Galaţi a mai durat doar câteva ore după concertul de Revelion, muzicienii plecând apoi spre Bucureşti, de unde au luat avionul.

Goran Bregovici s-a născut pe 22 martie 1950, în Sarajevo, actuala capitală a Bosniei şi Herţegovina, pe atunci un oraş din Iugoslavia. Bregovici a afirmat în numeroase împrejurări că se consideră iugoslav. Tatăl său era de origine croată, iar mama sa de origine sârbă. La doar şaisprezece ani, Bregovici punea bazele trupei Bijelo Dugme, formaţie care avea să devină una dintre cele mai populare formaţii rock din Europa. De asemenea, a creat coloane sonore pentru filme precum: "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" şi "Arizona Dream", special pentru regizorul Emir Kusturica. Creaţiile lui sunt influenţate de muzica tradiţională ţigănească precum şi de muzica din Balcani.

Citit 10829 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.