AGLOMERAȚIE mare la trecerea Dunării cu BACUL la Galaţi. IATĂ care este cauza
Foto: Marius Negri | Arhiva ”Viața liberă”

AGLOMERAȚIE mare la trecerea Dunării cu BACUL la Galaţi. IATĂ care este cauza
Imagine cu Oltişoru 3, de iarna trecută
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aglomeraţie mare la trecerea Dunării cu bacul la Galaţi, începând de luni, iar situaţia se va prelungi încă cel puţin o săptămână. Motivul este dat de faptul că "Oltişoru 3", unul dintre cele două bacuri mari cu care se făceau traversările, este în reparaţii, la Brăila.

"A intrat în recesificare, de luni", ne-a precizat Grigore Crăciun, şef flotă Navrom Bac. "Îi schimbăm elicele, pentru că s-au stricat în gheaţa de iarna trecută. Recesificarea este o operaţiune pe care o facem o dată la cinci ani şi, dacă tot am urcat nava pe doc, la Brăila, reparăm şi schimbăm tot ce trebuie. Nu ştiu cât vor dura reparaţiile, e în funcţie de ce găsim la tabla de la opera vie - partea care se găseşte sub apă, ele pot dura de la două săptămâni până la o lună", a mai spus şeful de flotă al Navrom Bac.

Cât timp "Oltişoru 3" este în reparaţii, Dunărea poate fi traversată la Galaţi doar cu două bacuri, unul mare ("Oltişoru 2") şi unul mic ("Poienari 2"), care circulă fără pauză. "Cele două bacuri circulă de la şase dimineaţa până la zece seara, fără pauză, adică pornesc imediat cum se încarcă. Am încercat astfel să evităm aglomeraţia, dar nu prea am reuşit", ne-au spus reprezentanţii Navrom Bac.

În zona Galaţi-Brăila, bacurile reprezintă, deocamdată, singura modalitate de traversare a Dunării.

Citit 18356 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.