Val de BRANȘĂRI INDIVIDUALE la apă rece. Care sunt TARIFELE practicate de APĂ CANAL

Val de BRANȘĂRI INDIVIDUALE la apă rece. Care sunt TARIFELE practicate de APĂ CANAL
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Reprezentanţii Apă Canal anunţă că sunt pregătiţi să facă faţă unui volum crescut de cereri de branşare individuală la apă rece, însă le recomandă gălăţenilor să facă demersuri din timp pentru întocmirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizului de contorizare, în aşa fel încât „să se poată evita aglomeraţia în perioada următoare”.

După ce municipalitatea a decis să întrerupă, pe termen nelimitat, furnizarea de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, gălăţenii (în special cei care au hotărât să-şi monteze centrale termice de apartament) au luat cu asalt operatorul de apă rece şi canalizare pentru a se branşa individual la apă rece. Potrivit reprezentanţilor Apă Canal, numărul oamenilor interesaţi de execuţia acestor lucrări este în creştere, motiv pentru care, spun aceştia, au luat măsuri pentru ca toţi cei care vor avea astfel de solicitări să fie contorizaţi individual în timp util.

„Numărul solicitărilor de branşare individuală este deja în creştere, motivat în principal de condiţiile meteo favorabile şi de sistarea alimentării cu apă caldă. Recomandăm gălăţenilor interesaţi de executarea lucrărilor de branşare/contorizare individuală şi implicit de perfectarea contractelor de furnizare/prestare direct cu Apă Canal, să realizeze în timp util demersurile necesare în acest sens, respectiv întocmirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizului de branşare/contorizare, astfel încât să se poată evita aglomeraţia în perioada următoare”, au spus reprezentanţii societăţii.

Aceştia au reiterat că „lucrările până la limita de proprietate - montarea distribuitoarelor, cuplarea acestora la reţeaua de distribuţie de apă, montarea şi sigilarea contorilor pe noile instalaţii individuale - se execută de către societate. Contorii de la limita de proprietate sunt montaţi gratuit de către Apă Canal. Din aceste considerente, am vrea să reuşim executarea lucrărilor solicitate într-un timp cât mai scurt, dar aceasta este în strânsă dependenţă cu numărul de solicitări înregistrate. Vă asigurăm că suntem direct interesaţi să răspundem cât mai prompt tuturor solicitărilor de branşare/contorizare individuală întrucât înţelegem dorinţa populaţiei de a beneficia de servicii care să satisfacă necesităţile minime de confort din punct de vedere al igienei zilnice”, au precizat reprezentanţii Apă Canal.

Reamintim că, de la 1 iulie 2015, odată cu reducerea tarifelor practicate de Apă Canal, costurile pentru avizare, branşare şi contorizare individuală s-au redus de la 355,57 de lei la 198 de lei.

„Tariful unic de avizare pentru asigurarea unei utilităţi (valabil pentru contorizare apă rece în condominii - blocuri de locuinţe, branşare/racordare la reţeaua publică de distribuţie apă/canalizare, montare centrală termică murală) este de 56 lei. Prin aprobarea tarifului unic s-au diminuat şi unificat două tarife existente: cel de avizare pentru o utilitate s-a redus de la 124,63 lei la 56 lei (55 la sută = 68,63lei), iar cel de avizare pentru instalare centrală termică de apartament s-a redus de la 127,84 de lei la 56 de lei (56 la sută = 71,84lei). Tariful de branşament individual - montaj distribuitor cu 19 ştuţuri - nou aprobat este de 128 lei. S-a redus tariful de la 160,12 lei la 128 lei. Aceasta înseamnă o reducere de 20 la sută (32,12lei). Tariful de montare contor apă rece Dn15mm + sigilare - nou aprobat este de 14 lei. S-a redus tariful de la 70,82 lei la 14 lei. Aceasta înseamnă o reducere de 80 la sută (56,82 de lei)”, informau, în 2015, reprezentanţii Apă Canal.

Citit 19495 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 09:24

4 comentarii

 • postat de asociatie locatari 389
  Vineri, 19 Mai 2017 23:44
  Se primesc si adeverinte cu penalitati si restante la intretinere pentru bransari individuale la apa rece?
  0
  1
  Raportează
 • postat de pop
  Luni, 08 Mai 2017 07:18
  Chiar nu-I verifica nimeni cum fac aceste bransamente la subsoluri
  Tevi trase aiurea de nu poti trece, scurgeri pe la imbinarea tevilor racordate
  Lucru de mantuiala
  5
  22
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 08 Mai 2017 06:25
  Foarte bine ca se hotarasc sa se branseze individual .Am facut aceasta in 2016 , platesc acum 7-8 mc/luna /2 pers. fata de 11-12 mc/luna + cca 20 % pierderi ??? ( alti 2 mc/luna ) asa ca mi-am amortizat investitia si am siguranta ca datorita vecinilor raiplatnici nu-mi va fi sistata furnizarea apei reci( primesc factura prin email si o achit prin internet banking , nu stiu cine si cand citeste contorul ,pot spune ca sunt f f multumit ).Daca s-ar fi gasit /gandit si bransarea individuala la incalire +apa calda ,poate acum nu se desfiinta total sistemul centralizat .Nimic din ce-i la comun ,ca in "iepoca de aur " se dovedeste ca nu-i si bun ,decat pentru profitorii de tranzitie.
  1
  27
  Raportează
 • Luni, 08 Mai 2017 05:21
  Mulțumim Corina Dobre pentru știre.Dar vine TOAMNA.Sa vedem atunci cum e cu CALDURA.I Love Galati,I Love Romania.
  3
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.