Ce se va întâmpla cu FACTURILE LA CURENT ELECTRIC ale clienţilor casnici

Ce se va întâmpla cu FACTURILE LA CURENT ELECTRIC ale clienţilor casnici
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)


Prin intermediul "Vieţii libere", reprezentanţii societăţii Electrica Furnizare SA le dau asigurări clienţilor casnici gălăţeni că sunt protejaţi de explozia preţurilor energiei de pe bursă.

Începând de la jumătatea lunii ianuarie şi până în prima săptămână a lui februarie, preţurile de pe bursă ale energiei electrice au cunoscut o adevărată explozie, triplându-se faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, preţurile pe OPCOM (operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România) au ajuns şi la 700 de lei pentru un MWh, în condiţiile în care preţul mediu de închidere a pieţei a fost de 184,38 lei/MWh în ianuarie 2016 şi de 194,45 lei/MWh în decembrie 2016. În aceste condiţii, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a demarat o anchetă şi a dat publicităţii primele concluzii, conform cărora preţurile mari de pe bursă au avut mai multe cauze. Furnizorii au reziliat contracte, după declaraţiile alarmiste ale fostului ministru Vlad Grigorescu, care anunţa că ne apropiem de o criză. Asta a provocat o reacţie în lanţ, care a dus la creşterea preţului pe bursă, iar de câştigat au avut tocmai companiile despre care ministrul spunea că nu mai pot funcţiona pentru că nu au suficiente rezerve, a afirmat Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Un alt oficial, Iulian Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a dat asigurări că preţul ridicat de pe bursă al energiei nu se va reflecta în facturile plătite de populaţie.

Pentru a confirma că, într-adevăr, clienţii casnici nu vor fi afectaţi de această creştere a preţurilor, „Viaţa liberă” a solicitat şi punctul de vedere al Electrica Furnizare SA. Iată-l: „În contextul complex actual al pieţei naţionale de energie electrică, clienţii Electrica Furnizare care au încheiat contract cu preţ fix pe piaţa concurenţială sunt protejaţi de creşterea preţurilor de pe bursă. Tarifele reglementate aplicabile clienţilor casnici nu se modifică, fiind stabilite la nivel de an. Componenta de piaţă concurenţială aplicabilă clienţilor care nu au uzat de dreptul de eligibilitate este stabilită semestrial. Electrica Furnizare, companie naţională de tradiţie, cu o experienţă de peste 120 de ani în comercializarea energiei electrice din România, urmăreşte cu interes poziţia oficială comună a autorităţilor în ceea ce priveşte măsurile ce vor fi luate şi oferă asigurări că va susţine soluţii eficiente de reducere a impactului costurilor pentru clienţii proprii”.

Citit 12974 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 23:37

5 comentarii

 • postat de Lady Gaga :
  Marți, 14 Februarie 2017 21:43
  185.45.13.***
  Eu daca am , nulul legat la calorifer , nu ar trebui sa platesc mai putin ?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Gigi Berlogea
  Marți, 14 Februarie 2017 16:02
  95.76.36.***
  Stii sa citesti? Vezi ca declansarea aiureli se datorește "desteptaciunii" ministrului tehnocrat.g
  5
  2
  Raportează
 • postat de tamplar
  Marți, 14 Februarie 2017 11:59
  89.121.200.***
  Deci, eu am primit ultimele facturi de 30-50 RON, deci adunate 150 RON, iar pe ultima scrie ca au citit indexu. Pai, cum sa va zic, am 400 kW in plus fata de ce au citit ei, si ii inteleg perfect: vor sa mi-i factureze in Martie la pretul de atunci. RESPEKT.
  0
  1
  Raportează
 • postat de crystal
  Marți, 14 Februarie 2017 09:47
  95.76.32.***
  multumim vlg pentru interes.Teoretic facturile ar fi trebuit sa explodeze cu vreo 50% ..!?
  Cum ramane cu societatile care sunt in stare de faliment din cauza acestei marsavii de la bursa ?
  Comunicate si versiuni pot fi multe chiar si ca pretul poate fi manipulat si de catre cineva cu cateva miliarde de jucat ca sa le inmulteasca sau special ca sa distruga vreo societate comerciala cu alte cuvinte cu dedicatie ca la OUG 13.
  Sunt cateva persoane care pot avea unul sau mai multi brokeri in slujba sa ,printre care si miliardarul Tariceanu ,cel ce a cumparat 10 milioane de actiuni rompetrol (cu mult peste 1% cat permite legea) dupa care vanzandu-le la bursa in 2005. Atunci se estima ca Tariceanu ar fi facut cam 5 miliarde lei numai de pe urma acestor actiuni. Ciupercutza-n-tr-un picior,ghici cine era prim-ministru in 2005 ?
  4
  11
  Raportează
 • postat de FACTURA FARA MASURA
  Marți, 14 Februarie 2017 05:05
  95.77.196.***
  DUPA DOAR 1 LUNA DE DIKTATURA PESEDE DEZASTRUL ENERGETIC E TOTAL ?
  9
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.